Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Τα χαμένα παιδιά του ποδοσφαίρου

Την εποχή που όλος ο πλανήτης είχε στραμμένο το ενδιαφέρον του στο μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής που πλησίαζε η Mariana van Zeller και οι συνεργάτες της συγκέντρωναν σ’ ένα ντοκιμαντέρ, για λογαριασμό της Current TV, όλα όσα – πιθανόν – έχεις ακούσει ή διαβάσει για το κυνήγι ποδοσφαιρικών ταλέντων που συντελείται τα τελευταία χρόνια στην Αφρική.

Στα 44 λεπτά που διαρκεί προλαβαίνεις να αηδιάσεις απ’ αυτό το αδίστακτο παγκοσμιοποιημένο εμπορικό σύστημα που έχουμε δημιουργήσει και να απογοητευτείς από την απίστευτη αφέλεια που εντοπίζεται στους ανθρώπους που ζώντας στην φτώχεια επιλέγουν να εμπιστευτούν όλα τους τα λεφτά σε κάθε λογής απατεώνα ‘έμπορο ελπίδας’, στην προσπάθεια τους να ξεφύγουν απ’ τα σκατά και να γίνουν κάποτε οι νέοι Ετό ή Ντρογκμπά που θα σώσουν την ζωή τους και την ζωή των δικών τους, καταλήγοντας τελικά στο Μαρόκο, σ’ ένα μικρό δωματιάκι με άλλους έξι πιτσιρικάδες που είχαν τα ίδια όνειρα και οι οποίοι επίσης ψάχνουν ακόμα τον τύπο που τους υποσχέθηκε μια δοκιμή σε κάποια μεγάλη Ευρωπαϊκή ομάδα.

Σχετικά κείμενα:
Ξυπόλητοι στο γήπεδο
Μια ανεκμετάλλευτη ήπειρος
Ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο το μουντιάλ

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

βιντεοθεραπεία, παγκόσμιο ποδόσφαιρο, Τα παιδία παίζει

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Κάθε 11-12 χρόνια

Ήταν γιορτή χθες (σήμερα τα ξημερώματα για μας) στην πρωτεύουσα της Παραγουάης Ασουνσιόν. Η Ολίμπια των θαυμάτων που απέκλεισε τη Φλουμινένσε στους 8, αντιμετώπιζε την Ιντεπεντιέντε Σάντα Φε στο πρώτο παιχνίδι των ημιτελικών του Κόπα Λιμπαρταδόρες. Το όνειρο των Παραουγανών για έναν ακόμα τίτλο (3 Λιμπερταδόρες έχει η Ολίμπια, κατόρθωμα καθόλου μικρό) πλησίαζε, αφού το […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Πανηγύρια

Ένας οπαδός της NEC αδυνατεί να συγκρατήσει την ευτυχία του για το γκολ της ισοφάρισης στο 88ο λεπτό απέναντι στον Άγιαξ, το οποίο κρατάει την ομάδα στην κατηγορία για την ώρα (θα παίξει μπαράζ)… Ένας οπαδός της Μπέρμιγχαμ χάνει τη γη κάτω από τα πόδια του με το γκολ της ισοφάρισης στις καθυστερήσεις του αγώνα […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

1 σχόλια σχετικά με το “Τα χαμένα παιδιά του ποδοσφαίρου”

  1. Ο/Η ang3los λέει:

    Απλά συγκλονιστικό και ανατριχιαστικό. Σε βαθμό που μπορώ να πω ότι άλλαξε ήδη τον τρόπο που αντιλαμβάνομαι πλέον το ποδόσφαιρο ως σπορ. Φοβερό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *