Το Fair Play μαθαίνεται σε μικρή ηλικία…
(…αλλιώς δεν μαθαίνεται ποτέ.)
(…αλλιώς δεν μαθαίνεται ποτέ.)
Κάθε οπαδός πιστεύει ότι το δικό του ντέρμπι είναι ξεχωριστό. Κάθε πόλη ότι όταν έρχονται αντιμέτωπες δυο ομάδες της, η ατμόσφαιρα είναι μοναδική. Είναι όμως κάποια παιχνίδια που πραγματικά διαφέρουν. Σε μια χώρα με μεγάλη ποδοσφαιρική κουλτούρα όπως η Ισπανία, δεν είναι πάρα πολλά τα μεγάλα τοπικά ντέρμπι. Στη Μαδρίτη οι οπαδοί της Ρεάλ σκέφτονται […]
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑΑν βγει κάποιος στο δρόμο και ρωτήσει τους περαστικούς “ποια έδρα δυσκολεύει περισσότερο την Μπαρτσελόνα” οι απαντήσεις λογικά θα περιέχουν το Μπερναμπέου, το Καλντερόν, το Μεστάγια ή ακόμα και το Ραμόν Σάντσεθ Πιθχουάν και το Σαν Μαμές. Κι όμως, όλοι θα έχουν κάνει λάθος. Το γήπεδο που ταλαιπωρεί περισσότερο από όλα τους Καταλανούς στις εξορμήσεις […]
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑSOMBREROΌταν ένας ποδοσφαιριστής "τσιμπάει" τη μπάλα πάνω από το κεφάλι ενός ανυποψίαστου αντιπάλου και την ξανά παίρνει περνώντας την από πίσω του. Σύμφωνα με τους Λατινοαμερικάνους ο όρος προέρχεται από το περίγραμμα που σχηματίζεται από την πορεία της μπάλας στον αέρα και την πορεία του παίκτη γύρω από τον αντίπαλό του. Το σχήμα ενός "σομπρέρο"!
10 σχόλια σχετικά με το “Το Fair Play μαθαίνεται σε μικρή ηλικία…”
Tι εννοεις?το 2 εν γνωση του σουταρει για γκολ και οι αλλοι το πανηγυριζουν κιολας…μετα που τους λενε (απο τον παγκο λογικα) να κατσουν να το φανε,κανουν αυτο που τους λενε…δε βλεπω να εχουν μαθει κατι απο μικροι…
Ε, αυτό λέει: κάνει την πατάτα ο παίκτης (και οι άλλοι που θεωρούν ότι καλώς έγινε) και τους λέει ο προπονητής “καθήστε προσοχή με τη σέντρα να το φάτε γιατί αυτό που κάνατε δεν είναι σωστό” Και γίνεται έτσι.
Αυτό είναι το μάθημα.
Έτσι ακριβώς.
Αυτο ναι,προφανως και ειναι το σωστο και λογικο,αλλα αυτο γινεται παντου,ειδικα σε τετοιες ηλικιες. Δεν βλεπω κατι το αυθορμητο που να σε εντυπωσιαζει στο βιντεακι,μαλλον υπαρχει μια συμπαθεια στην ομαδα που κανει το φερ-πλει,ε duendes?
Η συμπάθεια είναι δεδομένη αλλά δεν παίζει κανένα ρόλο στο συγκεκριμένο ποστ, γι’ αυτό δεν υπάρχει και σχετική ανάλυση/επεξήγηση από κάτω για το ποιος το έκανε και γιατί. Η ενέργεια σαν ενέργεια μετράει.
Το ότι “γίνεται παντού” είναι μεγάλη κουβέντα. Συγκεκριμένα παραδείγματα υπάρχουν σ’ όλο τον κόσμο τα τελευταία χρόνια (και εξίσου συγκεκριμένα υπάρχουν και αντιπαραδείγματα με φάσεις να συνεχίζονται με κάποιον παίκτη/τερματοφύλακα χτυπημένο) και τα περισσότερα προβάλλονται και θα προβάλλονται δικαίως κι ας μην είναι κάτι το “αυθόρμητο” ή κάτι το καινοτόμο (πλέον). Η επανάληψη των ωραίων ενεργειών ποτέ δεν έβλαψε σε τίποτα.
Προφανως και τα καλα πρεπει να φαινονται και να δημοσιοποιουνται,δεν διαφωνει κανεις…αλλα εντελως ειλικρινα…αμα το ιδιο γινοταν με τη ρεαλ (που μπορει και να εχει γινει) θα το ποσταρες???
Μια αναζήτηση στην σελίδα με keywords το ‘Ρεάλ Μαδρίτης’ θα σου απαντήσει μόνη της, πιθανόν κι από το πρώτο-πρώτο αποτέλεσμα με την κίνηση ανθρωπιάς για τον Αμπιντάλ.
Άλλο πράγμα η καζούρα και οι συμπάθειες/αντιπάθειες κι άλλο το να προβάλεις τις – ψιλοσπάνιες – σωστές/ωραίες ενέργειες.
Δεν γίνεται παντού, όπως βεβαίως δεν γίνεται μόνο εκεί.
Και το θέμα είναι (με την κίνηση-παραίνεση του/των προπονητή/υπευθύνων) να γίνει κατανοητό στους -μικρούς- παίκτες έτσι ώστε να μην το επαναλάβουν.
Προφανώς κάποιοι μαθαίνουν το μάθημά τους καλά και κάνουν μερικές μεγάλες, αντρίκιες, αρχοντικές κινήσεις που μένουν στην ιστορία.
Θυμάμαι μία κίνηση του Φάουλερ που του δίνει ο διαιτητής πέναλτυ (σε πέσιμο από μαρκάρισμα) και σηκώθηκε και του είπε του διαιτητή “δεν είναι πέναλτυ!!!!”.
Θυμάμαι τον Ντι Κάνιο να κάνει επίθεση και νομίζω τον τερματοφύλακα να διώχνει και να τραυματίζεται (εμφανώς), να παίρνει το ρημπάνουντ και να σταματάει καθώς το τέρμα ήταν ανυπεράσπιστο λόγω του τραυματισμού.
Ωραίες στιγμές γενικά, μάγκικες.
Μας τον χαλάσαν τον Πικέ εκεί στο Μάντσεστερ… 🙂
Τελος παντων,απλα εγω πιστευω οτι κατι τετοια ειναι πιο πολυ θεμα χαρακτηρα του παιχτη παρα βιωματων στις ακαδημιες της καθε ομαδας οπου πανω κατω ενα ρημαδοφερπλει τους λενε να το κανουν.
Δεν ξεχνω τα ποτιστηρια… 😉