Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Οι μύθοι καταρρέουν

Κάποτε έλεγες “Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής” και ήσουν σίγουρος ότι πρόκειται για κάποιον μπαλαδόρο που σκοράρει κατά ριπάς. Με αυτά που βλέπουμε τον τελευταίο καιρό αρχίζουμε να αμφιβάλλουμε. Το πρωτάθλημα Βραζιλίας (το κανονικό) ξεκίνησε και σε ένα παιχνίδι ανάμεσα σε δυο ιστορικές ομάδες όπως η Κρουζέιρο και η Παλμέιρας σίγουρα θα περίμενες καλύτερο τελείωμα φάσης από τον Ανσέλμο Ραμόν.

Κάποτε συνδύαζες την Αργεντινή με το τανγκό. Περίμενες για το Κόπα Αμέρικα που θα γίνει στη χώρα του Μέσσι κάτι ανάλογο για τραγούδι. Θα πρέπει να αρκεστείς στο ξενέρωτο χατζηγιάννειο ποπ τραγουδάκι του Ντιέγκο Τόρρες με τίτλο “Πιστεύω στην Αμερική”. Μετά το χωρίς έμπνευση σήμα και το χωρίς ποιότητα τραγούδι, ας ελπίσουμε να έχουμε καλή μπάλα.

Κάποτε νόμιζες ότι τα παιδικά σου ινδάλματα είναι υπεράνθρωποι και δεν έχουν αδυναμίες. Μετά ήρθε ο Ντιέγκο και κατάλαβες ότι τα πράγματα δεν είναι έτσι. Ο… άσπονδος φίλος του Χοσέ Λουίς Τσιλαβέρτ (που όπως διαπιστώνουμε από τη φωτογραφία έχει αδυναμία στο φαγητό) επανήλθε στην κόντρα του με τον κορυφαίο παίκτη όλων των εποχών μέχρι την στιγμή που εμφανίστηκε ο Μέσσι. Ο Τσιλαβέρτ αποκάλεσε τον Μαραντόνα γυναικούλα και σχολίασε αρνητικά την συμπεριφορά του Ντιεγκίτο, αλλά και τις πρόσφατες δηλώσεις του περί ντοπαρίσματος παικτών της Αργεντινής. Με αγωνία περιμένουμε το επόμενο επεισόδιο.

Κάποτε ήσουν σίγουρος ότι πρέπει να υποστηρίζεις τις ομάδες της χώρας σου όταν παίζουν με “ξένους”. Ο Στίβεν Τζέραρντ βρισκόμενος εν ευθυμία και έμπροσθεν μιας πράσινης (?) κουρτίνας δείχνει πόσα Τζαμπιονσλί έχει η Λίβερπουλ, λίγο μετά την αποτυχημένη προσπάθεια της Μάνστεστερ στον τελικό του Σαββάτου. Εκεί στο Μέρσεισάιντ δεν δείχνουν να βγάζουν μυαλό στα παιχνίδια με τα νούμερα.

Κάποτε σου είπαν ότι ο Ράιν Γκιγκς είναι Ουαλός και από τότε δεν ξανάκουσες αυτή τη χώρα και ήσουν σίγουρος ότι σου είχαν πει ψέματα. Ήρθε τώρα η Σουόνσι να κερδίσει το τελευταίο εισιτήριο για την Πρέμιερ Λιγκ και κατάλαβες ότι υπάρχουν όντως Ουαλοί ποδοσφαιριστές.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Αγγλικό πρωτάθλημα, βιντεοθεραπεία, Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις, ποδόσφαιρο Λατινικής Αμερικής

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Από το δημιουργικό στο παραγωγικό

Αυτή είναι η όμορφη ιστορία του Φουλέκο, της μασκότ του επερχόμενου Μουντιάλ του 2014. Ωραία και καθαρά γραφεία, χαρούμενες φάτσες, γραφίστες, προγραμματίστες, κόσμος που δούλεψε για την μασκότ. Ο Φουλέκο παίρνει το όνομά του από το Futebol (που είναι λίγο κωμικό να παίρνεις γράμματα από την αρχή και το τέλος της λέξης, αλλά ας κάνουμε […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Όταν δεν πιάνουν τα γούρια

Το ποδόσφαιρο είναι γεμάτο προλήψεις και γούρια. Ειδικά όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά, μπορείς να πέσεις πολύ χαμηλά. Να δοκιμάσεις κάθε πιθανό τρόπο για να κερδίσεις. Από υπνωτιστές μέχρι θεϊκή παρέμβαση και… νάνους με μαγικές ιδιότητες, ο καθένας κάνει ό,τι μπορεί. Η δεκαετία του 90′ ήταν μια ωραία περίοδος για την ιστορική Ρίβερ Πλέιτ. […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

8 σχόλια σχετικά με το “Οι μύθοι καταρρέουν”

  1. Ο/Η Teddy Ramone λέει:

    Ο Μέσσι έχει πετύχει πάρα πολλά αλλά δεν έχει πάρει ακόμα μουντιάλ. Τη μέρα που θα γίνει αυτό, και θα γίνει σύντομα, θα μπορούμε να πούμε ότι ξεπέρασε το Ντιέγκο κτλ.
    Γεια σου Στίβεν ψυχάρα!

  2. Ο/Η Elaith λέει:

    Για μένα δεν έχει σημασία αυτό. Όπως ο Γκάλης είναι ο κορυφαίος Έλληνας μπασκετμπολίστας όλων των εποχών και ας μην πήρε ποτέ Πρωταθλητριών. Αν συνεχίσει με αυτούς τους ρυθμούς ο Μέσσι σε προσωπικό και συλλογικό επίπεδο θα είναι ο κορυφαίος όλων των εποχών και ας μην πάρει Μουντιάλ.

  3. Ο/Η panagos λέει:

    Ναι,αλλα ο γκαλης πηρε το ευρωπαικο το 1987,μην τρελαθουμε τωρα που δεν πηρε πρωταθλητριων,πολυ ακυρη συγκριση.

    Εχει πολλα ψωμια ακομα να φαει,μην ενθουσιαζεστε ετσι αποτομα,23 χρονων ειναι.Και για τον ροναλντινιο τα ιδια λεγανε μερικοι οταν βλεπανε τα τσαλιμακια και μετα καταπιανε τη γλωσσα τους.

    Συμφωνω με teddy,αμα δεν σηκωσει μουντιαλ (και με κατα πολυ καλυτερη ομαδα,οι συμπαικτες του μαραντονα ηταν για τα θηρια οι πιο πολλοι) αποδεικνυεται πως σε ενα τουλαχιστον πραγμα δε θα τον φτασει ποτε τον ντιεγκο.Στην ηγετικη προσωπικοτητα.

  4. Ο/Η Elaith λέει:

    Καθόλου “άκυρη” η σύγκριση, αν δεν μπορείς να την καταλάβεις λυπάμαι.
    Δεν θα κριθεί κάτι τέτοιο από έναν τίτλο και μόνο. Δηλαδή αν πάρει 2-3 ΤσουΛου και 3-4 πρωταθλήματα Ισπανίας ακόμα ο Μέσσι αλλά δεν κερδίσει Μουντιάλ δεν θα μπορει να θεωρείται ο κορυφαίος; Τι λογική είναι αυτή;
    Γιατί αν το βάλουμε συλλογικά ο Μέσσι έχει ξεπεράσει κατά πολύ τον Μαραντόνα με διηπειρωτικά, ευρπωϊκά και πολλά πρωταθλήματα.
    Το κορυφαίος κρίνεται από πολλά πράγματα και όχι μόνο από έναν τίτλο. Με αυτή την λογική ένας Νιγηριανός, ένας Ουαλός ή ένας Βολιβιανός δεν θα μπορούσε ποτέ να θεωρηθεί κορυφαίος γιατί αγωνίζεται σε εθνική ομάδα που δύσκολα να κατακτήσει Μουντιάλ.
    Επίσης η εθνική του 1986 δεν ήταν για τα θηρία, μην τρελλαθούμε κιόλας.

  5. Ο/Η panagos λέει:

    Πλακα κανεις τωρα,ετσι?Bγαλε τον μαραντονα απο την εθνικη του ’86 και ελα πες μου…αντε και ο βαλντανο με τον ρουγκερι,οι υπολοιποι της πλακας ηταν (για να παρουν μουντιαλ τουλαχιστον).Μονος του το πηρε, οπως και τα πρωταθληματα και το ουεφα με τη ναπολι.Και παραλιγο να το ξαναπαρει το μουντιαλ το 90 με ακομη χειροτερους,αλλα καθαρισε ο μεξικανος…

    Το βλεπουμε αλλιως.Για μενα αν ο παιχτης δεν ειναι ηγετης και δεν παιρνει μια ομαδα πανω του (σε σημειο να κανει το απιστευτο) δεν μπορει να θεωρειται ο καλυτερος που εχει υπαρξει.Και προφανως δεν μπορεις να το πεις για καποιον που ειναι 23 χρονων,μην τρελαθουμε κιολας.

    Παντως,και καθαρα τεχνικα,παλι θεωρω τον ντιεγκο πολυ καλυτερο του μεσσι,εκανε πρωτοφανη πραγματα την εποχη του και τα εκανε τρωγοντας 50 φορες πιο πολυ ξυλο απο τους αντιπαλους του (χωρις ιχνος υπερβολης).

    Ασε που τον μαραντονα δεν θα τολμαγε να τον δειρει κανεις σε μπαρ της αργεντινης…

  6. Ο/Η duendes λέει:

    Η εικόνα του Τσιλαβέρτ είναι ιδανικό φόβητρο για να τρώνε τα παιδάκια το φαΐ τους.

  7. Ο/Η balkou λέει:

    Ρε συ, αν έβαζαν ταγκό για τραγούδι διοργάνωσης, τότε θα ήταν για τα θηρία. Δηλαδή αν διοργανώσουμε ποτέ κάτι ανάλογο θα πρέπει να βάλουμε τραγούδι αλά καραγκούνα ή τσάμικο?

    “Πλακα κανεις τωρα,ετσι?Bγαλε τον μαραντονα απο την εθνικη του ‘86 και ελα πες μου…αντε και ο βαλντανο με τον ρουγκερι,οι υπολοιποι της πλακας ηταν (για να παρουν μουντιαλ τουλαχιστον).Μονος του το πηρε, οπως και τα πρωταθληματα και το ουεφα με τη ναπολι.Και παραλιγο να το ξαναπαρει το μουντιαλ το 90 με ακομη χειροτερους,αλλα καθαρισε ο μεξικανος…”

    Ναι, ο Μπουρουτσάγκα, o Μπραουν, ο Μπατίστα, ακόμη και οι παραγκωνισμένοι Πασαρέλα, Μποκίνι, ήταν της πλάκας.
    Μόνος πήρε τα πρωταθλήματα. Η Νάπολι χρεωκόπησε για να’ρθουν οι Καρέκα και σία, αλλά το πήρε μόνος του. Και το Ουεφα με τις βιζιτούδες του Μότζι στο τρίο του Γερμανάκου, φοβερή επιτυχία. Οι Μπρύγκελ-Ελκιερ που πήραν το 86 πρωτάθλημα με την Βερόνα σε σύγκριση με τη Νάπολι, ναι ήταν φαινόμενα.

  8. Ο/Η panagos λέει:

    Kαλα,οτι πεις.Ποιος πασαρελα μωρε,ουτε ματς παιζει να μην επαιξε το 86,και ο μπουρουσαγα καπου στη γαλλια επαιζε (ναντ νομιζω) σιγα τον τεραστιο παιχτη,ο μπραουν αναθεμα κι αν ειχε παιξει ποτε ευρωπη στη ζωη του,το ιδιο κι ο μπατιστα που βεβαια ηταν καπως καλυτερος.

    Eπισης,καρεκα και αλεμαο ηρθαν μετα το νταμπλ του 87 το οποιο πηρε ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ (συν κατι τζιορντανο,καρνεβαλε,ρενικα…),και το ουεφα μια χαρα φοβερη επιτυχια ηταν.Οι βιζιτουδες μια φορα καλοπερασανε…

    Μπριγκελ και ελκιερ παιχταραδες(πριν το 86 το πηρανε παντως),θες να τους συγκρινεις με τον μαραντονα?καντο,θα πεσει γελιο…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *