Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Τηλεχειριστήριο ή τύχη;

(12/3/2011: Σαν Λορέντσο – Μπόκα Τζούνιορς, σκόρερ Aureliano Torres)

Χιλιάδες βαθυστόχαστα κείμενα πάνω στην λεπτή γραμμή που χωρίζει την αποτυχία από την επιτυχία, εκατομμύρια συζητήσεις σε όλες σχεδόν τις γλώσσες του κόσμου για την πουτανιάρικη διάθεση μιας μπάλας, άπειρες λέξεις πάνω στο στοχαστικό ζήτημα της “τύχης”, όλα επηρεασμένα απ’ αυτά τα συγκεκριμένα εκατοστά του δευτερολέπτου (56ο δευτερόλεπτο στο βίντεο) στα οποία η μπάλα αποφασίζει (;) να αλλάξει την πορεία της και μαζί την διάθεση χιλιάδων ανθρώπων.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Joga bonito, ποδόσφαιρο Λατινικής Αμερικής

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Habemus campeon

Από σήμερα το πρωί έχουμε τη καινούρια πρωταθλήτρια Ν. Αμερικής την Ατλέτικο Μινέιρο από τη Βραζιλία. Μια ομάδα που για πρώτη φορά στην ιστορία της καταφέρνει να πάρει το (στην κυριολεξία μια που φτάνει τα 10 κιλά) βαρύτιμο τρόπαιο. Η κυριαρχία των Βραζιλιάνων τα τελευταία χρόνια είναι εντυπωσιακή, 4 στα 4 Λιμπερταδόρες έχουν πάει εκεί. […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Από τα αζήτητα στο Μουντιάλ, η παραλίγο τελειωμένη καριέρα του Χουάν Κιντέρο

Μεντεγίν, Κολομβία 1993. Ο Πάμπλο Εσκομπάρ πέφτει νεκρός μετά από επιχείρηση των εκπαιδευμένων από το στρατό, αστυνομικών του ειδικού τμήματος για την καταπολέμηση των καρτέλ. Η 17χρονη Λίνα έχει γεννήσει πριν λίγους μήνες τον μικρό Χουάν Φερνάντο Κιντέρο στην ίδια πόλη. Ο μπαμπάς Χάιμε Ενρίκε είναι λίγο μεγαλύτερος και προσπαθεί να γίνει επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Παίζει […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

6 σχόλια σχετικά με το “Τηλεχειριστήριο ή τύχη;”

  1. Ο/Η Spiros Bibillups λέει:

    τι έβαλε ρε παιδιά ο άνθρωπας;;;

  2. Ο/Η Kostis λέει:

    νομίζω οτι το ήθελε να το βάλει το φάλτσο

  3. Ο/Η Βασίλης λέει:

    Ότι ήθελε να βάλει τέτοιο φάλτσο, σίγουρα το ήθελε. Επίσης σίγουρα για να δοκιμάζει τέτοιο σουτ απο εκί και να το βάζει σημαίνει ότι την ικανότητα την έχει.
    Ότι πήγε η μπάλα ακριβώς έτσι όπως πήγε ακριβώς εκεί που πήγε, σίγουρα θέλει και αρκετή δόση τύχης.
    Σε κάθε περίπτωση όμως από τη στιγμή που αυτό θέλει να κάνει (φαίνεται άλλωστε) κι απλά το πετυχαίνει, δεν μπορώ παρά να θαυμάσω γκολ και παίχτη.

  4. Ο/Η duendes λέει:

    Οι περισσότεροι νομίζω θα συμφωνήσουμε με την σκέψη σου Βασίλη. Ο παίκτης έχει στο μυαλό του κάτι σχετικό (σίγουρα κάτι πιο αφηρημένο λόγω και της ταχύτητας που γίνονται όλα) κι απλά είναι μια απ’ αυτές τις περιπτώσεις που το σουτ του ‘κάθεται’ τόσο τέλεια και η μπάλα πάει και καρφώνεται τελευταία στιγμή στην γωνία αντί να ξύσει το δοκάρι και να φύγει έξω.

  5. Ο/Η Βασίλης λέει:

    Είναι ένα από αυτά που το κάνει τόσο τέλειο. Εξαιρετικά παρόμοιο (ελάχιστα καλύτερο κατά τη γνώμη μου) το γκολ του Φαν Μπρόνκχορστ στο τελευταίο μουντιάλ εναντίον της Ουρουγουάης. Από τα γκολ που μπαίνουν και δεν μπορείς να φανταστείς πώς γίνεται κάτι τέτοιο.

  6. Ο/Η duendes λέει:

    Και τα δυο γκολ μοιάζουν αρκετά αλλά έχουν μια μεγάλη διαφορά. Αν δεις εκείνο το γκολ από την πίσω κάμερα φαίνεται χαρακτηριστικά ότι η πορεία της μπάλας είναι μια τέλεια ευθεία! Πάει και καρφώνεται ακριβώς εκεί που την έστειλε ο Ολλανδός. Σε αντίθεση μ’ αυτό που στο τελευταίο δευτερόλεπτο αποφασίζει να αλλάξει πορεία κι αντί να πάει έξω, ‘γράφει’.

    Και τα δυο είναι εντυπωσιακά για διαφορετικό λόγο. Αλλά προσωπικά προτιμώ αυτό που έχει και το στοιχείο της ..έκπληξης. Το άλλο είναι υπερβολική γεωμετρία για τα γούστα μου. 🙂

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *