Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

“Κλάσικο” υπάρχουν

Η έλλειψη της Ρίβερ Πλέιτ φέτος από το πρωτάθλημα Αργεντινής πήρε κάποια από την λάμψη των ντέρμπυ. Παρ’ όλα αυτά μπορεί να μην έχουμε σούπερ-κλάσικο φέτος, έχουμε όμως μπόλικα… σκέτα κλάσικο. Ένα από αυτά είναι το Μπόκα – Ράσινγκ το οποίο θα γίνει την Κυριακή στο Μπομπονέρα. Κατά διαβολική σύμπτωση, οι δυο ιστορικές ομάδες φαίνεται να αναστήθηκαν φέτος και να έβαλαν μυαλό από το πάθημα της Ρίβερ (σε αντίθεση με την Σαν Λορένσο που κινδυνεύει). Η Μπόκα οδηγεί την κούρσα εκ του ασφαλούς, χωρίς να εντυπωσιάζει αλλά παίζοντας ιδιαίτερα σοβαρά. Βρίσκεται στην 1η θέση με 32 βαθμούς και δύσκολα θα κινδυνεύσει. Επί της ουσίας το τελευταίο μεγάλο εμπόδιο ακούει στο όνομα της Ράσιγνκ που βρίσκεται 2η με 24 βαθμούς. Η “Ακαδημία” έχει την δεύτερη καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος (πίσω από την Μπόκα) καθώς ο Σάχα έχει δεχτεί μόλις 4 γκολ. Εκεί που πονάει όμως είναι το σκοράρισμα με μόλις 11 γκολ σε 14 παιχνίδια. Η αδυναμία αυτή είναι που της έχει στοιχίσει σημαντικούς βαθμούς και αν θέλει να έχει ελπίδες για τον τίτλο θα πρέπει οπωσδήποτε να κερδίσει μέσα στο Μπομπονέρα.

Κάνοντας μια αναδρομή στο παρελθόν βλέπουμε ότι η Ράσινγκ είναι μια από τις ομάδες που έχει καταφέρει να κάνει σπουδαίες νίκες επί της Μπόκα όπως το 1-7 το 1933 (όχι όμως για το πρωτάθλημα). Αντίστοιχα βέβαια έχει και σημαντικές ήττες όπως το 6-0 του 1991 και το 6-1 του 1993 (από τον πρώτο αγώνα είναι και η φωτογραφία με τον Γκαμπριέλ Μπατιστούτα να πανηγυρίζει το πρώτο από τα τρία του γκολ απέναντι στον ιστορικό Σέρχιο Γκοϊκοετσέα). Εμείς όμως θα θυμηθούμε μια άλλη νίκη της Ράσινγκ λίγα χρόνια μετά.

3 Δεκεμβρίου του 1995 και στο Μπομπονέρα η Μπόκα του Ντιέγκο Μαραντόνα υποδέχεται τη Ράσινγκ των Κλαούντιο Λόπες και Μαρσέλο Ντελγκάδο. Οι ομάδες μάχονται για τον τίτλο, μόλις 3 αγωνιστικές πριν το τέλος της σεζόν. Η Ράσινγκ κάνει ένα επικό ξεκινήμα βγαλμένο από τα πιο υγρά όνειρα των οπαδών της και στο 10′ κερδίζει με 0-3. Στο 21′ όμως μένει με παίκτη λιγότερο και λίγα λεπτά αργότερα ο πιο αταίριαστος (εμφανισιακά) παίκτης του γηπέδου σκοράρει, o κοκκινοτρίχης Αργεντίνος Χαβιέρ Κάρλος… Μακ Άλιστερ κάνει το 1-3. Στο 35′ τα πράγματα όσον αφορά στους παίκτες έρχονται σε ισορροπία με την αποβολή παίκτη και της Μπόκα. Παρ’ όλα αυτά με πέναλτυ του Μαραντόνα το ημίχρονο κλείνει με 2-3 και τους Μποστέρος να είναι έτοιμοι για την μεγάλη ανατροπή.

Κάπου εκεί όμως τα πράγματα αλλάζουν και πάλι, καθώς με δυο γκολ του “Ελ Μάγο” Κάπρια η Ράσινγκ κάνει το 2-5. Η Μπόκα μειώνει και πάλι σε 3-5, ο “Πιόχο” Λόπες κάνει το 3-6 και τελικά το παιχνίδι λήγει με σκορ 4-6. Ο Μαραντόνα στη συνέντευξη τύπου αρχίζει να λέει τα δικά του: “Σήμερα πήραν απάντηση όσοι έλεγαν ότι το πρωτάθλημα είναι στημένο για να το πάρει η Μπόκα”, ενώ στο Αβεγιανέδα πλέουν σε πελάγη ευτυχίας. Η Μπόκα δεν κερδίζει ούτε στα δυο επόμενα ματς, σε αντίθεση με την Βέλεζ που μετά την  ήττα της στο Μπομπονέρα την 13η αγωνιστική κάνει το 6/6 και στέφεται πρωταθλήτρια, με την Ράσινγκ 2η. Ίσως όμως το πιο σημαντικό εκείνη την μέρα να ήταν ένα άλλο γεγονός, αφού τις εκλογές στην Μπόκα κερδίζει ο Μαουρίτσιο Μάκρι, ένας  άνθρωπος που έφερε μεγάλες αλλαγές στον σύλλογο και σταδιακά τον οδήγησε σε μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

βιντεοθεραπεία, ποδόσφαιρο Λατινικής Αμερικής, Ρετροφωτογραφίες

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Ρετρό κουίζ Νο28

Επιστρέφουμε μετά από καιρό με ένα νέο κουίζ. Η ερώτηση της ημέρας είναι: “Ποιοι είναι οι δυο αυτοί τύποι με την μπάλα ανάμεσα στα κεφάλια τους;” Αν τους ξέρετε, τότε το πιθανότερο είναι να μπορείτε να πείτε και τι σχέση υπάρχει μεταξύ τους, αλλά και τι απέγινε ο ένας εκ των δύο. Εμείς όπως πάντα […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Όταν η Γκρέμιο έπαιξε τρεις αγώνες σε μια μέρα

Αρχές 1994. Στην αίθουσα συνεδριάσεων της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της πολιτείας Ρίο Γκράντε ντο Σουλ δεν πέφτει καρφίτσα. Το βασικό θέμα συζήτησης έχει αποφασιστεί σε μια προηγούμενη συνεδρίαση: Οι ομάδες της 1ης κατηγορίας του Καμπεονάτο Γκαούτσο, του πρωταθλήματος της συγκεκριμένης πολιτείας δηλαδή, πρέπει να μειωθούν. Ο μεγάλος στόχος είναι η διοργάνωση του 1995 να έχει μόλις […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

9 σχόλια σχετικά με το ““Κλάσικο” υπάρχουν”

  1. Ο/Η Veronica Lodge λέει:

    μετά τις δηλώσεις του teo και του μπαμπά του για τη boca,είναι σιγουρα el clásico,τον περιμένει ”θερμή” υποδοχή στη bombonera…

  2. Ο/Η Elaith λέει:

    Θα έχει ενδιαφέρον το παιχνίδι πιστεύω.

  3. Ο/Η Veronica Lodge λέει:

    btw θεός ο batigol!!!

  4. Ο/Η panagos λέει:

    Μπατιστουτα τεραστιος φορ,απο τους καλυτερους που εχουν περασει τα τελευταια 20 χρονια (ισως και ο καλυτερος για μενα μαζι με ρομαριο και ροναλντο).

    Μποκα ανετα φετος,στους τυφλους ο μονοφθαλμος κανει παρτυ,δεν βασιλευει απλα…

    Ευτυχως που υπαρχετε και σεις να ασχολουμαστε με αργεντινες και μπατιγκολ,και ξεχναμε οτι αυριο παιζουμε το ντερμπι της χρονιας με τον οσφπ (και τα τανκς μαζι)…

  5. Ο/Η Elaith λέει:

    Τεράστιος Μπατιγκόλ. Σπάνιο φορ νομίζω και πάντα συμπαθής γιατί επέλεξε να μείνει στη Φιορεντίνα για τόσα χρόνια.

  6. Ο/Η Veronica Lodge λέει:

    O Batιgol είναι ίνδαλμα απλά και φαν της boca,πρόσφατα είχε συμμετάσχει και σε ένα αγώνα πόλο με άλογα,με τα χρώματα των xeneizes!o teo έκανε τη βλακεία να πει χτες στην τηλεόραση ότι είναι φαν της river,τι να πω;πάει γυρεύοντας αυτό το παιδί!

  7. Ο/Η Veronica Lodge λέει:

    έχει και το el Clásico uruguayo την Κυριακή Nacional-Peñarol στο θρυλικό el Centenario!αυτό είναι derby με τα όλα του!

  8. Ο/Η Elaith λέει:

    @Veronica κρατάει η σκούφια σου από εκεί; Βλέπω πλήρη ενημέρωση !

  9. Ο/Η Veronica Lodge λέει:

    @Elaith είναι μεγάλη ιστορία :-)! ναι,έχω κάποια σχέση με Αργεντινή!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *