Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Βασκική ομορφιά

Ο Ινίγκο Μαρτίνεζ πετυχαίνει το “ωραιότερο γκολ που έχει μπει ποτέ στο Ανοέτα” (σύμφωνα τουλάχιστον με το twitter του Τσάμπι Αλόνσο), στο πιο όμορφο, γραφικό και ιδιαίτερο ντέρμπι του ηλιακού μας συστήματος.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ισπανικό πρωτάθλημα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Θα Μας Περάσει Χειρουργείο

Η διαιτησία είναι ένα από τα αγαπημένα θέματα συζήτησης στην Ελλάδα ποδοσφαιρική πραγματικότητα. Κοράκια, γκρι, αλήτες, χειρούργοι, είναι κλασικοί χαρακτηρισμοί. Εγώ, όπως έχω ξαναγράψει, θεωρώ ότι η διαιτησία παίζει ένα ρόλο κοντά στο 15-20% σε ένα ματς και της δίνεται πολύ περισσότερη σημασία και προβολή από όση αξίζει. Η κουβέντα για τη διαιτησία επίσης γιγαντώνεται […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

«Πρέπει να το Ροκανίσεις»

Κοιτάζοντας κάποια πράγματα για να γράψω κάτι για τη Ντεπορτίβο Λα Κορούνια, που πάει από το κακό στο χειρότερο, έπεσε το μάτι μου σε κάτι πιο σομπρερικό. Μια γαλιθιάνικη ομάδα ονόματι Ποδοσφαιρικός Σύλλογος Ποντεβέδρα που τη δεκαετία του 1960 ήταν ένας κομήτης που έπεσε στο ισπανικό ποδόσφαιρο. Η Ποντεβέδρα είναι μια πόλη 40.000 κατοίκων μεταξύ […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

5 σχόλια σχετικά με το “Βασκική ομορφιά”

  1. Ο/Η Βασίλης λέει:

    Ωραίος ο τυπάς. Εξαιρετικό κρέμασμα, απολύτως ελεγχόμενη η τροχιά της μπάλας, κι απέναντι σε τερματοφύλακα που δεν ήταν καν ιδιαίτερα εκτός εστίας.

    Το πιο εντυπωσιακό κατ’εμέ είναι το πώς καταφέρνει το ανάποδο φάλτσο να το βάλει με τέτοιο τρόπο ώστε η μπάλα να ταξιδεύει κυρίως προς τα μπροστά χωρίς να πάρει ιδιαίτερο ύψος, κάτι που κάνει την μπάλα να φτάνει στο στόχο συντομότερα και για αυτό να μην προλαβαίνει ο τερματοφύλακας (αντίθετα με άλλες πιο ψηλοκρεμαστές περιπτώσεις όπως π.χ. του Μίτσελ στην γκάφα του Καρνέζη ή το γνωστό κρέμασμα του νεαρού Μπέκαμ πίσω από τη σέντρα με τη Μάντσεστερ). Μετρ τέτοιων σουτ από αυτούς που ξέρω θα έλεγα ότι είναι/ήταν ο Χάτζι, ο Τόττι, ο Στάνκοβιτς (οι 2 πρώτοι το είχαν επιχειρήσει μάλιστα και σε απευθείας εκτελέσεις φάουλ από τα 35-40 μέτρα, αστοχώντας για λίγο όμως).

    Η όλη φάση μου θύμισε ένα σχεδόν πανομοιότυπο σουτ αλλά με κατάληξη στο οριζόντιο του Κώτσιο όταν έπαιζε για τον ΟΦΗ πριν πάει στον Παναθηναϊκό. Το είχα δει σε μεσημεριανές αθλητικές ειδήσεις κι έτσι έμαθα τον Κώτσιο, καθώς συγκράτησα το όνομά του μετά από τέτοια φάση.

  2. Ο/Η duendes λέει:

    To πιο αξιοσημείωτο στοιχείο για μένα, εκτός απ’ αυτό που σημειώνεις περί ύψους και δύναμης της μπάλας, είναι ότι το γκολ μπαίνει σε συνθήκες κανονικής, οργανωμένης επίθεσης και όχι μετά από κάποιο λάθος στο κέντρο που εκμεταλλεύεται το γεγονός ότι ο τερματοφύλακας, για παράδειγμα, είναι χαλαρός και πιθανόν μακριά από την εστία.

    Αυτό φυσικά αυξάνει αρκετά και τις ευθύνες του τερματοφύλακα, που έτσι κι αλλιώς σε τέτοια γκολ είναι πολλές.

  3. Ο/Η panagos λέει:

    Δεν εχει βγει πολυ ο τερματοφυλακας ρε ντουεντες,σε σωστη θεση γενικα ειναι,απλα αργει να αντιδρασει, φευγει και πολυ γρηγορα η μπαλα,δεν ειναι ευκολο σουτ.

    Φταιει προφανως,αλλα δεν ειναι περιπτωση σιμαν…

  4. Ο/Η Rasko λέει:

    Καμιά περίπτωση δεν είναι περίπτωση Σίμαν αν δεν εμπεριέχει μια αλογοουρά και ένα πορνοσταρικό μουστάκι…

  5. Ο/Η panagos λέει:

    Οταν ειχε κανει τη γκελα ο λεμαν στη λεωφορο και το εφαγε απο τα 35 μετρα απο τον εκι,ενα πραγμα σκεφτηκαμε ολοι μετα τα πρωτα πανηγυρια…

    Μα καλα,σταματησε τη μπαλα ο σιμαν και στη θεση του πηρε ΑΥΤΟΝ?????????????

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *