Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Dubito ergo cogito

Αλλοδαπός τύπος ονόματι Brooks Peck διατηρεί εδώ και περίπου δυο χρόνια στο ποδοσφαιρικό του blog σατιρική στήλη με κεντρικό ήρωα τον τερματοφύλακα της Φιορεντίνα Άρθουρ Μπόρουτς, στην οποία ο, κάπως οξύθυμος και στην πραγματική ζωή, Πολωνός υποτίθεται ότι ξεσπάει σχολιάζοντας διάφορα τεκταινόμενα που συμβαίνουν στο Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Ξέσπασμα που χαρακτηριστικά αποτυπώνεται σε μορφή κειμένου με την χρήση κεφαλαίων γραμμάτων και μόνο και με την συχνή παρεμβολή της καρτουνίστικης έκφρασης οργής “AHHHHHHHHHHHH” ανάμεσα στις προτάσεις.

Στο χθεσινό κομμάτι της ‘Artur Boruc’s Friday Rage List’, η οποία πάνω-πάνω έχει την υπογραφή του αρθρογράφου (δηλαδή ένα ξεκάθαρο “By Brooks Peck” που πρέπει να είσαι …δημοσιογράφος για να μην το δεις), ο φανταστικός Άρθουρ Μπόρουτς που ζει στο μυαλό του Peck και προφανώς δανείζεται χαρακτηριστικά από ήρωες όπως ο Τσακ Νόρις, αρχίζει την δημόσια ψυχοθεραπεία του αυτής της εβδομάδας με τα κάτωθι σχόλια:

AHHHHHHHH I AM ARTUR BORUC AND THIS IS A LIST OF THINGS THAT MADE ME ANGRY THIS WEEK:

1. AHHHHHHHHHHHH — AHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH!!!!!!!!!!!!!!!!!!

2. OLYMPIAKOS FANS TEARING DOWN GOALS UNLEASHING FIREBALLS AND ATTACKING PLAYERS AFTER A WIN — HOW COULD YOU BE SO CRUEL!?!?!???!?!?!?! MAKING MY DREAMS COME TRUE AND NOT INVITING ME TO TAKE PART IS INCREDIBLY MEAN AND DISHEARTENING!!!!!!!!!!! IF I WAS A PANATHINAIKOS PLAYER I WOULD HAVE FOUGHT YOUR FIREBALLS WITH A SERIES OF ROUNDHOUSE KICKS SO POWERFUL THAT THEY WOULD HAVE MADE YOU ILLITERATE!!!!!!!!!!

Μέσα στις επόμενες ώρες το θέμα, απαγκιστρωμένο από την προκλητικά εμφανή ειρωνεία του, κυκλοφορεί στα περισσότερα Ελληνικά αθλητικά portals/site σαν σοβαρή, αληθινή είδηση που σχετίζεται με τον αντίκτυπο που είχε το ντέρμπι των αιωνίων στην υπόλοιπη ποδοσφαιρική Ευρώπη με τίτλους του στυλ “Επίθεση Μπόρουτς στους οπαδούς του Ολυμπιακού”, “Μπόρουτς: Αν ήμουν παίκτης του ΠΑΟ θα τους έριχνα κλωτσιές” και “Στηρίζει τους παίκτες του ΠΑΟ ο Μπόρουτς”.

Κάπου στην Αμερική λογικά – και χωρίς καμία δημοσιογραφική έρευνα σχετικά με την εγκυρότητα της μεταδιδόμενης πληροφορίας – τα κόκαλα του δημοσιογράφου Edward Murrow τρίζουν…

Παλιότερα δημοσιογραφικά μαργαριτάρια:
Το twitter του Μαραντόνα
Το πουτσοσκάμπιλο του Βιειρά

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, Μέσα Μαζικής Εξημέρωσης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Η επιστροφή του Άγιαξ και του Total Football

«Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, με θυμάμαι να παίζω ποδόσφαιρο. Παντού, και κυρίως στον δρόμο. Εκεί, στον δρόμο, έμαθα κάτι πολύ σημαντικό. Πως να μετατρέπω ένα μειονέκτημα σε πλεονέκτημα. Εκεί κατάλαβα ότι το πεζούλι που έβλεπα μπροστά μου, δεν ήταν πια ένα εμπόδιο για μένα, αλλά πως μπορούσα να το μετατρέψω σε έναν […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Κάτι περισσότερο από ένα εύστοχο πέναλτυ

Με το σκορ ήδη στο 5-0, ένα πέναλτυ που καταλογίζεται, και μάλιστα υπέρ αυτού που προηγείται, ελάχιστα έχει να προσθέσει στην ιστορία του συγκεκριμένου αγώνα, είτε είναι εύστοχο είτε άστοχο. Κι όμως στο ματς της 6ης κατηγορίας της Σουηδίας ανάμεσα στην Ουλβσμπυ και την Μπακχαμαρ, ένα τέτοιο πέναλτυ έγραψε μια μοναδική ιστορία. Την ιστορία μια προσωπικής και […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

4 σχόλια σχετικά με το “Dubito ergo cogito”

  1. Ο/Η niko_lios λέει:

    Ποση βλακεια μπορει να χωρεσει ακομη στον ελληνικο αθλητικο τυπο( και ηλεκρονικο ) …
    Φανταστικος παντως ο brooks Peck. Θα ηθελα να μπορουσα να εκανα και εγω κατι αντιστοιχο με τον Καραγκουνη! Λες να το δοκιμασω;;

  2. Ο/Η Elaith λέει:

    Ζούμε στην εποχή του copy-paste. Αλλά εντάξει βρε αδερφέ. Δουλειά σου είναι. Ψάξτο λίγο. Εδώ εμείς που κάνουμε το χαβαλέ μας και ψάχνουμε κάθε φορά να είμαστε σίγουροι ότι δεν γράφουμε παπαριές.

    ΥΓ Φοράει μπλουζάκι Corto Maltese ο γίγαντας Μπόρουτς;

  3. Ο/Η panagos λέει:

    Ασχετο αλλα δε βρισκω το ποσταρισαμ για την αρσεναλ.

    Τωρα που εχασε και το λιγκ καπ απο την μπερμιγχαμ (γελαει το απαν συμπαν) και παει για 6η σερι χρονια ατιτλιας,ας αρκεστουν παλι στην ωραια αλλα ανουσια μπαλα που παιζουν.

    Στο βιβλιο “ο πυρετος της μπαλας” που εχει γραψει ενας οπαδος της αρσεναλ (ειρωνια…) λεει σε ενα σημειο επι λεξη μιλωντας για εναν μανατζερ “Δεν ηταν δουλεια του να προσφερει ψυχαγωγια,δουλεια του ηταν να φροντιζει για τα συμφεροντα των οπαδων της ομαδας του”

  4. Ο/Η duendes λέει:

    @niko_lios
    Αυτή η ιδέα με τις σκέψεις του Καραγκούνη δεν είναι καθόλου κακή αλλά μετά το 894729ο “πέσε κάτω” νομίζω ότι θα κουραστείς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *