Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Κρίνοντας από στιγμές

Δεν είναι πολύς ο καιρός που είχα γράψει τις σκέψεις μου για τη φετινή ΑΕΚ. Μέσα σε δυο εβδομάδες πολλά από αυτά που είχα προβλέψει έγιναν πραγματικότητα, όχι επειδή είμαι φοβερός γνώστης του ποδοσφαίρου ή κάτι τέτοιο. Πολύ απλά γιατί γνωρίζω αυτό το χάλι που ονομάζεται ελληνική ποδοσφαιρική πραγματικότητα. Η κακή αμυντική λειτουργία της ομάδας έφερε ήττες και η κριτική για τον προπονητή έγινε δημόσια διαπόμπευση.

Το ξαναλέω, ο Χιμένεθ δεν είναι ο καλύτερος προπονητής του κόσμου. Σίγουρα όμως δεν είναι ο χειρότερος και σίγουρα δεν του αξίζει αυτή η συμπεριφορά. Είδαμε ένα σόου τις τελευταίες μέρες. Ξεκινώντας από αυτούς που υποτίθεται είναι η δουλειά τους, τους  δημοσιογράφους. Τρομερά υποτιμητικά σχόλια για τον προπονητή που όταν απέκλειε κατά σειρά ΠΑΟ, ΠΑΟΚ και κατακτούσε το κύπελλο οι ίδιοι αποθέωναν. Βρήκαν λοιπόν να κάνουν όλη αυτή την επίθεση με υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς, μετά από το παιχνίδι με την Στουρμ που μάλλον ήταν το καλύτερο φετινό και το οποίο η ΑΕΚ θα είχε κερδίσει άνετα αν ο Δέλλας δεν έκανε τη βλακεία της χρονιάς, αδικαιολόγητη για την εμπειρία του. Πράγματι, οι αλλαγές του Χιμένεθ ήταν μάλλον λανθασμένες και δεν έκανε τη σωστότερη διαχείριση, αλλά το παιχνίδι άλλαξε πολύ μετά την αποβολή και η ΑΕΚ αναγκάστηκε να παίξει με έναν πιτσιρικά για σέντερ μπακ. Οι δημοσιογράφοι άρχισαν τα δικά τους, κάποιοι επειδή δεν έχουν ιδέα από ποδόσφαιρο και η δουλειά τους είναι να φτιάχνουν επιτυχίες και καταστροφές μόνο από το αποτέλεσμα, κάποιοι επειδή έχουν τις προσωπολατρείες τους και τέλος κάποιοι άλλοι επειδή πολύ απλά κάνουν το παιχνίδι της διοίκησης. Της διοίκησης που ότι κάνει, το κάνει για να κερδίζει χρόνο. Να κερδίζει χρόνο για να μην πληρώνει, να κερδίζει χρόνο για να μην δίνει λόγο για τα εγκλήματά της, να κερδίζει χρόνο γιατί οι ιδιοκτήτες εξαφανισμένοι έχουν βάλει αυτούς μπροστά και αυτοί με τη σειρά τους βάζουν τον Χιμένεθ μπροστά, όπως είχαν βάλει τον Μπάγεβιτς προηγουμένως.

Έκανε Δ.Σ. λέει τα χαράματα ο Αδαμίδης. Να πει τι; Να πει ότι θέλει να διώξει τον Χιμένεθ και να φέρει τον Κωστένογλου. Δηλαδή με τον συμπαθή Νικόλα θα άλλαζαν τα πράγματα; Αηδίες, περίμεναν μήπως ο Χιμένεθ φιλοτιμηθεί να παραιτηθεί και γλιτώσουν μια αποζημίωση που ξέρουν ότι δεν μπορούν να πληρώσουν. Και όταν αυτό δεν έγινε, είχαν stand-by τον Κωστένογλου περιμένοντας την ομάδα να χάσει στη Νέα Σμύρνη. Μαζί με τους κολλητούς τους δημοσιογράφους που εδώ και καιρό πριονίζουν την καρέκλα του προπονητή και έχουν πείσει και αρκετό από τον κόσμο της ΑΕΚ, ότι είναι παντελώς άχρηστος και ότι απλά χρειάζεται κάποιος άλλος για να παίξει μπάλα η ομάδα. Τους δημοσιογράφους που χθες ήδη έγραφαν λίγο πριν τον αγώνα ότι ο Κωστένογλου τη Δευτέρα θα κάνει προπόνηση στα Σπάτα.

Τελικά όμως όλα χάλασαν. Με τον ίδιο κωμικοτραγικό τρόπο. Με το αποτέλεσμα. Η ΑΕΚ χθες εκτός των άλλων είχε και σοβαρά προβλήματα τραυματισμών. Έκανε ένα πολύ μέτριο παιχνίδι, στο οποίο ο ακόμα πιο κακός Πανιώνιος δεν μπόρεσε να κάνει ευκαιρίες και ήρθε ένα γκολ στο 90′ να δώσει τη νίκη. Οι άνθρωποι των αποτελεσμάτων δεν μπορούσαν να πουν τίποτα. Η ομάδα κέρδισε, έχει 3 στα 4 και πάει στο ντέρμπυ με τον Ολυμπιακό ισόβαθμη στην πρώτη θέση. Με τη δική τους λογική αν κερδίσει το ντέρμπυ θα είναι και φαβορί για πρωτάθλημα. Κάτι τέτοια δεν γράφανε και μετά την Ξάνθη; Για τέτοια άτομα μιλάμε.

Τα έτοιμα κείμενα για τον μυρωδιά Χιμένεθ μπήκαν στο συρτάρι, έτοιμα να βγουν στην επόμενη αποτυχία.  Στο επόμενο στραβό αποτέλεσμα θα έχουμε μια από τα ίδια. Ξεχνώντας ότι έπαιξε δεύτερο σερί ματς ο Λαγός βασικός γεμίζοντας εφιάλτες τον ύπνο μας και απορώντας πώς αυτός ο άνθρωπος είχε φτάσει να είναι το πιο μεγάλο όνομα στο πρωτάθλημα ένα καλοκαίρι. Ξεχνώντας ότι ο Γκουντγιόνσεν είναι σαν ξένο σώμα στην ομάδα, δείχνει αδιάφορος ή ανήμπορος να βοηθήσει. Ξεχνώντας ότι ο Μπέλεκ είναι ένα παιδί με πλούσια προσόντα και τίποτα παραπάνω. Ξεχνώντας ότι πέρσι είχες τον Νάτσο να κάνει τα μαγικά του και φέτος έχεις τον σοφτ Κάρλος που έχει μια κοφτή ντρίμπλα και τίποτα άλλο. Ξεχνώντας ότι Λύμπε και Δέλλας θέλουν, αλλά δεν μπορούν. Ξεχνώντας οτι ο Αδαμίδης τολμάει να ψάχνει αντικαταστάτη ενώ αυτός μένει στην θέση του αφού άφησε την μισή ομάδα να φύγει χωρίς να πάρει σχεδόν τίποτα και έφερε με περηφάνια τον μέτριο Κωνσταντόπουλο που αποδείχτηκε ότι είχε πρόβλημα τραυματισμού.

Και έτσι η ζωή συνεχίζεται, χωρίς καμία επαφή με την πραγματικότητα…

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΑΕΚ, ελληνικό ποδόσφαιρο, Μέσα Μαζικής Εξημέρωσης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Γιατί αγαπάμε τον Βαγγέλη Μαρινάκη

Με αφορμή τη συμπλήρωση των 90 ετών του Ολυμπιακού και των 180 κιλών του πρόεδρού του, το sombrero, πηγαίνοντας κόντρα στο ρεύμα, σας δίνει μια μικρή αλλά πειστική λίστα των λόγων για τους οποίους όλοι οι πραγματικοί ποδοσφαιρόφιλοι πρέπει να αγαπάνε τον Βαγγέλη Μαρινάκη. • Γιατί είναι χοντρός και όλοι ξέρουμε ότι οι χοντροί είναι καλοί άνθρωποι. […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η σωστή σύνθεση της κυβέρνησης

Όπως κάθε φίλαθλος κατεβάζει δική του εντεκάδα για την ομάδα, έτσι και κάθε σωστός πολίτης προτείνει τη δική του κυβέρνηση. Το Σομπρέρο έχει σχέδιο για τη διάσωση της χώρας και παρουσιάζει το δικό του ιδανικό κυβερνητικό σχήμα: Υπουργός Οικονομίας: Ευάγγελος Μαρινάκης (δημοτικός σύμβουλος, εντερπρενούρ). Ο κ. Μαρινάκης με μεγάλη εμπειρία στο εξωτερικό, έχει στο ενεργητικό […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *