Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Καημένε Μέσσι

Η Αργεντινή δεν τα κατάφερε ούτε χθες να δείξει ότι μπορεί να κάνει κάτι στο Κόπα Αμέρικα και μάλλον γλίτωσε με το 0-0 απέναντι στην Κολομβία. Οι Κολομβιανοί έδειξαν πιο ομάδα και κατά διαστήματα έκρυψαν την μπάλα, διαθέτοντας τόσο υψηλό ατομικό επίπεδο, όσο και ομαδικότητα. Έχασαν μερικές πολύ μεγάλες ευκαιρίες και κατά πάσα πιθανότητα κλείδωσαν την πρόκριση στην επόμενη φάση. Ο πρωταγωνιστής (έστω και αρνητικός) του αγώνα όμως ήταν ο Μέσσι που αγωνιζόμενος στο γήπεδο της Σάντα Φε με το όνομα “Νεκροταφείο ελεφάντων” σκότωσε πολλές από τις ελπίδες των συμπατριωτών του για κάτι καλό. Αποκορύφωμα το φάουλ του βίντεο που πήγε στα περιστέρια και έφερε την απογοήτευση ακόμα και στον πατέρα του στις κερκίδες. Λίγο πιο μετά, και ενώ ο αγώνας είχε διακοπεί, η κάμερα ζούμαρε στο πρόσωπο του. Ο Λιονέλ κοιτούσε κάπου στο άπειρο μην μπορώντας να πιστέψει τα χάλια της ομάδας και στη συνέχεια κάλυψε το πρόσωπό του για αρκετά δευτερόλεπτα με τη φανέλα.

Το “pobre Messi” (καημένε Μέσσι) έγινε trending topic στο twitter, οι Αργεντίνοι στις κερκίδες γιούχαραν τους παίκτες και τον προπονητή με υβριστικά συνθήματα, το όνομα του Μαραντόνα ακούστηκε πολλές φορές (και κατά τη διάρκεια του αγώνα) και ο Σέρχιο Μπατίστα δήλωσε ότι το ματς με την… Κόστα Ρίκα είναι τελικός. Την Κόστα Ρίκα του Λα Βόλπε υπενθυμίζω. Μέχρι τότε ο Λιονέλ θα δέχεται τα πυρά του τύπου και των οπαδών, αν και φυσικά δεν μπορεί να φταίει ένας. Το παιχνίδι θα μπορούσε να είχε χαθεί ευκολότατα όταν το κωμικό δίδυμο Μπόλεκ-Λόλεκ των Μπουρντίσο και Μιλίτο έβγαζε ασίστ στους Κολομβιανούς φορ ή θα μπορούσε να είχε κερδηθεί, αν ο Λαβέτσι μετά από μπαλιά τρύπα του Μέσσι μπορούσε να στοχεύσει την εστία και όχι τον Κολομβιανό τερματοφύλακα. Ο Καμπιάσο φαίνεται ντεφορμέ, ο Λαβέτσι απλά γρήγορος, ο Τέβες με διάθεση αλλά χωρίς ουσία, ο Μαστσεράνο μόνο για άμυνα, ο Μπανέγκα χαμένος χθες. Ο Κουν για δεύτερη φορά ως αλλαγή έδειξε κάποια πράγματα, ο κόσμος απαιτεί Παστόρε, αλλά για την Αργεντινή δεν ήταν ποτέ απλά θέμα προσώπων. Αυτό δεν λένε να το καταλάβουν. Ας ξαναδούν το παιχνίδι της Κολομβίας και ίσως καταλάβουν τι τους λείπει.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Κόπα Αμέρικα 2011

2 σχόλια σχετικά με το “Καημένε Μέσσι”

  1. Ο/Η Veronica Lodge λέει:

    Δυστυχώς το όνομα του γηπέδου της Colon,cementerio de los elefantes δεν ήταν τυχαίο!!Pobrecito leo!!

  2. Ο/Η panagos λέει:

    Πολυ καλη ομαδα η κολομβια,επιβεβαιωνομαι…

    Μια χαρα το χιναρι,δεν τραβαει με τιποτα η ομαδα,τα στοπερ ειναι χειροτερα και απο της αεκ,τα χαφ ντεφορμε,ο λαβετσι ανεκδοτο,ο προπονητης γελοιος…

    Αλλα παρ’ολ’αυτα η τρομακτικη ποιοτητα που διαθετει σαν ομαδα (ειδικα επιθετικα) δε γινεται να μη βγει ποτε στο γηπεδο.Τωρα που σφιγγουν οι κωλοι θα δουμε ποσο μετρανε.

    Και συνεχιζω να πιστευω οτι θα το σηκωσουμε σχετικα ευκολα…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *