Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Κάνε την διαφορά

Το Ko Panyi είναι ένα μικρό χωρίο στην νότια Ταϊλάνδη κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου πάνω στη θάλασσα. Εκ φύσεως όλες οι  δραστηριότητες  των κατοίκων του είχαν άμεση σχέση με το νερό και ότι υπάρχει μέσα σ’ αυτό. Όλα αυτά μέχρι το 1986 όταν μια παρέα παιδιών, που παρακολουθούσε με πάθος από την τηλεόραση το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Μεξικό, αποφάσισε πως παιδί χωρίς ποδόσφαιρο είναι σαν ψάρι χωρίς νερό. Με αρκετή φαντασία και ακόμα μεγαλύτερη θέληση οι πιτσιρικάδες έφτιαξαν ένα μικρό γήπεδο στην μέση της θάλασσας και κατάφεραν κυριολεκτικά από το τίποτα να δημιουργήσουν μια ομάδα που τα επόμενα χρόνια θριάμβευσε σε αρκετές διοργανώσεις νέων της χώρας.

Χάρη στην χορηγία μιας τοπικής τράπεζας, η μυθική/ρομαντική/γραφική ιστορία των παιδιών αυτών (που τώρα είναι μεσήλικες) γίνεται διασκεδαστική και διδακτική μικρού μήκους ταινία – απ’ αυτές που μπορούν να υπερηφανεύονται ότι είναι “βασισμένη σε αληθινά γεγονότα” επηρεάζοντας θετικά τα συναισθήματα του θεατή – με πρωταγωνιστές πιτσιρίκια από το ίδιο χωριό και πιασάρικο σλόγκαν “κάνε την διαφορά”.

18/7/2014 UPDATE: Τρία χρόνια μετά από την έκρηξη δημοσιότητας που έλαβε το όλο εγχείρημα ένας συντάκτης του Vice Sports επισκέφτηκε ξανά το πολύ ιδιαίτερο αυτό νησί για να δει την ποδοσφαιρική πρόοδο που έχουν κάνει οι ντόπιοι και να παρακολουθήσει το μεγαλύτερο παιχνίδι της χρονιάς γι’ αυτούς, έναν αγώνα με μια ομάδα από την ενδοχώρα.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

βιντεοθεραπεία, παγκόσμιο ποδόσφαιρο, Τα παιδία παίζει

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Ο ακούραστος Ράφα Μάρκες

Η αλήθεια είναι ότι στα προκριματικά για το Μουντιάλ, λίγοι ασχολούνται με τη Βόρεια και την Κεντρική Αμερική. Οι περισσότερες ομάδες που συμμετέχουν είναι απλά παραδεισένιοι προορισμοί διακοπών ή παραδεισένιοι προορισμοί μαύρου χρήματος (ή και τα δύο μαζί). Από αυτές τις ομάδες καταλήγουμε σε ένα πρωταθληματάκι έξι χωρών, εκ των οποίων προκρίνονται οι τρεις και […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ένα εορταστικό βίντεο διαφορετικό από τα άλλα

Σε μια από εκείνες τις μαγικές διαδρομές του ίντερνετ που ξεκινάς να ψάχνεις πληροφορίες για μια ταινία και καταλήγεις να βλέπεις βίντεο από συναυλίες του Νικ Κέιβ ενώ ενδιάμεσα έχεις περάσει τουλάχιστον δυο φορές, σε διαφορετικά χρονικά σημεία, από θέματα που σου δείχνουν το nip slip κάποιας διάσημης γκόμενας, είχα πέσει πριν λίγα χρόνια σ’ […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *