Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Αν κέρδιζε ο Ατρόμητος…

20:58. Ο Σκόκο σεντράρει στην περιοχή, ο Λυμπερόπουλος σκοράρει με κεφαλιά αλλά ο επόπτης σηκώνει το σημαιάκι του και ο Κάκος ακυρώνει το γκολ. Αγανακτισμένοι οπαδοί της ΑΕΚ μπαίνουν στο ταρτάν και φτάνουν πίσω απ’ τον επόπτη ζητώντας μεγαλύτερη διαλλακτικότητα στις επόμενες αποφάσεις αναφέροντας σαν επιχείρημα το ημιτελές βιογραφικό του Λυμπερόπουλου.

21:04. Το παιχνίδι συνεχίζει να είναι τραγικό. Ο Ατρόμητος στέκεται καλά και η ΑΕΚ αδυνατεί να κάνει ευκαιρία. Ο Σκόκο αποχωρεί τραυματίας και στις κερκίδες κάποιοι αρχίζουν να μαλώνουν για το συμβόλαιο του.

21:13. Σε μια εξαιρετική αντεπίθεση ο 36χρονος Κώστας Νεμπεγλέρας ξεκινάει από την περιοχή της ομάδας του, προσπερνάει στο σπριντ τον Ντιοπ, τον Μάκο και τον Δέλλα, νικάει με άπιαστο σουτ τον Σάχα γράφοντας το 1-0, συνεχίζει με σπριντ μέχρι τον πάγκο της ομάδας του όπου αγκαλιάζει τον Δώνη και πριν προλάβει όλη η ομάδα να γίνει ένα κουβάρι εκεί ξεκινάει νέο σπριντ προς το πέταλο των οπαδών του Ατρομήτου προσπερνώντας και δυο οπαδούς της ΑΕΚ που έχουν μπει στο χόρτο εξοργισμένοι αλλά και αναποφάσιστοι για το που πρέπει να διοχετεύσουν την οργή τους. Δυο λεπτά μετά κι ενώ δεν έχει σταματήσει στιγμή, επιστρέφει με σπριντ στο κέντρο του γηπέδου για να συνεχιστεί το παιχνίδι.

21:15. Ο Κάκος σφυρίζει την λήξη του ημιχρόνου χωρίς να παιχτούν τα τρια λεπτά που έχει υποδείξει καθώς στον στίβο του γηπέδου παρατηρείται μεγαλύτερη κινητικότητα απ’ ότι στο χορτάρι με αποτέλεσμα να ζαλίζονται οι τηλεθεατές που δεν ξέρουν που να εστιάσουν.

21:24. Εκτεταμένα επεισόδια ξεκινούν μπροστά στο πέταλο των οπαδών του Ατρομήτου όταν αυτοί φωνάζουν το σύνθημα “εεε οοο καλέστε τα ταξί να φύγουν από ‘δω”. ΜΑΤ κυνηγάνε οπαδούς της ΑΕΚ που κυνηγάνε οπαδούς του Ατρομήτου που κυνηγάνε σεκιουριτάδες. Από τα μεγάφωνα ο εκφωνητής ζητάει ηρεμία και σύνεση φωνάζοντας: “Σας παρακαλώ πολύ. Δεν γίνεται να κυνηγιέστε εδώ μέσα. Εδώ είναι το στάδιο «Σπύρος Λούης»”.

21:47. Μετά από 17λεπτη καθυστέρηση το παιχνίδι ξαναρχίζει παρά τις έντονες ενστάσεις του Ατρομήτου που ζητάει να αδειάσουν τα κουλουάρ του στίβου από αυτούς που κυνηγιούνται ακόμα. Ο Τάσος ο Κάκος απαντάει πως από την στιγμή που δεν μπαίνουν στο χορτάρι δεν υπάρχει πρόβλημα και αποστομώνει τους πάντες με το επιχείρημα “και στους Ολυμπιακούς αν θυμάστε, τόσα αθλήματα ταυτόχρονα γινόταν χωρίς να υπάρχει θέμα”. Μετά από έντονες πιέσεις ο Ατρόμητος συναινεί στο να συνεχιστεί το παιχνίδι.

21:55. Το δεύτερο ημίχρονο παίζεται κανονικά όταν οπαδοί της ΑΕΚ που είναι ακόμα στις κερκίδες ανάβουν καπνογόνα με αποτέλεσμα να μην βλέπει κανένας τίποτα. Σε αυτό το σημείο τα κυνηγητά του στίβου και το ποδοσφαιρικό παιχνίδι διασταυρώνονται για λίγα λεπτά αλλά κανένας δεν μπορεί να πει με σιγουριά ποιος τις τρώει και ποιος τις δίνει. Ο Τάσος ο Κάκος αποφασίζει να διακόψει για λίγο το ματς για να καθαρίσει η ατμόσφαιρα μόνο όταν μπροστά από την περιοχή περνάνε μερικοί οπαδοί της ΑΕΚ που κυνηγάνε με την διαφημιστική πινακίδα «Καλή τύχη» στα χέρια έναν ΜΑΤατζη που φωνάζει “καταταγείτε μας λέγανε, θα γνωρίσετε νέους κόσμους μας λέγανε”, τον Νίκο Καράμπελα και τον Ανδρέα Τάτο χωρίς κανένας εκ των τριών να έχει καταλάβει αν ο στόχος είναι αυτός.

22:02. Το ματς συνεχίζεται μετά την επιστράτευση μερικών διμοιριών από τα Εξάρχεια. Ο Ατρόμητος κρατάει σθεναρά το 1-0 και η ΑΕΚ οδηγείται στο σύστημα με τις γιόμες προς τον Λυμπερόπουλο αλλά τα ποσοστά του Γεωργέα είναι χειρότερα κι από τα ποσοστά στις βολές του Σακίλ Ο’ Νιλ. Μετά από κάθε αποτυχημένη επιθετική ενέργεια, όλο το γήπεδο γιουχάρει. Στον στίβο το ξύλο συνεχίζεται κανονικά και παρ’ όλο που δεν είναι φιλικό, κανείς δεν κρατάει σκορ.

22:29. Την ώρα που όλη η ΑΕΚ είναι εγκατεστημένη στην αντίπαλη περιοχή χάνοντας ευκαιρίες, ο Καμαρά φεύγει μόνος του στην αντεπίθεση και κάνει το 2-0. Τα επόμενα δυο λεπτά θυμίζουν πλατεία Ταχρίρ, Βαγδάτη και Κερατέα μαζί. Έξω από το ΟΑΚΑ φτάνουν σε δευτερόλεπτα δεκάδες ταξί που μυρίζονται χρήμα. Μέσα στον πανικό από το γκολ στο γήπεδο εισβάλλουν οπαδοί που ρίχνουν ψιλές σε οποιονδήποτε βρουν μπροστά τους. Καθ’ όλη την διάρκεια των επεισοδίων η ΝΕΤ ζουμάρει στα επίσημα σε ένα παιδάκι με μπλούζα του Ατρόμητου που κουνάει μια σημαιούλα κι έτσι η μετάδοση θυμίζει ραδιοφωνική πολεμική ανταπόκριση από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Όσοι εκ των τηλεθεατών διαθέτουν δορυφορικό πιάτο ψάχνουν στα Γερμανικά κανάλια μπας και βρουν πιο διαφωτιστικά πλάνα.

22:30. Το διαιτητικό τρίτο και οι δυο ομάδες αποχωρούν στα αποδυτήρια μέχρι να ξεκαθαριστεί ο νικητής στην μάχη ‘ΜΑΤ-οπαδών’. Έξω απ’ το γήπεδο οι ταρίφες έχουν γίνει αμέτρητοι και πλακώνονται μεταξύ τους αδυνατώντας να κανονίσουν ποιος θα πάρει ποια κούρσα: Όλοι θέλουν τον Λεονάρντο γιατί ακόμα κι αν το σπίτι του είναι δυο τετράγωνα παραπέρα και τον πας μέσω Πειραιά δεν θα καταλάβει τίποτα. Κανείς δεν θέλει τον Μπλάνκο γιατί έχει βγει η φήμη ότι είναι τσίπης.

22:39. Κάποιοι φυσιολογικοί οπαδοί αρχίζουν να αποχωρούν από το γήπεδο αγανακτισμένοι. Λίγα λεπτά μετά παρατηρείται μαζική έξοδος και από τους σκληροπυρηνικούς καθώς φτάνει η πληροφορία ότι οπαδοί του Παναθηναϊκού βρίσκονται από έξω περιμένοντας για τον δεύτερο γύρο του ξύλου που είχε πέσει το μεσημέρι στο κέντρο.

22:45. Στο πατιρντί μπλέκεται μια πομπή με μηχανάκια Ολυμπιακών οι οποίοι είχαν βγει τσάρκα για να κάνουν “θεατρική επιθεώρηση”, δηλαδή για να τσεκάρουν τι έργα παίζουν τα θέατρα της πόλης, και κάποια πούλμαν οπαδών του ΠΑΟΚ που μετά την απροσδόκητη ακύρωση της μαζικής εκδρομής στην Αθήνα που είχαν σχεδιάσει με κάθε λεπτομέρεια οργάνωσαν μια διαδήλωση στο Μαρούσι “για την διαγραφή των άδικων χρεών της ομάδας”.

22:54. Μέσα στο γήπεδο οπαδοί πλακώνονται με τα ΜΑΤ, έξω από αυτό οπαδοί πλακώνονται με οπαδούς. Μετά το τσουνάμι ηλιθίων όλη η περιοχή γύρω από το ΟΑΚΑ εκκενώνεται από φυσιολογικούς ανθρώπους και θυμίζει Φουκοσίμα αλλά σε αντίθεση με την ραδιενέργεια εδώ δεν υπάρχουν “50 ήρωες” για να τα βάλουν με την ανθρώπινη χαζομάρα. Αγανακτισμένοι κάτοικοι καλούν την Πυροσβεστική η οποία απηυδισμένη απαντάει ότι αυτήν την στιγμή όλο της το προσωπικό είναι απασχολημένο με κάποια άλλα περιστατικά, όπως μια γιαγιά που δεν κατεβαίνει από ένα δέντρο και δυο ηλικιωμένες γάτες που κλείστηκαν σε ένα ασανσέρ.

23:09. Παίκτες και διαιτητές δεν επανεμφανίζονται στον αγωνιστικό χώρο, οι φίλαθλοι αποχωρούν προσεκτικά και συνωμοτικά από το γήπεδο κρύβοντας για καλό και για κακό τα διακριτικά μέσα στο σώβρακο, τα φώτα κλείνουν, το έργο τελειώνει, οι θεατές φεύγουν γεμάτοι και ικανοποιημένοι από το σενάριο, τη δράση και τα οπτικά εφέ.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ελληνικό ποδόσφαιρο, Θέλω διακοπές, Κύπελλο Ελλάδας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

11 Έλληνες που έγιναν (ή θα θέλαμε να γίνουν) χαρτάκια της Πανίνι

Πάει πάνω από ένας χρόνος από τότε που ξεκίνησε η Πανίνι σάγκα του σομπρέρο. Γνωστοί ή λιγότερο γνωστοί, αλλά πλέον λατρεμένοι, ποδοσφαιριστές σε υπέροχα γραφικά ενσταντανέ στα όρια του pop icon. Ωστόσο χιλιάδες ήταν οι επιστολές που πλημμύρισαν το γραμματοκιβώτιο του σομπρέρο και απαιτούσαν την αποκατάσταση μιας τεράστιας αδικίας. Το “Θέλουμε Έλληνες σε χαρτάκια Πανίνι” εξελίχθηκε σε να […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Κι όταν θα πεθάνω, θέλω τις στάχτες μου στο γήπεδο επάνω

Μπορεί ο Μπιλ Σάνκλι να έχει συνδυάσει το όνομά του με την Λίβερπουλ, η προπονητική του καριέρα είχε όμως κι άλλες ομάδες στο βιογραφικό του. Μία από αυτές ήταν η Χάντερσφιλντ Τάουν στην οποία βρέθηκε για τρία χρόνια πριν πάει στο Άνφιλντ. Τα “τεριέ” βρίσκονται φέτος στην Τσάμπιονσιπ και πριν μερικούς μήνες ανακοίνωσαν με κάθε […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

2 σχόλια σχετικά με το “Αν κέρδιζε ο Ατρόμητος…”

  1. Ο/Η fiznas λέει:

    LOL ρε duendes LOL

  2. Ο/Η balkou λέει:

    Λέρα, λέρα… Νεμπεγλέρα…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *