Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Μοναχική πολυμετοχικότητα

Είπε λοιπόν χθες ο Ανδρέας ο Βγενόπουλος πως θέλει την οριστική έξοδο του Βαρδινογιάννη. Είπε ακόμα πως δεν έχει πρόβλημα με τους Γιαννακόπουλους, αλλά με το βλαστάρι τους, το σπλάχνο τους, τον Δημητράκη. Είπε πως οι υπόλοιποι της ΠΕΚ δεν θέλουν ούτε να τον δουν επειδή τους έμπλεξε σ αυτή την ιστορία. Είπε ακόμα πως μόνος του δεν μπορεί να κάνει τίποτα και πως είναι υπέρμαχος της πολυμετοχικότητας. Και ομολογώ πως με μπέρδεψε. Δηλαδή αν τους μισούς δεν τους θέλει και οι άλλοι μισοί δεν τον θέλουν, με ποιόν θα την κάνει αυτή την περίφημη πολυμετοχικότητα; Δηλαδή όπως το κατάλαβα εγώ, ο Ανδρέας θέλει να ηγηθεί σχήματος λαϊκής βάσης με αυτόν να βάζει τα πολλά και τον λαό να βάζει ό,τι προαιρείται (αφού οι καιροί είναι και δύσκολοι). Και όλοι μαζί να χτίσουν την Πράσινη Πολιτεία και να βάλουν στην είσοδο κι ένα πράσινο άλογο ως έμβλημα της “αμέλειάς” τους να δίνουν συνεντεύξεις τύπου πριν και όχι μετά από μεταγραφικές περιόδους, πριν και όχι μετά το ξεπούλημα του έμψυχου δυναμικού της ομάδας …

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ελληνικό ποδόσφαιρο, Παναθηναϊκός

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Ο μοναδικός Γιώργος Καραγκούνης

Ο Γιώργος Καραγκούνης είναι Έλληνας διεθνής ποδοσφαιριστής, γεννημένος στις 6 Μαρτίου 1977 στον Πύργο και αγωνίζεται στη θέση του μέσου στην ομάδα της Φούλαμ, γνωστός για το γεμάτο πάθος παιχνίδι του και τις ηγετικές του ικανότητες. Κατέχει το ρεκόρ συμμετοχών στην εθνική Ελλάδας από τον Οκτώβριο του 2012, όταν και αγωνίστηκε για 121η φορά. Βικιπαίδεια […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Το πιο γλυκό αριστερό

  Στην Ελλάδα του παραδοσιακά μέτριου ποδοσφαίρου έχουμε χορτάσει χαλκέντερα φουλ μπακ, φιλότιμα αμυντικά χαφ, σκληροτράχηλα σέντερ μπακ και γενικά παίκτες χαμηλής τεχνικής κατάρτισης. Όταν λοιπόν βλέπουμε έναν πραγματικά ξεχωριστό παίκτη κάθε δεκαετία (στην καλύτερη) ή εικοσαετία (στη χειρότερη) είναι λόγος να τον θυμόμαστε την ημέρα που έχει γενέθλια. Ένας τέτοιος παίκτης ήταν ο Βασίλης […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

14 σχόλια σχετικά με το “Μοναχική πολυμετοχικότητα”

  1. Ο/Η Rouladen λέει:

    Χωρις να τον πηγαινω μια, στα περισσοτερα απο αυτα που ειπε με βρισκει συμφωνο.
    Μεσω των φυλλαδων τους ο ραλιστας και ο Τρακης εριξαν τονους λασπης στο εγχειρημα της “πολυμετοχικοτητας”. Ο Τζιγγερ ειπε οτι ειπε αμεσως μετα τη ληξη της μεταγραφικης, θα μπορουσε να την ειχε κανει αρχες καλοκαιριου ή οταν τελειωσε η περσινη φαρσοκωμωδια, οι Γιαννακοπουλοι ηταν και δεν ηταν μετοχοι.
    Δεν πιστευω τα κινητρα του για το καλο της ομαδας του Παναθηναικου, πιστευω ομως οτι σε δυο χρονια εβαλε πολλαπλασια απο τη τσεπη του απο οσα εχει βαλει ο μεγαλομετοχος Βαρδινογιαννης. Μη ξεχναμε τα “εχω 54%, συμπεριφερομαι σα να εχω το 30% και πληρωνω το 30% απο οτι βαλετε οι υπολοιποι”.

  2. Ο/Η EXARCHIOTIS λέει:

    Δεν απαντάς όμως στο ερώτημα με ποιούς θέλει να κάνει χωριό και γιατί αυτά μας τα είπε τώρα κι όχι τον Ιούνιο. Εγώ κατάλαβα πως μόλις οι Παναθηναϊκάρες κατάλαβαν πως δεν έχει γήπεδο, την έκαναν με ελαφρά πηδηματάκια …

  3. Ο/Η nikosk λέει:

    καλά αφού αυτό κατάλαβες… τι να λέμε τώρα.

    λές και δε σε ξέρουμε και δεν είναι εδώ καταγεγγραμένα τα κείμενά σου.

    θα λυθούν σύντομα όλες σου οι απορίες.

    εσύ θα μου λύσεις τη δική μου; Γιατί ασχολείσαι με τον ΠΑΟ;

  4. Ο/Η Rouladen λέει:

    Δεν εχω ιδεα με ποιους θελει να κανει το κομματι του και δεν αναφερθηκα σε αυτο.

    Οσον αφορα το γηπεδο, τα μονα χρηματα απο οσο ξερω που μπηκαν ηταν η χορηγια του Βγενοπουλου. Δεκα εκατομμυρια φαγωθηκαν σε αυτην την ιστορια και δεν πηγαν στη μακετα. Που πηγαν (για να σε προλαβω), δεν μπορω να ξερω. Η ΓΗΠΕΛ παντως συσταση του Βαρδινογιαννη ηταν.

  5. Ο/Η panagos λέει:

    Ποιος βγενοπουλος μωρε τωρα?Ακου εκει να βγαινει και να δινει οραμα και ελπιδα στο συλλογο…ακου εκει να λεει την αληθεια για τα οικονομικα του δεδομενα και να μην παραμυθιαζει…ακου εκει να μην εχει μια φυλλαδα να πεταει λασπη…εδω ο φασιστας πεταξε εξω τον γκοντζο ρε που παλευει τοσα χρονια κοντρα σε θεους και δαιμονες να ανεβει σκαλοπατια ο ΠΑΟ…

    Οποιος και αν ειναι ο βγενοπουλος,οποιες και αν ειναι οι προθεσεις του,οτι και αν καταφερει,ενα ειναι σιγουρο.Χειροτερος απο τον υπαιτιο για τη διαλυση και την αγωνιστικη και εξωαγωνιστικη ισοπεδωση του Παναθηναικου,αποκλειεται να ειναι…

    Και τωρα τι θα κανουμε χωρις μιζερια σε αυτη την ομαδα?Πως θα κανουμε πολεμο στις διοικησεις και στους καλους παιχτες?Πως θα παιρνουμε μιζες απο τις μεταγραφαρες?Πως θα την αφηνουμε απροστατευτη στην καθε παραγκα?

    υγ.για το γηπεδο ειναι τοσο μεγαλες οι κομπινες που εχουν παιχτει (και τα λεφτα που φαγωθηκαν)που θα οταν βγουν στη φορα -και σιγουρα θα βγουν καποτε- δε θα μεινει τριχα στα κεφαλια μας…

    υγ2.ΟΑΕΔ

  6. Ο/Η Elaith λέει:

    Δεν τα κατέχω τόσο τα Παναθηναϊκά, πάντως η αίσθησή μου είναι ότι ο Βγενό αποδείχτηκε ολίγον τι φούσκα. Πολύ μπλα μπλα και λίγα πράγματα. Και το χειρότερο όλων είναι ότι ξανοίχτηκε οικονομικά ο ΠΑΟ και τώρα τρέχει να βρει χρήματα. Στα τόσα χρόνια που παρακολουθώ τον ΠΑΟ, άλλοτε ήταν καλός και άλλοτε όχι. Ποτέ όμως δεν θυμάμαι να περνούσε τέτοια οικονομική κρίση. Και γι’ αυτή σίγουρα δεν ευθύνεται ο Τζίγκερ και η φαμίλια (αυτοί ευθύνονται για άλλες επιλογές).

  7. Ο/Η Βασίλης λέει:

    Κι εγώ μπορώ να πω ότι είμαι άσχετος σχετικά με το θέμα. Δεν έχω καμία πληροφορία “εκ των έσω” ή οτιδήποτε μπορεί κανείς να ισχυριστεί ότι ξέρει.
    Απλά ως φίλαθλος και ως οπαδός του ΠΑΟ, μπορώ να εκφράσω την άποψή μου σε αυτά που βλέπω από την απ’έξω.
    Ποτέ δεν συμπαθούσα ιδιαίτερα τον Βαρδινογιάννη (ξεκίνησα να βλέπω ποδόσφαιρο το ’97 που άρχίζε η περίοδος του Ολυμπιακού). Παρόλα αυτά δεν φανταζόμουν ότι με τη διαχείριση που έκανε θα έφτανε ο ΠΑΟ να έχει πρόβλημα επιβίωσης οικονομικά. Μπορεί να ήμασταν αιώνια δεύτεροι, αλλά πρόβλημα οικονομικό ποτέ δεν θα είχαμε.
    Την όλη πρόταση της πολυμετοχικότητας, αν και σαν ιδέα την βρίσκω εξαιρετικά ενδιαφέρουσα, όντας επιφυλακτικός με την φύση του ανθρώπου, πιστεύω ότι ήταν μια ευκαιρία για άλλους επιχειρηματίες να μπουν και να μπλεχτούν με το γήπεδο. Δεν ξέρω πώς ακριβώς, θέλοντας να βγάλουν χρήματα, θέλοντας να μπλέξουν τις εταιρείες τους στην κατασκευή, θέλοντας να φάνε μίζες, θέλοντας να κερδίσουν φήμη? Δεν με ενδιαφέρει, αλλά σε κάθε περίπτωση πιστεύω ότι αυτό ήταν που τους έφερε. Ο Βαρδινογάννης πιθανότατα δεν ήθελε να πάει καλά και έκανε τη ζωή των υπολοίπων δύσκολη, οι οποίοι όμως ξοδέψαν εντελώς αλόγιστα.
    Και τελευταίος “κανόνας” δικός μου είναι ότι όπου μπλέκεται ο Βγενόπουλος, είναι για να ανακατέψει το σύμπαν προς δικό του όφελος (βλέπε ΟΤΕ και Ολυμπιακή).
    Ό,τι και να λένε όλοι έχουν δίκιο, έχουν άδικο όμως σε αυτά που δεν λένε πιστεύω. Ο καιρός θα δείξει τι θα γίνει.
    Προσωπικά τις δηλώσεις του Βγενόπουλου τις βλέπω ότι λένε “όλοι οι άλλοι φταίνε. Παίρνω εγώ τον ΠΑΟ με όσα λιγότερα γίνεται μιας και είναι σε φάση ξεπουλήματος ο Βαρδινογιάννης, και απαλλαγμένο από πρόσθετα βάρη (αρχικό κεφάλαιο γηπέδου κλπ) ώστε να μην έχει άλλες εκκρεμότητες, και θέλω κι άλλους να βάζουν λεφτά με μένα μπροστάρη ώστε με μένα μπροστά και λεφτά άλλων τα πιθανά οφέλη να πιστώνονται σε μένα, τα βάρη όμως να μοιράζονται σε περισσότερους.”
    Καθαρά προσωπική μου άποψη σαν εξωτερικός παρατηρητής δίχως δυστυχώς να έχω να προσφέρω και κάποια καλύτερη λύση.

  8. Ο/Η panagos λέει:

    Ρε Βασιλη,εισαι και πιο νεος και σχετικα δικαιολογεισαι,αλλα λες “Μπορεί να ήμασταν αιώνια δεύτεροι, αλλά πρόβλημα οικονομικό ποτέ δεν θα είχαμε.”

    Το οτι δεν εχεις καταλαβει το μεγαλειο της ομαδας που υποστηριζεις οφειλεται στο βαρδινογιαννη και κανεναν αλλο.

    Παρτε το χαμπαρι ολοι,οσο υπαρχει αυτο το ονομα στο μετοχολογιο δεν υπαρχει μελλον και υγεια στον Παναθηναικο.

    υγ.Εχουν να γινουν πολλες κωλοτουμπες ακομα…στην αρχη ειμαστε…

  9. Ο/Η Elaith λέει:

    Πάντως Πανάγο τα “Ελλάς-Ευρώπη-Παναθηναϊκός” και τα “Εκεί που έχω ταξιδέψει εγώ” με αυτό το όνομα στο μετοχολόγιο έγιναν.
    Δεν θέλω να γίνω ο υπερασπιστής της οικογένειας, αλλά μην ξεχνάμε ότι για ένα πολύ μεγάλο διάστημα υπήρχε και μια παράγκα απέναντι.

  10. Ο/Η panagos λέει:

    Mια παραγκα που δεν εκαναν τιποτα για να πολεμησουν (μην πω τιποτα χειροτερο).Δεν λεει κατι αυτο?

    Και στο γουεμπλει το ’71 βαρδινογιαννηδες ητανε?

    Πλεον η συγκεκριμενη οικογενεια μονο δεινα φερνει στην ομαδα,αγωνιστικα και οικονομικα.Αυτα που εγραψες πιο πριν για ανοιγματα και φουσκες ειναι για να τα συζητανε οι τσατσοι του γκοντζου στα ραδιοφωνα…

    Δεν εχω θεμα να παρει ο βγενοπουλος την ομαδα,δε με ενδιαφερει καθολου ποιος θα την παρει…μου αρκει να φυγει απο αυτους.

  11. Ο/Η Βασίλης λέει:

    Αυτό ακριβώς εννοώ. Ότι με το Βαρδινογιάννη, τουλάχιστον από τότε που ξεκίνησα να βλέπω ποδόσφαιρο, για εκεί ήμασταν. Δεύτεροι. Σίγουρα όμως δεν ήμασταν για πτώχευση, ακριβώς γιατί φρόντιζε να είναι σχετικά βιώσιμος οικονομικά και πιθανόν με τον τρόπο που λειτουργούσε να έβαζε και κάτι στην τσέπη του. Κι εγώ θα ήθελα να φύγει ο Βαρδινογιάννης, χρόνια τώρα μάλιστα, αλλά στον τρόπο που πάει να γίνει με τον Βγενόπουλο βρίσκονται οι επιφυλάξεις μου.

    Μια αντίστοιχη κίνηση για πολυμετοχικότητα με επικεφαλής τους Γιαννακόπουλους π.χ. οι οποίοι έχουν αποδείξει την αγάπη τους και την ανιδιοτέλειά τους αναφορικά με τον Παναθηναϊκό θα ήταν ίσως το ιδανικό σενάριο (βέβαια τώρα φεύγουν κι από το μπάσκετ κλπ, δεν ξέρω τι ακριβώς συμβαίνει, απλά σαν νοοτροπία αλλαγής ηγεσίας το θέτω).

    Η αντίστοιχη κίνηση με επικεφαλής τον Βγενόπουλο το μόνο που κάνει είναι να με υποψιάζει. Ο Βγενόπουλος είναι αυτός που αγόρασε από το κράτος τον ΟΤΕ φθηνότερα για να μην πάει σε ξένα χέρια, και μετά τον πούλησε πολύ ψηλότερα στους Γερμανούς. Την Ολυμπιακή επίσης στον πλειστηριασμό την αγόρασε φθηνότερα αποκρούοντας τις επιθέσεις της Aegean με τη δικαιολογία ότι θα δημιουργούταν μονοπώλιο, εξασφάλισε χαμηλότερη τιμή, και όταν την πήρε, πήγε και συγχωνεύθηκε με την Aegean, δημιουργώντας μονοπώλιο στο οποίο ήταν μέλος κι ο ίδιος. Με διαφόρους ισχυρισμούς κρατούσε χαμηλά την τιμή στην αγορά του, και μετά κατέλυε την ουσία των ισχυρισμών του κάνοντας ο ίδιος σαν ιδιοκτήτης ακριβώς αυτό το πράμα. Που αν το δημόσιο τα πουλούσε κατευθείαν σε ΟΤΕ και Aegean θα κέρδιζε όλα τα χρήματα που πήρε ο Βγενόπουλος ως κατά βάση μεσάζοντας. Δηλαδή έβγαζε δισεκατομύρια εις βάρος του κράτους σε περίοδο εξαιρετικά δύσκολη για την οικονομία μας.

    Ακριβώς με αυτά τα δεδομένα ήμουν εξαιρετικά σκεπτικός σχετικά με το Βγενόπουλος, γιατί πιστεύω ότι όπου μπαίνει κάνει για να δημιουργήσει αναταράξεις και να οφεληθεί τελικά οικονομικά.

    Συμφωνούμε για τον Βαρδινογιάννη και το πόσο μικρό έχει καταντήσει τον Παναθηναϊκό εντός συνόρων, αλλά εγώ πιστεύω ότι ο Βγενόπουλος πιθανόν να καταφέρει να τον βγάλει (τον Παναθηναϊκό) εντελώς από τη μέση.

  12. Ο/Η panagos λέει:

    Δηλαδη το προβλημα σου ειναι οτι ενας επιχειρηματιας εβγαζε λεφτα κανοντας μπιζνες?Η οτι το εκανε εις βαρος του δημοσιου?αμα ειναι ετσι,παλι οι βαρδινογιαννηδες ειναι οι πρωτοι που πρεπει να εξαφανιστουν…εκτος αν νομιζεις οτι τα λεφτα που κανανε ειναι ολα καλως καμωμενα…

    Προφανως θα μπει για να οφεληθει απο τον ΠΑΟ,δεν ζητησε κανεις αλλωστε να μπει κανενας για να ξοδευει μονο και να μη βγαζει τιποτα…

    Τελος παντων,επειδη εχουμε πολλα να δουμε ακομα,ας περιμενουμε τις εξελιξεις…

  13. Ο/Η Βασίλης λέει:

    εννοώ ότι κάνει μπίζνες χωρίς να τον ενδιαφέρουν οι εκατομύρια υπόλοιποι της κοινωνίας (καλύτερες τιμές πώλησης των παραπάνω δύο εταιρειών το κράτος, άρα και τους πολίτες αυτού θα ωφελούσαν).

    Το ίδιο κάλλιστα μπορεί να κάνει και στον Παναθηναϊκό. Αυτό σκέφτομαι. Δεν ξέρω ακριβώς με ποιό τρόπο, αλλά τρόποι βρίσκονται.

    Τώρα στην επιστολή οι 5 απαιτήσεις του από το Βαρδινογιάννη είναι αρκετά λογικές, να δούμε τι πάει να παιχτεί τελικά.

    Και σε καμία περίπτωση δεν υποστηρίζω τον Βαρδινογιάννη, όπως ανέφερα σε κάποιο απ’τα προηγούμενα εκτενή μου σχόλια.

    Εν αναμονή των εξελίξεων λοιπόν, με την ελπίδα να οτιδήποτε συμβεί να είναι τελικά προς το καλύτερο.

  14. Ο/Η EXARCHIOTIS λέει:

    nikosk έχω ειδική πιστοποίηση να ασχολούμαι με τον Παναθηναϊκό με ISO 2029. Εσύ, είσαι πιστοποιημένος να μου λύσει τις απορίες μου; Με το πάσο σου βέβαια, όταν θα λυθούν και οι δικές σου …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *