Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Η μάνα του ποδοσφαίρου

Η αγάπη που είχε ο Ντιέγκο για την μητέρα του ήταν γνωστή εδώ και χρόνια. Εξίσου γνωστή είναι η αγάπη των Αργεντίνων για τον Ντιέγκο. Έτσι, η είδηση του θανάτου της Ντόνια Τότα, της μητέρας του Ντιέγκο που ο ίδιος αποκαλούσε “γυναίκα της ζωής του” δεν μπορούσε να αφήσει ασυγκίνητο τον κόσμο στη χώρα. Στον αγώνα Ιντεπεντιέντε – Ολίμπο όταν και μαθεύτηκε η είδηση στο ημίχρονο, ο διαιτητής Μάουρο Βιλιάνο κράτησε ενός λεπτού σιγή χωρίς να έχει πάρει καμία εντολή από την Ομοσπονδία. Ο κόσμος άρχισε να φωνάζει ρυθμικά το όνομα του Ντιέγκο.

Χθες, σε ένα άλλο γήπεδο στο αγαπημένο του Μπομπονέρα ο κόσμος στήριξε και πάλι τον Ντιέγκο με πανό και με τραγούδια. Την ίδια στιγμή δυο μεγάλα 10αρια έδειξαν τον σεβασμό τους και την αγάπη τους στον Ντιέγκο. Ο Λιονέλ Μέσι από την Ισπανία εξέφρασε την θλίψη του για τον χαμό της 82χρονης μητέρας του Ντιεγκίτο. Στο Μπουένος Άιρες ο Χουάν Ρομάν Ρικέλμε ζήτησε από την Μπόκα να ακυρώσει τη γιορτή που του ετοίμαζε για τα 15 χρόνια της παρουσίας του στα γήπεδα της Α’ Εθνικής. Ως ένδειξη σεβασμού στον Ντιέγκο. Η τεράστια τούρτα που είχε ετοιμάσει η Μπόκα χαρίστηκε σε ένα νοσοκομείο παίδων. Ο Ντιέγκο έκανε το τεράστιο ταξίδι από τα Εμιράτα όπου και δουλεύει για να πει το τελευταίο αντίο στην μητέρα του. Τουλάχιστον ξέρει ότι έχει την αγάπη και την στήριξη ενός λαού που τον λατρεύει.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ποδόσφαιρο Λατινικής Αμερικής, Ρετροφωτογραφίες

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Οι ξένες κάλτσες και η οργή του λαού

 Μια ακόμα χρυσή στιγμή γράφτηκε προχτές το βράδυ στις σελίδες του βιβλίου του ποδοσφαιρικού καλτ. Το Κόπα Αρχεντίνα έφτασε στη φάση των 32 και ανάμεσα στα σημαντικά του παιχνίδια ήταν και το αυτό μεταξύ της Κλουμπ Ατλέτικο Ουνιόν της Βίγια Κράουσε, που ανήκει στην επαρχία του Σάν Χουάν κάπου στα δυτικά της χώρας, με την […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ρετρό κουίζ νο34 (Summer Edition)

Μετά το αρκετά δύσκολο μουντιαλικό κουίζ που ταλαιπώρησε αρκετό κόσμο επιστρέφουμε με κάτι πιο αλέγκρο και καλοκαιρινό. Κάπου στα τέλη των 90s (την καλύτερη δεκαετία όλων των εποχών) η Pepsi αποφάσισε να μπει στα χωράφια της Panini και να φτιάξει μια δική της ποδοσφαιρική καμπάνια. Έτσι λοιπόν κυκλοφόρησε πλαστικά ποτήρια με ποδοσφαιριστές, καπάκια από μπουκάλια […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

4 σχόλια σχετικά με το “Η μάνα του ποδοσφαίρου”

  1. Ο/Η duendes λέει:

    Μέσος όρος ηλικίας στη φωτογραφία από το Μπομπονέρα: 56 χρονών!

  2. Ο/Η Elaith λέει:

    Βλέποντας τη φωτό του Ντιέγκο με το σορτσάκι και τη φανέλα, τον φαντάζομαι να είναι μέσα στο σπίτι με μια μπάλα και να κάνει τσαλιμάκια και την μάνα του να τον κυνηγάει με ένα σκουπόξυλο.

  3. Ο/Η az λέει:

    Μα τι κοντά που ήταν τα σορτσάκια..
    Ζωή σε λόγου σας, Ντιέγκο

  4. Ο/Η Veronica Lodge λέει:

    Gracias Doña Tota, descanse en paz!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *