Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Τσιμπήστε για καλό

Ο Κάρλος Μπιλάρδο είναι μια από τις σημαντικότερες προσωπικότητες του αργεντίνικου ποδοσφαίρου όλων των εποχών. Τρομερά επιτυχημένος τόσο όσο παίκτης (της κορυφαίας Εστουδιάντες όλων των εποχών), όσο και προπονητής (έχοντας την τύχη να έχει τον Ντιέγκο υπό τις οδηγίες του). Φυσικά η καριέρα του είναι γεμάτη από περίεργες ιστορίες για το τζάκι με κάποιες από τις οποίες θα ασχοληθούμε στο μέλλον.

Ένας άνθρωπος γεννημένος να κερδίζει με οποιονδήποτε τρόπο, κορυφαίο χαφ σε μια από τις πιο βρώμικες ομάδες που βγήκανε ποτέ από την Λατινική Αμερική. Μέσα σε όλα τα άλλα όμως ο Μπιλάρδο σπούδασε και γιατρός και μάλιστα εξάσκησε το επάγγελμα για κάποιον καιρό. Όταν λοιπόν η Ομοσπονδία της  Αργεντινής κατά του διαβήτη αποφάσισε να ξεκινήσει την καμπάνια της, δεν θα μπορούσε να βρει καλύτερο πρόσωπο. Όχι μόνο γιατί ο Μπιλάρδο είναι αναγνωρίσιμος ή γιατί ήταν και γιατρός. Αλλά γιατί το θέμα της καμπάνιας αυτής είναι το πόσο εύκολο είναι να εξεταστεί κάποιος και να διαγνωστεί, καθώς αρκεί μόνο ένα τσίμπημα. Και ο Μπιλάρδο τόσο ως γιατρός, αλλά κυρίως ως παίκτης ήξερε πολύ καλά τι σημαίνει να τσιμπάς:

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

βιντεοθεραπεία, Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις, ποδόσφαιρο Λατινικής Αμερικής

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

To ρεκόρ που έγινε εφιάλτης

Οι στατιστικές πληροφορίες στον αθλητισμό περνούν πλέον συνέχεια μπροστά από τα μάτια των θεατών και οι σπίκερς έχουν ένα σωρό ρεκόρ τόσο σημαντικά, όσο και αδιάφορα που τα γνωρίζουν και πολύ συχνά τα γνωρίζουν κι οι παίκτες. Στο ποδόσφαιρο δεν είναι τόσο συχνό αυτό το φαινόμενο. Τα στατιστικά είναι αρκετά πιο απλοϊκά και συνήθως πλην […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο (Vol. XIIΙ)

Βάρναμο, Σουηδία Με το σκορ στο 2-3 μεταξύ της τοπικής IFK και της Βάρμπεργκς, ο τερματοφύλακας Μπγιορν Άκεσσον προωθήθηκε για την απέλπιδα προσπάθεια της ισοφάρισης στο 93′. Τελικά η μπάλα του στρώθηκε στον αέρα και αυτός έγινε ο ήρωας της συνάντησης με το γκολ που σημείωσε και πανηγυρίστηκε έξαλλα. Μια από τις λίγες φορές που […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

4 σχόλια σχετικά με το “Τσιμπήστε για καλό”

  1. Ο/Η Veronica Lodge λέει:

    el narigón (ο μυτόγκας)!ο mourinho της αργεντινής,το σύμβολο των Estudiantes de la Plata,ή απλά ο γιατρός όπως τον αποκαλεί ο ¨αντίπαλος” menotti!αυτή η καμπάνια είναι φοβερή καθώς ο bilardo αυτοσαρκάζεται.στην αργεντινή υπάρχει ακόμα η κόντρα μεταξύ των bilardistas και των menottistas.

  2. Ο/Η balkou λέει:

    Ο Ναριγόν προηγείται οπότε ο Μου μπορεί να’ναι ο Μπιλάρδο της Πορτογαλίας όχι τ’αντίθετο /θυμός.

    Μυταράς είδωλο!

  3. Ο/Η charlie λέει:

    Σιχαμερός τύπος κυρίως σαν παίκτης. Αντιπροσωπεύει την χειρότερη μορφή αντιποδόσφαιρου που είδε ποτέ ο πλανήτης.

  4. Ο/Η Veronica Lodge λέει:

    @charlie Συμφωνώ,εάν δεν είχε κερδίσει το μουντιάλ το 86,θα είχε περάσει στην ιστορία ως μια από τις πιο μισητές μορφές του ποδοσφαίρου της αργεντινής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *