Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Ο σωστός Λατινοαμερικάνος δεν καταλαβαίνει από πατρότητες

Ο Αργεντινός Ρομπέρτο Αμπονταντσιέρι μπορεί να κρέμασε πρόσφατα τα γάντια του αλλά δεν κρέμασε ποτέ το ποδοσφαιρικό λατινοαμερικάνικο DNA του, το οποίο επιτάσσει πως όταν ο θρασύτατος αντίπαλος σου κλέψει τη μπάλα, περνώντας τη μάλιστα κάτω από τα πόδια σου, και επιχειρήσει να βγει σε αντεπίθεση, υπάρχει μια και μόνο μια επιλογή: Τάκλιν από πίσω.

Ακόμα κι όταν αυτό συμβεί σε φιλανθρωπικό αγώνα (στον οποίο ο τερματοφύλακας Αμπονταντσιέρι μοίρασε ασίστ και σκόραρε και ο επιθετικός Παλέρμο έκατσε τέρμα). Ακόμα κι όταν ο κλέφτης αμυνόμενος είναι ο γιος σου. Ο ανήλικος γιος σου.

Μια μαμά στις κερκίδες έφτασε ένα κλικ πριν το εγκεφαλικό κι ένας παππούς κάπου στην επαρχία της Σάντα Φε ανατρίχιασε υπερήφανος.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ποδόσφαιρο Λατινικής Αμερικής

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Αεροπλάνα, λεωφορεία και δανεικές φανέλες

Σε μια χώρα που περίπου τα 13 από τα 40 εκατομμύρια των κατοίκων της βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή του Μπουένος Άιρες, είναι λογικό και στο πρωτάθλημά της οι περισσότεροι σύλλογοι να είναι από εκεί.  Όταν πάρθηκε η (κωμική) απόφαση να γίνει ένα πρωτάθλημα με 30 ομάδες, μία από τις δικαιολογίες ήταν και το να εκπροσωπηθούν […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο (Summer edition 2013)

Σάο Πάολο, Βραζιλία Ένα φιλικό ματς πρέπει να είναι φιλικό. Ειδικά όταν γίνεται π.χ. στα πλαίσια μιας μεταγραφής. Η Μπαρσελόνα δεν κρατήθηκε και φιλοδώρησε με 8 γκολ την Σάντος. Για την Ευρώπη και τον υπόλοιπο ποδοσφαιρικό κόσμο ξεχάστηκε ήδη. Για τους οπαδούς της Σάντος όχι. Μερίδα αυτών έγραψε συνθήματα στους τοίχους του Βίλα Μπελμίρο όπως: […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

1 σχόλια σχετικά με το “Ο σωστός Λατινοαμερικάνος δεν καταλαβαίνει από πατρότητες”

  1. Ο/Η Veronica Lodge λέει:

    Aguante Argentina!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *