Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Η ζωή που περνά και χάνεται

Κυριακή, 17. Ο Ρουμάνος φωτογράφος Αντρέας Σολάρο φωτογραφίζει στην Φλωρεντία τον Ντελ Πιέρο της Ιταλίας – ποδοσφαιριστή με δυνατό του ‘όπλο’ το δεξί του πόδι – μετά από μια χαμένη ευκαιρία στο παιχνίδι με αντίπαλο την Φιορεντίνα. Ο αγώνας έληξε ισόπαλος 0-0.

Τρίτη, 19. Ο Ελληνοαμερικανός φωτογράφος Κρις Χόνδρος φωτογραφίζει στην Μισράτα τον Ντελ Πιέρο της Λιβύης – ‘στρατιώτη’ με δυνατό του όπλο, το όπλο που κουβαλάει στην πλάτη – σ’ ένα διάλειμμα του εμφυλίου που διεξάγεται μεταξύ των αντικαθεστωτικών και των δυνάμεων του Καντάφι. Ο αγώνας δεν έχει λήξει ακόμα, κανείς δεν γνωρίζει πόσος χρόνος υπολείπεται αλλά οι ‘αποβολές’ είναι ήδη πολλές.

Τετάρτη, 20. Ο Σολάρο ετοιμάζεται για την επόμενη επαγγελματική του δουλειά. Ο Χόνδρος σκοτώνεται από βλήμα όλμου στην Μισράτα. (Ο Antony των Antony and the Johnsons τραγουδάει”I need another world, this one’s nearly gone“.) Οι φωτογραφίες του πάντως παραμένουν διαθέσιμες σε όλους ώστε να τις δούμε, να αναφωνήσουμε “ω Θεέ μου, αυτό είναι τρομερό” και μετά να συνεχίσουμε το δείπνο μας.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Εκτός θέματος, Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

H φορτηγίδα της Αθλέτικ Μπιλμπάο

Η ιστορία της Αθλέτικ Μπιλμπάο είναι μια ιστορία υπερηφάνειας, μοναχικής (πολλές φορές) πορείας και συγκινήσεων. Σε μια εποχή που ομάδες χωρίς ιστορία κυριαρχούν λόγω χρημάτων ή που ιστορικές ομάδες λόγω των κερδών τους ανοίγουν την ψαλίδα και δεν επιτρέπουν σε άλλους συλλόγους να διεκδικήσουν επιτυχίες, οι Βάσκοι συνεχίζουν να πολεμούν με τα δικά τους μέσα. […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Πέντε χρόνια σομπρέρο

Σαν σήμερα 26 Αυγούστου: 580 – Οι Κινέζοι ανακαλύπτουν το χαρτί υγείας. Άγνωστο από πού προκύπτει η ακριβής ημερομηνία, αλλά το γεγονός αυτό ανακουφίζει εκατομμύρια ανθρώπους και κάνει την ατμόσφαιρα πιο εντυπωσιακή σε χιλιάδες ποδοσφαιρικά γήπεδα. 1071 – Μάχη του Μαντζικέρτ. Ο Βυζαντινός στρατός υπό τις οδηγίες του Αυτοκράτορα Ρωμανού του Δ’ ηττάται από τους […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

2 σχόλια σχετικά με το “Η ζωή που περνά και χάνεται”

  1. Ο/Η Veronica Lodge λέει:

    Ο Άλε είναι απλά θεός!

  2. Ο/Η Draculas λέει:

    Την Πέμπτη στις 21 ίσως είχαμε το σημαντικότερο γεγονός της εβδομάδας εάν σκοτώνονταν τίποτα Ελληνες υπέρ τιμής και δόξης των ιστορικών φανελλων των ομάδων τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *