Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Το κάζο των Βραζιλιάνων

Στο Κόπα Λιμπερταδόρες για όσους θυμούνται είχαμε φτάσει στη φάση των 16. Για όσους θυμούνται ακόμα καλύτερα, οι Βραζιλιάνοι είχαν την κυριαρχία με 5 ομάδες ανάμεσα στα 16. Το θυμάστε; Ωραία. Τώρα ξεχάστε ότι ξέρατε γιατί πολύ απλά οι Βραζιλιάνοι υπέστησαν ένα τεράστιο κάζο με τις 4 από τις 5 ομάδες τους να αποκλειόνται και μάλιστα αρκετά εκκωφαντικά. Ξεκινάμε από την Κρουζέιρο που έχοντας κερδίσει μέσα στην Κολομβία με 1-2, πίστευε ότι θα κάνει περίπατο στο Μπέλο Οριζόντε. Το ματς πήγαινε στα μέτρα της μέχρτι το 65′, εκεί όμως μέσα σε 5 λεπτά η Όνσε Κάλντας έβαλε 2 γκολ και με το 0-2 γύρισε θριαμβευτικά στην Κολομβία με την πρόκριση:

Η πρωταθλήτρια Βραζιλίας Φλουμινένσε είχε κερδίσει με 3-1 τον πρώτο αγώνα επί της Λιμπερτάδ της Παραγουάης (μια ομάδα που πάντα στο μυαλό μου τη συνδυάζω με τον Σέρχιο Μαρκαριάν).  Μόνο που οι Παραγουανοί αποδείχτηκαν πολύ σκληρά καρύδια και με την καθαρή τριάρα που έριξαν ήταν αυτοί που πέρασαν στην επόμενη φάση. Στην όχι και τόσο καυτή έδρα της Λιμπερτάδ το σκορ άνοιξε στο 56′ και μέχρι το 86′ η Φλου κρατούσε την πρόκριση στα χέρια της. Δέχτηκε όμως 2 γκολ στα τελειώματα του αγώνα και έμεινε εκτός:

Ούτε όμως η Ιντερνασιονάλ του Πόρτο Αλέγκρε είχε καλύτερη τύχη. Η ομάδα που έχει μεγάλες επιτυχίες στις διεθνείς διοργανώσεις τα τελευταία χρόνια, ήταν με λίγα λόγια ο… πρέσβης της Βραζιλίας σε Σουνταμερικάνα και Λιμπερταδόρες, αντιμετώπιζε την ιστορική και κυρίως κιτρινόμαυρη Πενιαρόλ του Μοντεβιδέο. Έχοντας πάρει 1-1 μέσα στην Ουρουγουάη,  ήταν το μεγάλο φαβορί για την πρόκριση. Έγινε μάλιστα ακόμα μεγαλύτερο όταν μόλις στο 2ο λεπτό άνοιξε το σκορ. Η Πενιαρόλ με τεράστια ψυχικά αποθέματα όμως, κατάφερε και γύρισε το ματς με 1-2 (στον πάγκο ο Εστογιανόφ).

Τα άσχημα νέα για τους Βραζιλιάνους συνεχίστηκαν και με την Γκρέμιο. Αυτή τη φορά όμως ήταν περισσότερο αναμενόμενο. Η Ουνιβερσιδάδ Κατόλικα είχε επικρατήσει στο πρώτο ματς μέσα στη Βραζιλία με 1-2 και κέρδισε και για δεύτερη φορά στη Χιλή με 1-0 με γκολ του βέρου Χιλιανού Μιλοβάν Μιρόσεβιτς (!!).

Η μόνη ομάδα που σήκωσε ψηλά τη σημαία της Βραζιλίας ήταν η Σάντος (του Πελέ) που έχοντας κερδίσει 1-0 στον πρώτο αγώνα την Αμέρικα από το Μεξικό, πήρε 0-0 στον επαναληπτικό και κρατάει ζωντανές τις ελπίδες της χώρας για κατάκτηση του τίτλου. Η 8αδα συμπληρώνεται με τα πολύ ανοιχτά Σέρο Πορτένιο – Εστουδιάντες (0-0 το πρώτο παιχνίδι), Ατλέτικο Τζούνιορς – Χαγουάρες (1-1 το πρώτο) και τέλος το LDU-Βέλεζ, με τους Αργεντίνους να έχουν το 3-0 υπέρ τους. Παρά το σκορ όμως τα παθήματα των Βραζιλιάνων και κυρίως η ποιότητα και η έδρα της Λίγκα δεν μας δίνουν τόση σιγουριά για τη Βέλεζ. Ότι και να γίνει πάντως οι μάχες στους 8 αναμένονται εντυπωσιακές.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

βιντεοθεραπεία, ποδόσφαιρο Λατινικής Αμερικής

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Μια νύχτα του Μαΐου

Μισώ την σχέση που έχουμε στην Ελλάδα με τον κόσμο. “Τι έχεις να πεις για τον υπέροχο κόσμο, ευχαριστούμε τον κόσμο, ο κόσμος θα βοηθήσει, κτλ”. Αν με ρωτήσεις γιατί έγινε ο,τι έγινε στην Πόλη, θα σου πω κι εγώ αυτά που ξέρεις. Ο Χάμαν μπήκε αλλαγή κι η Λίβερπουλ έπαιξε με 3-4-2-1. Η Μίλαν […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αν θέλεις να απειλήσεις τον Χόρχε Μπερμούδες, προετοιμάσου καλύτερα

Στην Ελλάδα, το όνομα του Χόρχε Μπερμούδες δεν ξυπνά καλές αναμνήσεις στους φίλους του Ολυμπιακού. Ο Κολομβιανός αμυντικός πέρασε το 2001 τον Ατλαντικό για να έρθει στη χώρα μας. Η μεταγραφή του ήταν “βόμβα” (το ίδιο καλοκαίρι ο Ολυμπιακός απέκτησε και τον Κριστιάν Καρεμπέ) και δεν υπήρχε κανείς να αμφισβητήσει την ποιότητά του. Μιλάμε για […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *