Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Τα στημένα του Περού

Στο μακρινό Περού πριν έναν μήνα περίπου ανέλαβε προπονητής στην Κλουμπ Σοσιάλ ι Ντεπορτίβο Κάρλος Α. Μανούτσι (ή για τους φίλους απλά Μανούτσι) ο αμφιλεγόμενος (που είναι το politically correct του γραφικός) Αργεντίνος προπονητής Οράσιο Μπαλντεσάρι (ή για τους φίλους Λα Πέπα). Η Μανούτσι αγωνίζεται στο Κόπα Περού που όπως λανθασμένα καταλάβατε δεν είναι το κύπελλο του Περού, αλλά μια άλλη διοργάνωση που για να την εξηγήσουμε χρειάζονται γνώσεις κβαντομηχανικής. Ας αρκεστούμε στα απλά: το Κόπα Περού είναι ένα πρωτάθλημα στο οποίο παίζουν διάφορες ομάδες και η πρωταθλήτρια ανεβαίνει στην Α’ Εθνική και η δεύτερη στη Β’ Εθνική (!!).

Ο Μπαλντεσάρι μπορεί να είναι γραφικός, αλλά απ’ ότι φαίνεται είναι τίμιος. Πριν τον αγώνα με την Γκράου του Χουαμαντσούκο, εκπρόσωποι της ομάδας πλησίασαν τον τερματοφύλακα Βίκτορ Ουγιόα της Μανούτσι και του προσέφεραν 1.400 σολ (όχι τις μπύρες, αλλά το νόμισμα του Περού). Ο τίμιος φίσκουλας πλησίασε τον προπονητή του και τον ενημέρωσε για το γεγονός και ο προπονητής αντέδρασε με τον δικό του τρόπο μετά τον αγώνα (στον οποίο η Μανούτσι τελικά έχασε με 0-1). Αφού έκανε δημόσια καταγγελία στην τηλεόραση για τη διαφθορά στο Κόπα Περού, σε ένα απίστευτο ρεσιτάλ γραφικότητας πήρε τα χρήματα που είχε μπροστά του και φρόντισε να δείξει… πού τα βάζει (!!):

Το αποτέλεσμα ήταν να τιμωρηθεί για τα όσα είπε και όσα έκανε από την Ομοσπονδία του Περού και να μην μπορεί να ξαναπροπονήσει ομάδα της χώρας. Ο δρόμος πλέον είναι ανοιχτός για να έρθει στη χώρα μας, όπου μπορεί να δοκιμάσει και την αφή των Ευρώ στα οπίσθιά του.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

βιντεοθεραπεία, ποδόσφαιρο Λατινικής Αμερικής

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Όρθιος στο κάγκελο

Η παραπάνω φωτογραφία είναι από τον αγώνα Γιουβέντους-Ίντερ. Όχι όμως των γνωστών μας. Από την μία η Γιουβέντους της Μούκα, μιας γειτονιάς του Σάο Πάολο και από την άλλη η Ίντερνασιονάλ της Λιμέιρα, μιας πόλης στα ανατολικά της επαρχίας του Σάο Πάολο. Ο αγώνας για την 3η κατηγορία του τοπικού πρωταθλήματος Παουλίστα. Ο κύριος της […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Το ντέρμπι που χωρίζει την Ουρουγουάη στα δύο

Στην Ουρουγουάη η μπάλα είναι θρησκεία και ο κόσμος ζει για το “κλάσικο”, το παιχνίδι μεταξύ των δυο πιο μεγάλων συλλόγων της χώρας, σε ένα πρωτάθλημα που είναι σχεδόν πάντα δική τους υπόθεση. Η κόντρα είναι τόσο έντονη που δεν συμφωνούν καν ποια ομάδα είναι πιο παλιά. Βλέπετε, η Central Uruguay Railway Cricket Club που […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

6 σχόλια σχετικά με το “Τα στημένα του Περού”

  1. Ο/Η dimitris λέει:

    Μικρός Θεούλης

  2. Ο/Η charlie λέει:

    Μουαχαχαχαχαχαχχχχ
    Αυτά είναι. Πρέπει να έρθει στην Ελλάδα αυτός ο Μπαλντεσάρι, να ξεβρακώνεται κάθε μέρα με αυτά που θα δει εδώ. Ποιο Περού τώρα… Σε παρακαλώ…

    *Να συμπληρώσω το πολύ καλό άρθρο λέγοντας ότι το Κόπα Περού είναι μια ενδεικτική -παρανοϊκή- διοργάνωση της Ν. Αμερικής: είναι ουσιαστικά μια 2η εθνική κατηγορία που αρχικά αφορούσε τις μη επαγγελματικές ομάδες εκτός Λίμα (το πρωτάθλημα παλιά ήταν πολύ υδροκέφαλο και οι περισσότερες ομάδες έδρευαν στην πρωτεύουσα). Αργότερα το πράγμα άνοιξε λίγο αλλά η διοργάνωση παρέμεινε με δαιδαλώδες σύστημα πρωταθλήματος ανάμεικτο με νοκ-άουτ ματς προς το τέλος.
    Πλέον έχει 5 (ΠΕΝΤΕ!!!!) μέρη ξεκινώντας ως πρωταθλήματα τοπικά σε κάθε περιοχή και καταλήγοντας σε εθνικό επίπεδο με τις νικήτριες των ομίλων. Έτσι ο νικητής πάει στην 1η εθνική και ο ηττημένος πάει στον “κυριλέ” όμιλο της 2ης κατηγορίας, εκεί που παίζουν οι καλές ομάδες (10 ομάδες, 2 γύροι όλοι με όλους-ΝΤΡΟΠΗ, γιατί έτσι απλό;;;)

    **Φέτος αποφάσισαν να διοργανώσουν και κανονικό κύπελλο (όπως Ευρώπη, με διπλούς αγώνες-ΑΙΣΧΟΣ…) μόνο που το είπαν Τορνέο Ιντερμέδιο!!!!

  3. Ο/Η duendes λέει:

    Νίκο Αλέφαντε προσευχήσου να μην μάθει ο Οράσιο κατά που πέφτει η Ελλάδα. Θα χάσεις κάθε προβολέα της δημοσιότητας στο πι και φι.

  4. Ο/Η panagos λέει:

    Θεος φαινεται,αμα ειναι και λατρης του 4-4-2,ειναι οτι πρεπει για να τον αγαπησω…

  5. Ο/Η Veronica Lodge λέει:

    Αθάνατη Αργεντινή με τους φοβερούς προπονητές σου!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *