Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Τα χαμένα παιδιά του ποδοσφαίρου

Την εποχή που όλος ο πλανήτης είχε στραμμένο το ενδιαφέρον του στο μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής που πλησίαζε η Mariana van Zeller και οι συνεργάτες της συγκέντρωναν σ’ ένα ντοκιμαντέρ, για λογαριασμό της Current TV, όλα όσα – πιθανόν – έχεις ακούσει ή διαβάσει για το κυνήγι ποδοσφαιρικών ταλέντων που συντελείται τα τελευταία χρόνια στην Αφρική.

Στα 44 λεπτά που διαρκεί προλαβαίνεις να αηδιάσεις απ’ αυτό το αδίστακτο παγκοσμιοποιημένο εμπορικό σύστημα που έχουμε δημιουργήσει και να απογοητευτείς από την απίστευτη αφέλεια που εντοπίζεται στους ανθρώπους που ζώντας στην φτώχεια επιλέγουν να εμπιστευτούν όλα τους τα λεφτά σε κάθε λογής απατεώνα ‘έμπορο ελπίδας’, στην προσπάθεια τους να ξεφύγουν απ’ τα σκατά και να γίνουν κάποτε οι νέοι Ετό ή Ντρογκμπά που θα σώσουν την ζωή τους και την ζωή των δικών τους, καταλήγοντας τελικά στο Μαρόκο, σ’ ένα μικρό δωματιάκι με άλλους έξι πιτσιρικάδες που είχαν τα ίδια όνειρα και οι οποίοι επίσης ψάχνουν ακόμα τον τύπο που τους υποσχέθηκε μια δοκιμή σε κάποια μεγάλη Ευρωπαϊκή ομάδα.

Σχετικά κείμενα:
Ξυπόλητοι στο γήπεδο
Μια ανεκμετάλλευτη ήπειρος
Ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο το μουντιάλ

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

βιντεοθεραπεία, παγκόσμιο ποδόσφαιρο, Τα παιδία παίζει

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

“Είμαστε η Τότεναμ”

Για τους περισσότερους εκτός Βρετανίας το όνομα του Ρότζερ Λόιντ-Πακ είναι σχετικά άγνωστο. Πρόκειται για έναν Άγγλο ηθοποιό, γνωστό κυρίως για την συμμετοχή του σε κάποιες δημοφιλείς αγγλικές σειρές και κάποιους μικρότερους ρόλους σε ταινίες όπως ο Χάρι Πότερ και κάτι ακόμα (λυπηθείτε με, δεν τις έχω δει), Tinker Tailor Soldier Spy και στη σειρά […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ο αγιασμός κρατάει ακόμα

https://www.youtube.com/watch?v=GD7icvJitgQ Από σήμερα τα ξημερώματα ξέρουμε τις δυο από τις ομάδες των ημιτελικών του Κόπα Λιμπερταδόρες. Η μεγάλη έκπληξη του θεσμού Νασιονάλ Ασουνσιόν άντεξε στην Αργεντινή, κοίταξε την άμυνά της, είχε τον εξαιρετικό τερματοφύλακα με όνομα Ιγνάσιο Δον και πήρε το 0-0 στην έδρα της Άρσεναλ Σαραντί φτάνοντας στην μεγαλύτερη επιτυχία της ιστορίας της. Λίγο […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

1 σχόλια σχετικά με το “Τα χαμένα παιδιά του ποδοσφαίρου”

  1. Ο/Η ang3los λέει:

    Απλά συγκλονιστικό και ανατριχιαστικό. Σε βαθμό που μπορώ να πω ότι άλλαξε ήδη τον τρόπο που αντιλαμβάνομαι πλέον το ποδόσφαιρο ως σπορ. Φοβερό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *