Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Ο σωστός Λατινοαμερικάνος δεν καταλαβαίνει από πατρότητες

Ο Αργεντινός Ρομπέρτο Αμπονταντσιέρι μπορεί να κρέμασε πρόσφατα τα γάντια του αλλά δεν κρέμασε ποτέ το ποδοσφαιρικό λατινοαμερικάνικο DNA του, το οποίο επιτάσσει πως όταν ο θρασύτατος αντίπαλος σου κλέψει τη μπάλα, περνώντας τη μάλιστα κάτω από τα πόδια σου, και επιχειρήσει να βγει σε αντεπίθεση, υπάρχει μια και μόνο μια επιλογή: Τάκλιν από πίσω.

Ακόμα κι όταν αυτό συμβεί σε φιλανθρωπικό αγώνα (στον οποίο ο τερματοφύλακας Αμπονταντσιέρι μοίρασε ασίστ και σκόραρε και ο επιθετικός Παλέρμο έκατσε τέρμα). Ακόμα κι όταν ο κλέφτης αμυνόμενος είναι ο γιος σου. Ο ανήλικος γιος σου.

Μια μαμά στις κερκίδες έφτασε ένα κλικ πριν το εγκεφαλικό κι ένας παππούς κάπου στην επαρχία της Σάντα Φε ανατρίχιασε υπερήφανος.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ποδόσφαιρο Λατινικής Αμερικής

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Στον τελικό με στιλ Αρμάνι

Στο ποδόσφαιρο μεγαλώνουμε με κάποια κλισέ. Οι Γερμανοί θα κερδίσουν στο 90′, οι Άγγλοι θα αποτύχουν πάντα, οι Ιταλοί θα παίξουν για το μισό-μηδέν και πάει λέγοντας. Ένα από αυτά είναι και ότι οι Βραζιλιάνοι περνάνε στα πέναλτι. Στο Moρουμπί του Σάο Πάουλο, η τοπική ομάδα αντιμετώπιζε την Ατλέτικο Νασιονάλ από την Κολομβία στη ρεβάνς […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Το πρώτο Superclásico του Μαραντόνα

Από το 1913 (όταν και σύμφωνα με τους ιστορικούς έγινε το πρώτο επίσημο παιχνίδι μεταξύ Μπόκα Τζούνιορς και Ρίβερ Πλέιτ) μέχρι και σήμερα, οι ιστορίες, οι μύθοι, τα γκολ, οι διαμαρτυρίες, τα επεισόδια, οι τίτλοι είναι δεκάδες. Το συμπέρασμα όμως το ίδιο. Κάθε ντέρμπι, όσο αδιάφορο και να είναι φαινομενικά, σε όσο καλή ή κακή […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

1 σχόλια σχετικά με το “Ο σωστός Λατινοαμερικάνος δεν καταλαβαίνει από πατρότητες”

  1. Ο/Η Veronica Lodge λέει:

    Aguante Argentina!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *