Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Το αφεντικό της Λατινικής Αμερικής

Η καλύτερη ομάδα της ηπείρου αυτή τη περίοδο, όπως φάνηκε και στο περσινό Μουντιάλ, δεν είναι η Βραζιλία. Ούτε η Αργεντινή.

  • Η Παραγουάη είναι τόσο κωλόφαρδη που ακόμα κι αν δεν κατέβει στην κανονική διάρκεια του τελικού το ματς θα πάει στα πέναλτι, όπου φυσικά και θα νικήσει.
  • Η κωλοφαρδία της Παραγουάης σ’ αυτήν την διοργάνωση κάνει την Ελλάδα του 2004 να φαίνεται σαν φυσιολογική ομάδα.
  • Ο Ντιέγκο Πέρεζ, που έφαγε την πρώτη κίτρινη κάρτα, είναι πιο Ουρουγουανός κι απ’ τον εθνικό ύμνο της χώρας.
  • Αν έθετες το δίλημμα ‘το δικαίωμα να κάνεις τάκλιν ή το μικρό σου δαχτυλάκι’ στους Λατινοαμερικάνους θα μάζευες άπειρα μικρά δαχτυλάκια. (Με πρώτο-πρώτο του Ρομπέρτο Αμπονταντσιέρι)
  • Μια φορά ρώτησε ένας Ευρωπαίος τουρίστας σ’ ένα γηπεδάκι 5Χ5 στην Ουρουγουάη: “Τα τάκλιν επιτρέπονται;” Στο Μοντεβιδέο ακόμα γελάνε…
  • Η ιεροτελεστία που εφαρμόζει ο Φορλάν κάθε φορά που ξεκινάει να εκτελέσει ένα στημένο είναι λόγος για να υποστηρίζεις την ομάδα του.
  • Αν συνεχίζουν να προσθέτουν στην βάση της κούπας του Κόπα Αμέρικα τους νικητές σε λίγο καιρό θα χρειάζονται αρσιβαρίστα για να την σηκώνει.
  • Ο παππούς Φορλάν πήρε το Κόπα Αμέρικα. Ο μπαμπάς Φορλάν το ίδιο. Ο Ντιέγκο Φορλάν σήμερα. Οικογενειοκρατία και στην Λατινική Αμερική.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Κόπα Αμέρικα 2011, Πίτσα, μπύρα, καναπές

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Σταματήστε τις φάσεις να κατέβω

14 live σχόλια από το χθεσινό Ρεάλ Μαδρίτης – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που μπορεί να μην είχε Ρεδόνδο ή Ρονάλντο (τον αυθεντικό) αλλά είχε Ντε Χέα, Κριστιάνο Ρονάλντο και αμέτρητες φάσεις. Κάποιοι είναι με την Ρεάλ, κάποιοι με την Γιουνάιτεντ. Εμείς ελπίζουμε να χάσει αυτός που θα κάνει το μεγαλύτερο και πιο γραφικό σαματά μετά. H […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

“Να ζήσεις Φερνάντο και χρόνια πολλά…”

Ο Φερνάντο Σάντος, ο κατάλληλος άνθρωπος για την μετά-Ρεχάγκελ εθνική ομάδα, είχε μια μέρα πριν τα γενέθλια του και οι Έλληνες και Σλοβάκοι παίκτες φρόντισαν να του κάνουν δώρο την νίκη-σήμα κατατεθέν του: ένα ‘επαγγελματικό’ 1-0. Με τέτοιες εκτελέσεις κόρνερ η εθνική θα είχε τύχη μόνο αν στην Σλοβακία έπαιζε ο Σάμαρης. Στο ένα ο […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

4 σχόλια σχετικά με το “Το αφεντικό της Λατινικής Αμερικής”

  1. Ο/Η Simigdalenios λέει:

    Αξια κατακτητρια η ουρουγουαη και με μετριο cavani . Την ομαδα την πηραν ο Suarez και ο Muslera στις πλατες τους . Και η παραγουαη εφτασε τελικο χωρις να κανει νικη .

  2. Ο/Η duendes λέει:

    Το ότι δεν κέρδισε ο Μουσλέρα τον τίτλο του καλύτερου τερματοφύλακα της διοργάνωσης νομίζω είναι μεγάλη αδικία κι ας έκανε εξαιρετικό τουρνουά κι ο Βιγιάρ.

  3. Ο/Η Veronica Lodge λέει:

    Πανάξια η Ουρουγουάη είναι πια βασίλισσα της Λατινικής Αμερικής με 15 copas!To εξώφυλλο του Olé με το Forlan να φιλάει το κύπελο,ήταν εκπληκτικό.Αυτό που με γοητεύει στη celeste είναι το πάθος με το οποίο παίζουν,τη ματώνουν τη φανέλα.δεν είναι τυχαίο ότι στη βραζιλία υπάρχει η λέξη maracanazo για να τους θυμίζει τι θα πει ουρουγουάη.πάντως όταν ακουσα ότι η celeste πήρε το βραβείο fair play πέθανα από τα γέλια,αυτό ήταν προσβολή για κάθε ουρουγουανό.los charruas ponen huevos!

  4. Ο/Η tre1926 λέει:

    “Μια φορά ρώτησε ένας Ευρωπαίος τουρίστας σ’ ένα γηπεδάκι 5Χ5 στην Ουρουγουάη: «Τα τάκλιν επιτρέπονται;» Στο Μοντεβιδέο ακόμα γελάνε…”

    xaxaxa ποσο αληθεια ειναι αυτο!

    αξια παντως η Ουρουγουαη. πολυ ομορφο ποδοσφαιρο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *