Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Εξέλιξη

Το παρελθόν:

Μάιος του 1963: Κάμεραμαν του BBC σε ώρα εργασίας στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών (Μπενφίκα-Μίλαν)

Το παρόν:

Τα χρόνια όμως περνάνε, τα χρώματα στην τηλεόραση από δυο που ήταν, έχουν γίνει πιο εντυπωσιακά και ζωντανά από τα χρώματα στην καθημερινή σου ζωή και η τεχνολογία εξελίσσεται καθημερινά. Έτσι λοιπόν, Γερμανοί δουλευταράδες με φαντασία και όραμα, μας προσέφεραν πριν λίγες μέρες, στον μικρό τελικό του τουρνουά που διοργάνωσε η Audi, μεταξύ Μπόκα Τζούνιορς και Μίλαν, την πιο ‘ζωντανή’ διαδικασία πέναλτι που έχουμε απολαύσει ποτέ.

Το μέλλον:

Η εξέλιξη όμως δεν σταματάει ποτέ κι έτσι Γιαπωνέζικα τσακαλάκια που παίζουν την τεχνολογία στα δάχτυλα τους – τις ώρες τουλάχιστον που δεν γελάνε με ηλίθια τηλεπαιχνίδια με κιτς σκηνικά και γελοίους ήχους-, υπόσχονται πως αν η χώρα τους αναλάβει να διοργανώσει το Μουντιάλ του 2022 (η απόφαση για το που θα διεξαχθούν οι διοργανώσεις του 2018 και του 2022 θα ανακοινωθεί τον άλλο μήνα), αυτά που θα δούμε, δεν θα τα έχουμε ξαναδεί ποτέ. Αν βαριέσαι να δεις όλο το ενημερωτικό βίντεο ή να διαβάσεις μια παλιότερη σχετική είδηση από την New York Post, δυο πράγματα θα σου πω μόνο: Τα-πάντα-όλα-φουλ-έξτρα 3D προβολή και ολογραφική τηλεόραση!

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ρετροφωτογραφίες

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Ντύσου σαν Έλληνας παράγοντας

Στο πρόσφατο παρελθόν ασχοληθήκαμε με το φαινόμενο των ποδοσφαιριστών-κλαρινογαμπρών. Έτσι, όποιος από εσάς σκοπεύει να κάνει καριέρα ως ποδοσφαιριστής θα ξέρει πώς πρέπει να ντυθεί. Κι αν κάποιος θέλει να γίνει παράγοντας; Να σας αφήσουμε έτσι; Για τον λόγο αυτό παρουσιάζουμε τις τοπ τάσεις της μόδας τα τελευταία 40 περίπου χρόνια στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ώστε […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Όταν άναψαν τα φώτα στο Χάιμπουρι

Θα μπορούσε να είναι εικόνα από κάποιο κλασικό φιλμ νουάρ της δεκαετίας του 50′ ή σκηνή από θρίλερ του Χίτσκοκ στο οποίο η μυστηριώδης σιλουέτα με το καπέλο, στα αριστερά του κάδρου, κατασκοπεύει από ψηλά κάποιον συγκεκριμένο θεατή αλλά δεν είναι τίποτα παραπάνω απ’ αυτό που φαντάζεσαι: μια απλή ποδοσφαιρική φωτογραφία. (Πατώντας πάνω στην εικόνα […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

3 σχόλια σχετικά με το “Εξέλιξη”

  1. Ο/Η dimitris λέει:

    Δηλαδή δεν αξίζει τώρα πια τόσο πολύ το γήπεδο όσο η τηλεόραση? Αφού στο κουτί το θέαμα είναι φαντασμαγορικό…

  2. Ο/Η duendes λέει:

    Δεν κατάλαβα από ποιο σημείο βγήκε αυτό το συμπέρασμα.
    Αν και είναι θέμα γούστου του καθενός, νομίζω ότι όσο κι αν εξελιχθεί η τηλεόραση δεν υπάρχει περίπτωση να αντικαταστήσει επάξια τα συναισθήματα που σου προκαλεί η παρουσία στο γήπεδο.

  3. Ο/Η dimitris λέει:

    Συγγνώμη, απλώς δεν διάβασα τα εισαγωγικά στην πιο ζωντανη διαδικασία. Και σαφώς είμαι της άποψης ότι το γήπεδο δεν μπορεί να αντικατασταθεί από καμία τηλεόραση, όσο κι αν προχωρήσει η τεχνολογία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *