Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Της φυλακής τα σίδερα είναι για τους λεβέντες

Απορρίφθηκε από τον ανακριτή Γιώργο Κασίμη η αίτηση αποφυλάκισης που είχε καταθέσει ο Αχιλλέας Μπέος ο οποίος παραμένει προφυλακισμένος στις φυλακές Ναυπλίου για την υπόθεση των στημένων αγώνων.

Ο μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού Βόλου επικαλέστηκε πρόβλημα υγείας καθώς και την ανάγκη να βρεθεί κοντά στα πέντε παιδιά του, το αίτημά του όμως απορρίφθηκε. Ηδη οι δικηγόροι του κ. Μπέου ετοιμάζουν νέα αίτηση αποφυλάκισης.

Πηγή: Contra

Μια μικρή συλλογή από 7 σχετικά tweets του τελευταίου μήνα + 1 μόνιμη σκέψη για το θέμα Μπέου:

  • Είναι πλέον γεγονός: Τα “παιδιά του Μπέου” είναι πιο διάσημα από το “παιδί του Πασχάλη”.
  • Δώστε τα 160 δισεκατομμύρια που δίνουν στην Ελλάδα για ενίσχυση στον Αχιλλέα τον Μπέο, αφήστε τον 3-4 ώρες σ’ ένα πρακτορείο μ’ ένα κινητό τηλέφωνο και “αντίο χρέος”.
  • (Μετά τα επεισόδια στο Σύνταγμα) Φαντάζομαι τον Μπέο, σε εικονογράφηση Ουντερζό, σ’ ένα κελί να λέει στους φύλακες: “Τώρα που τέλειωσε όλο το νταβαντούρι, να φεύγω κι εγώ… Ε;”
  • Ευτυχώς που προβάλουν το ‘Κουτί της Πανδώρας’ με θέμα τα στημένα μετά τις 12 μπας κι έχουν κοιμηθεί ως τότε τα παιδιά του Μπέου και δεν δούνε “σε τι κόσμο μεγαλώνουν”.
  • “Πίσω από τα κάγκελα είναι ωραία, Αχιλλέα, Αχιλλέα”. Σύνθημα των Αρειανών από το φιλικό με την Πενιαρόλ.
  • Φοβάμαι ότι όσες συλλήψεις κι αν γίνουν στη μπάλα στο τέλος θα βγει από την κρυψώνα του ο Μάκαρος και θα κάνει “φτου, ξελευτερία για όλους”.
  • Ο Πλατινί ζήτησε να συναντηθεί με κάποιον υπεύθυνο για το Ελληνικό ποδόσφαιρο αλλά δεν ταίριαζαν οι ώρες του με το επισκεπτήριο της φυλακής. Κι έτσι αναγκάστηκε να μιλήσει με τον Παπανδρέου.
  • Κάθε φορά που διαβάζω κάποια είδηση για τον Αχιλλέα Μπέο και την κράτηση του στις φυλακές του Ναυπλίου στο μυαλό μου έρχεται αμέσως η αλησμόνητη σκηνή στο κελί με τους θεούς Μπενίνι-Γουέιτς-Λούρι από το ‘Down by law‘ του Τζιμ Τζάρμους. Άβυσσος το μυαλό ενός ανθρώπου.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ελληνικό ποδόσφαιρο, Ολυμπιακός Βόλου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Έτσι είναι αν έτσι νομίζετε

Οποιοσδήποτε έχει ασχοληθεί με το ελληνικό ποδόσφαιρο τα τελευταία χρόνια (και όχι μόνο τα τελευταία) έχει συνειδητοποιήσει πως όλα είναι ένας ατέρμονος κύκλος, στον οποίο όλοι είναι καταδικασμένοι να ζούνε τα ίδια πράγματα κάθε φορά. Το μόνο που αλλάζει είναι τα ονόματα. Παικτών, προπονητών και ομάδων. Αυτές τις μέρες, για παράδειγμα, ζούμε την κλασσική φάση […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Fair Play, αυτός ο άγνωστος

https://youtu.be/8j9WtBvfgyw Αρκετά χρόνια πριν ο Βασίλης Αυλωνίτης μας ενημερώσει για το Πνέυμα και την Ηθική, ιδρύθηκε στην Αργεντινή η ομάδα με το όνομα Άμυνα και Δικαιοσύνη, με τα πρασινοκίτρινα γεράκια να κλείνουν 80 χρόνια ζωής πλέον. Απ’ ότι φαίνεται, τουλάχιστον στη Β’ ομάδα τους, δεν παίρνουν πολύ στα σοβαρά το κομμάτι της δικαιοσύνης. Η Ντεφένσα […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *