Βασκική ομορφιά
Ο Ινίγκο Μαρτίνεζ πετυχαίνει το “ωραιότερο γκολ που έχει μπει ποτέ στο Ανοέτα” (σύμφωνα τουλάχιστον με το twitter του Τσάμπι Αλόνσο), στο πιο όμορφο, γραφικό και ιδιαίτερο ντέρμπι του ηλιακού μας συστήματος.
Ο Ινίγκο Μαρτίνεζ πετυχαίνει το “ωραιότερο γκολ που έχει μπει ποτέ στο Ανοέτα” (σύμφωνα τουλάχιστον με το twitter του Τσάμπι Αλόνσο), στο πιο όμορφο, γραφικό και ιδιαίτερο ντέρμπι του ηλιακού μας συστήματος.
Όπως όλοι, σχεδόν, θα γνωρίζετε η Ρεάλ Σοσιεδάδ έχει την έδρα της στο Σαν Σεμπαστιάν. Το Σαν Σεμπαστιάν είναι μια από τις ομορφότερες πόλεις του ηλιακού μας συστήματος κι ένα από αυτά τα μέρη που όταν τα επισκεφτείς εισχωρούν τόσο βαθιά μέσα στο μυαλό σου που δεν φεύγουν από εκεί ούτε με σφαίρα με Αλτσχάιμερ. […]
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑΟ Πάμπλο Γκονθάλεθ είναι 16 χρονών. Κατάγεται από τη Βαρκελώνη και τα τελευταία δύο χρόνια διαιτητεύει αγώνες παίδων. Θα ήταν άλλος ένας άγνωστος αν δεν είχε στείλει πρόσφατα μια ανοιχτή επιστολή στην τοπική ομοσπονδία της Καταλωνίας. «Κάθε διαιτητής σκέφτεται κάθε σαββατοκύριακο πως θα τον υποτιμήσουν αυτήν τη φορά» ξεκινάει την επιστολή του και συνεχίζει «Τα […]
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑSOMBREROΌταν ένας ποδοσφαιριστής "τσιμπάει" τη μπάλα πάνω από το κεφάλι ενός ανυποψίαστου αντιπάλου και την ξανά παίρνει περνώντας την από πίσω του. Σύμφωνα με τους Λατινοαμερικάνους ο όρος προέρχεται από το περίγραμμα που σχηματίζεται από την πορεία της μπάλας στον αέρα και την πορεία του παίκτη γύρω από τον αντίπαλό του. Το σχήμα ενός "σομπρέρο"!
5 σχόλια σχετικά με το “Βασκική ομορφιά”
Ωραίος ο τυπάς. Εξαιρετικό κρέμασμα, απολύτως ελεγχόμενη η τροχιά της μπάλας, κι απέναντι σε τερματοφύλακα που δεν ήταν καν ιδιαίτερα εκτός εστίας.
Το πιο εντυπωσιακό κατ’εμέ είναι το πώς καταφέρνει το ανάποδο φάλτσο να το βάλει με τέτοιο τρόπο ώστε η μπάλα να ταξιδεύει κυρίως προς τα μπροστά χωρίς να πάρει ιδιαίτερο ύψος, κάτι που κάνει την μπάλα να φτάνει στο στόχο συντομότερα και για αυτό να μην προλαβαίνει ο τερματοφύλακας (αντίθετα με άλλες πιο ψηλοκρεμαστές περιπτώσεις όπως π.χ. του Μίτσελ στην γκάφα του Καρνέζη ή το γνωστό κρέμασμα του νεαρού Μπέκαμ πίσω από τη σέντρα με τη Μάντσεστερ). Μετρ τέτοιων σουτ από αυτούς που ξέρω θα έλεγα ότι είναι/ήταν ο Χάτζι, ο Τόττι, ο Στάνκοβιτς (οι 2 πρώτοι το είχαν επιχειρήσει μάλιστα και σε απευθείας εκτελέσεις φάουλ από τα 35-40 μέτρα, αστοχώντας για λίγο όμως).
Η όλη φάση μου θύμισε ένα σχεδόν πανομοιότυπο σουτ αλλά με κατάληξη στο οριζόντιο του Κώτσιο όταν έπαιζε για τον ΟΦΗ πριν πάει στον Παναθηναϊκό. Το είχα δει σε μεσημεριανές αθλητικές ειδήσεις κι έτσι έμαθα τον Κώτσιο, καθώς συγκράτησα το όνομά του μετά από τέτοια φάση.
To πιο αξιοσημείωτο στοιχείο για μένα, εκτός απ’ αυτό που σημειώνεις περί ύψους και δύναμης της μπάλας, είναι ότι το γκολ μπαίνει σε συνθήκες κανονικής, οργανωμένης επίθεσης και όχι μετά από κάποιο λάθος στο κέντρο που εκμεταλλεύεται το γεγονός ότι ο τερματοφύλακας, για παράδειγμα, είναι χαλαρός και πιθανόν μακριά από την εστία.
Αυτό φυσικά αυξάνει αρκετά και τις ευθύνες του τερματοφύλακα, που έτσι κι αλλιώς σε τέτοια γκολ είναι πολλές.
Δεν εχει βγει πολυ ο τερματοφυλακας ρε ντουεντες,σε σωστη θεση γενικα ειναι,απλα αργει να αντιδρασει, φευγει και πολυ γρηγορα η μπαλα,δεν ειναι ευκολο σουτ.
Φταιει προφανως,αλλα δεν ειναι περιπτωση σιμαν…
Καμιά περίπτωση δεν είναι περίπτωση Σίμαν αν δεν εμπεριέχει μια αλογοουρά και ένα πορνοσταρικό μουστάκι…
Οταν ειχε κανει τη γκελα ο λεμαν στη λεωφορο και το εφαγε απο τα 35 μετρα απο τον εκι,ενα πραγμα σκεφτηκαμε ολοι μετα τα πρωτα πανηγυρια…
Μα καλα,σταματησε τη μπαλα ο σιμαν και στη θεση του πηρε ΑΥΤΟΝ?????????????