Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Clasicα πράγματα

Ήμουν κι εγώ ένας απ’ τους 700.000.000 ανθρώπους που έκατσαν να δούνε το ντέρμπι μεταξύ της πιο φορμαρισμένης ομάδας στην Ευρώπη και της πρωταθλήτριας Ευρώπης. Κι αυτά είναι τα σχόλια που προέκυψαν:

  • Προβλέπεται σαματάς σήμερα στον Παράδεισο με τα χερουβείμ να θέλουν να δουν clasico και τον Θεό να επιλέγει τη συνέντευξη τύπου του ΑΕΚ – ΠΑΣ Γιάννινα.
  • Μια ακόμα ώρα για το clasico και για καλό και για κακό ας βάλει κάποιος τα παιδάκια της UNICEF για ύπνο από τώρα.
  • Πέπε ειλικρινά κάνω μεγάλες προσπάθειες να επαναπροσδιορίσω το μίσος μου για σένα αλλά πέφτουν στο κενό γιατί έχω μάτια.
  • (1-0) Παγκόσμια κρίση τερματοφυλάκων.
  • Ας τους ενημερώσει κάποιος ότι παίζοντας σε τόσο γρήγορο τέμπο χαλάνε την πιάτσα παγκοσμίως.
  • Είμαι σίγουρος ότι η πιο χαρούμενη στιγμή στη ζωή του Τσάμπι Αλόνσο θα’ναι όταν του πει η έγκυος γυναίκα του “Κλωτσάει! Σαν τον μπαμπά του”.
  • Η ταχύτητα με την οποία βγαίνει στην αντεπίθεση η Ρεάλ πρέπει να είναι ο επόμενος τομέας έρευνας του CERN.
  • (Ημίχρονο) Αυτά είναι τα λεπτά στα οποία στα καφενεία ανά την Ελλάδα ο κόσμος μαλώνει για το ποιες αλλαγές πρέπει να κάνουν ο Μουρίνιο και ο Πεπ.
  • (1-2) Σ’ αυτά τα γκολ στα 5Χ5 σταματάμε το ματς για δυο λεπτά και γελάμε όλοι ρωτώντας τον σκόρερ “μαλάκα, πως το κατάφερες αυτό;”
  • [Ακολουθεί διαφήμιση] Το σομπρέρο του Αντρές Ινιέστα ήταν μια χορηγία του el sombrero. [/Τέλος διαφήμισης]
  • Ξεκίνησε η ‘Περίοδος Κλαδέματος’.
  • Μια μέρα το στυλ/η χάρη/η φινέτσα του Αντρές Ινιέστα θα διδάσκεται σε σχολές χορού.
  • (Αλλαγή Ινιέστα) Σ’ έναν ουτοπικό κόσμο όλος ο πλανήτης σηκώνεται τώρα και χειροκροτάει τον Αντρεσίτο για την παράσταση που μας πρόσφερε.
  • Πως είναι το “πελάτες” στα Ισπανικά άραγε;

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

el clasico, Πίτσα, μπύρα, καναπές

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Πως είπαμε είναι το ‘πελάτες’ στα Ισπανικά;

10 σχόλια που προέκυψαν στο twitter μας από την παρακολούθηση του αγώνα Λεβάντε – Ολυμπιακός, που ξεκίνησε με ένα αθώο αστείο για το όνομα του Χοσέ Χολέμπας το οποίο και αποδείχτηκε προφητικό από μια οπτική την οποία δεν περιμέναμε. 29 κατασκευαστές λογοπαίγνιων στα αθλητικά ΜΜΕ παρακαλάνε απόψε για ένα γκολ Χολέμπας ώστε να γράψουν επιτέλους το “Έρωτας στα […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Λιονέλ Μέσσι για νέος Πάπας

115 εκλέκτορες κλειδωμένοι, εκατομμύρια αγωνιούντες πιστοί, μια ψηφοφορία, ένας μόνο νικητής, ένα μεγάλο ματς την ίδια ώρα, μια φανταστική ροή έκτακτων ειδήσεων. Τρίτη: 20:30: Έκλεισαν οι πόρτες στην Καπέλα Σιξτίνα. Οι οδηγίες από τους εκλέκτορες που θα ψηφίσουν για τον νέο Πάπα ήταν σαφείς: Να μη μπει κανείς εκτός από τον ντελιβερά που θα φέρει […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

26 σχόλια σχετικά με το “Clasicα πράγματα”

  1. Ο/Η makattacks λέει:

    Η μια ομάδα παίζει ποδόσφαιρο, κι η άλλη προσπαθεί να παίξει…

  2. Ο/Η Veronica Lodge λέει:

    To “πελάτης” όπως το χρησιμοποιoύμε σε αυτή την περίπτωση είναι hijo (γιος κυριολεκτικά) el real madrid es el hijo del barcelona.

  3. Ο/Η duendes λέει:

    @makattacks είσαι λιγάκι υπερβολικός. 🙂

  4. Ο/Η makattacks λέει:

    @duendes όμως ο δρόμος της υπερβολής ξέρεις που οδηγεί??? στο βασίλειο της σοφίας… :p

  5. Ο/Η kostas λέει:

    Η Μπάρτσα παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο αλλά και το πιό σπαζαρχίδικο,ακόμα και η ‘τρέλα’ τους είναι προαποφασισμένη και αναμενόμενη,απλά το κάνουν καλά και προπαντώς πολύ γρήγορα,κατά τα άλλα να μου λείπει,γουστάρω ποδόσφαιρο αλάνας και τρέλα πραγματική,της στιγμής.

  6. Ο/Η fobos2 λέει:

    Ο Κώστας έχει ένα δίκιο. Βλέπω τελευταία αγώνες της Μπάρτσα και από ένα σημείο και πέρα βαριέμαι, κι ας έχει γράψει 5 το κοντέρ. Μάλλον μας έχει καλομάθει αυτή η άψογη εφαρμογή του συστήματός τους, σε βαθμό να περιμένουμε ακόμα περισσότερα, ό,τι και να έχουν κάνει μέχρι εκείνη τη στιγμή στον αγώνα. Αν βλέπαμε από άλλη ομάδα αυτό το ποδόσφαιρο μία φορά, θα στήναμε πανηγύρι. Και δε βλέπω να αλλάζει και τίποτα όταν π.χ. αποσωρήσει ο Τσάβι, αφού έρχονται άλλοι από πίσω — ίσως όχι εξίσου καλοί, αλλά αρκετά ικανοί να συνεχίσει η ίδια ιστορία.

    …Μαζοχισμός, το ξέρω…

    -f2

  7. Ο/Η duendes λέει:

    Γούστα είναι αυτά, καθένας έχει διαφορετικά στο μυαλό του το ‘απολαυστικό ποδόσφαιρο’. Το είχαμε διαπιστώσει και παλιότερα εδώ μέσα σε διάφορες περιπτώσεις, όπως όταν μαλώναμε για το πως είχε αντιμετωπίσει την Μπάρτσα ο Χίντινκ και ο Μουρίνιο.

    Προσωπικά απολαμβάνω φέτος και το παιχνίδι της Μπάρτσα (με ελάχιστη, για την ώρα, την αίσθηση της κούρασης από την απίστευτη κυριαρχία που έχει σε κάθε ματς – περισσότερο την ένιωσα σε κάποια ματς στην αρχή της χρονιάς που είχε προβάδισμα δυο γκολ για παράδειγμα και αντί να ψάξει κι άλλα περιοριζόταν σ’ ένα ατελείωτο passing game για λόγους προφανώς ξεκούρασης που όμως δεν διώχνουν την κούραση για τον θεατή) και το παιχνίδι της Ρεάλ που είναι πιο πολύ βασισμένο σε γρήγορες επιλογές στις επιθέσεις ή γρήγορες αντεπιθέσεις και αρκετά σουτ.

    Δεν είναι παράλογο πάντως και το να υπάρξουν συμπτώματα κούρασης (και πιο ακραία και αντιπάθειας) για κάτι που κυριαρχεί ολοκληρωτικά τα τελευταία χρόνια στο χώρο, έχοντας κιόλας ένα συγκεκριμένο λίγο-πολύ στυλ.

    Αυτά που δεν μπορώ πάντως είναι τα συμπτώματα αντίδρασης στη μόδα της Μπαρτσελόνα απλά και μόνο γιατί “έχει γίνει in παγκοσμίως και την μνημονεύει ο κάθε άσχετος/άμπαλος και το κάθε γκομενάκι που προχθές έμαθε τον Μέσσι”. Όσο αστεία και ανάξια σχολιασμού είναι η δεύτερη κατηγορία για μένα, τόσο είναι και η πρώτη.

  8. Ο/Η STK λέει:

    Παντα οτι προκαλουσε θαυμασμο γινοταν μοδα. Οπως η Manchester και η Real πιο παλια. Εμενα παντως μου φαινεται ξεχωριστη -και ας ειναι και αναμενομενη- καθε φορα η στιγμη που φθανουν εξω απο την περιοχη του αντιπαλου και αναμεσα σε τοσους αμυντικους προσπαθουν μα βρουν τη λυση. Η’ η μη προβλεψιμη ενεργεια των Messi Xavi Iniesta Alexis και οποιου αλλου που μας κανει να σκεφτομαστε ξανα και ξανα ”πως το εκανε παλι αυτο;”

  9. Ο/Η kostas λέει:

    Σίγουρα γούστα είναι αυτά,απλά στα δικά μου μάτια και με τα όσα ξέρω για την μπάλα,αυτό που παίζει η Μπάρτσα δεν είναι ακριβώς ποδόσφαιρο,είναι,κάτι σαν ποδόσφαιρο,για να μην σου πω πως δημιουργικά -και ας γελάσει όποιος θέλει-είναι ανύπαρκτη,και ας καρφώνει 4 και 5 και 6 παστέλια ανά αγώνα.Έχει αλλάξει τους κανόνες και μαγκιά της,αυτό που παίζει θα το όνόμαζα χαριτολογόντας επιθετικό κατενάτσιο.

  10. Ο/Η duendes λέει:

    Από τα δυο σχόλια των τριών λεπτών πάντως εγώ με τον STK θα πάω, αν και υπόσχομαι ότι τον όρο “επιθετικό κατενάτσιο” θα τον… κλέψω κάποια στιγμή, σαν εκθειαστικό προσδιορισμό όμως. 😛

    Αυτή η ασταμάτητα προσπάθεια των παικτών της Μπάρτσα να βρουν λύση απέναντι σε κάθε είδους άμυνα είναι κι αυτό ένα γοητευτικό παιχνίδι. Το ‘δημιουργικά ανύπαρκτη’ μου φαίνεται τελείως άστοχη έκφραση.

    Και τις μέρες που κάποια ομάδα κάνει το, θεωρητικά, παράλογο και βγαίνει να κοντράρει την Μπάρτσα πιέζοντας ψηλά και προσπαθώντας να παίξει το ματς στα ίσια για να κερδίσει και όχι πρωτίστως για να μην χάσει, απολαμβάνουμε συνήθως ωραία μπάλα και βλέπουμε και τις αντεπιθέσεις της Μπάρτσα που σπανίζουν στα άλλα ματς που έχει να αντιμετωπίσει 11 παίκτες στο 1/3 του γηπέδου.

    Η δικιά μου ελπίδα είναι να ‘τραβήξει’ η Μπάρτσα μερικές ακόμα μεγάλες ομάδες σε ψηλότερα επίπεδα επιθετικού ποδοσφαίρου (όπως έχει ήδη κάνει με την Ρεάλ) κι όχι τελικά η αδυναμία των υπολοίπων να φτάσουν σε τέτοιο επίπεδο απόδοσης να βαλτώσει το παιχνίδι με αποτέλεσμα να έχουμε συνέχεια την ίδια εικόνα με το κατενάτσιο και το ατελείωτο passing game που ψάχνει τρύπες για να το ανοίξει.

  11. Ο/Η STK λέει:

    Και μονο να βαλεις τις λεξεις Κατενατσιο και Barcelona στην ιδια προταση φαινεται καπως περιεργο.. αν και ο ορος επιθετικο Κατενατσιο μου αρεσει αρκετα, δε θα το εβαζα σα χαρακτηρισμο στη Barcelona αυτο. Πιο πολυ στη Real θα ταιριαζε. Πιστευω πως η Barcelona παιζει πραγματικο ποδοσφαιρο και οταν οι υπολοιπες την αντιμετωπιζουν κοιτωντας τη στα ματια τοτε το κανουν κι αυτες. Αλλιως, εχει 11 παιχτες πισω απο την μπαλα να αντιμετωπισει και πραγματικα τοτε δειχνει ποσο δημιουργικη ειναι. Ακομα και στις πιο δυσκολες συνθηκες δηλαδη. Αν οι αλλες παιζουν Κατενατσιο απεναντι της δεν ειναι δικο της θεμα. Ενας φιλος ειχε πει ”γιατι ολοι κραζανε τον Παναθηναικο οταν επαιζε τσουκου τσουκου ball ενω τωρα αποθεωνουν την Barcelona. Αστοχος συσχετισμος περα για περα, καμια σχεση δεν εχει το παιχνιδι των δυο ομαδων.

  12. Ο/Η Veronica Lodge λέει:

    catenaccio ήταν η inter του mourinho,όπου ακόμα και ο eto’o είχε αμυντικό ρόλο,η αποθέωση της βαρεμάρας δηλαδή.Για μένα το passing game έχει ενδιαφέρον καθώς οι κινήσεις και οι πάσες του xavi,του iniesta,του messi και των άλλων παικτών είναι ποδοσφαιρική μαγεία.το sombrero του iniesta ήταν μια από τις καλύτερες στιγμές σε αυτό το El Clásico κατά τη γνώμη μου.

  13. Ο/Η panagos λέει:

    Πρωτον,κατενατσιο δεν ειναι ταυτοσημο με τη συνοικια του κερατσινιου (ταμπουρια) οπως πολυ λαθος εχουμε μαθει και αναπαραγουμε στην ελλαδα λογω κυριως των πανασχετων αθλητικογραφων μας.

    Δευτερον,το να συγκρινεις τον Παναθηναικο του Μαρκαριαν με την τωρινη μπαρτσελονα,αν μη τι αλλο θελει τρομερη φαντασια και πολυπλοκη σκεψη που δεν δυναμαι να ακολουθησω.Παρ’ολ’αυτα ειναι απειρως πιο δυσκολο να πας δυο συνεχομενες φορες στους 8 ευρωπαικης διοργανωσης με τον τοτε ΠΑΟ,παρα να σηκωσεις δυο τσ.λ. με την τωρα μπαρσελονα.Ασε που τα οργια στο καμπ νου ακομα δεν τα ξεχναω,στους 4 θα ειχαμε παει ξανα,και θα κοντραραμε και πιο πολυ τη ρεαλ…

    Τελος,δεν ειδα το κλασικο (ευτυχως) αλλα εχω την αισθηση οτι θα κανει φετος παλι κανα τρεμπλ ο μουρινιο και θα σκουζουν παλι οι φιλοι του “πραγματικου και επιθετικου ποδοσφαιρου”…

  14. Ο/Η balkou λέει:

    Αυτά που δεν μπορώ πάντως είναι τα συμπτώματα αντίδρασης στη μόδα της Μπαρτσελόνα απλά και μόνο γιατί «έχει γίνει in παγκοσμίως και την μνημονεύει ο κάθε άσχετος/άμπαλος και το κάθε γκομενάκι που προχθές έμαθε τον Μέσσι». Όσο αστεία και ανάξια σχολιασμού είναι η δεύτερη κατηγορία για μένα, τόσο είναι και η πρώτη.

    Το να αρέσει σε πολλούς η Μπάρτσα είναι φυσιολογικό, ακόμη κι αν είναι “άσχετοι/άμπαλοι”, ή αποτέλεσμα μόδας. Το να γίνεται όμως πλειοδοσία οπαδισμού, και να βλέπεις πχ “Καταλανούς αυτονομιστές”, με όχημα μια ομάδα ποδοσφαίρου, είναι όμως ανέκδοτο. Επίσης κουραστικό είναι το ο κλαψιάρης Ρονάλντο, ο κουτσός Οζίλ που αντίστοιχα απ’την άλλη πλευρά γίνεται ο νάνος (!) Μέσι, ο βουτηχτής Ντάνι Άλβες κλπ. Αν παιδιά έχετε πρόβλημα μ’αυτούς, αφήστε τους να έρθουν στην ομάδα μου και κλαψιάρηδες και νάνους δέχομαι 🙂

    catenaccio ήταν η inter του mourinho,όπου ακόμα και ο eto’o είχε αμυντικό ρόλο,η αποθέωση της βαρεμάρας δηλαδή
    Στο 3-1 του Σαν Σίρο (με ανατροπή), μιλάμε για πολύ κατενάτσιο.;) Εκτός αν περίμενες με 10 παίκτες στο Καμπ Νου να έπαιζε επίθεση, ΟΚ, αυτό δε θα το’κανε, όχι μόνο ο Μουρίνιο. Κι εδώ που τα λέμε το αντίθετο, κατενάτσιο εντός έδρας και με παίκτη παραπάνω, το’κανε ένας άλλος, ο οποίος θεωρείται ακόμη, καλός προπονητής. Ευτυχώς την πλήρωσε.

  15. Ο/Η STK λέει:

    Απο το θα μεχρι το γεγονος υπαρχει μεγαλη αποσταση.. προσωπικα δεν ειμαι Barcelona για τους τιτλους αλλα πρωτα απο ολα για το ποδοσφαιρο που παντα προσπαθουσε να παιξει. Αν καταφερει κατι τετοιο ο Mourinho δε θα μου ειναι εκπληξη και ειδικα αν το κανει παλι με τη γνωστη του γκρινια προς διαιτητες εποπτες σημαιακια βοηθους διατητων, οι οποιοι στο τελος τον αντιμετωπιζουν οπως εκεινος θελει και ειναι ολα καλα και ολα ροδινα..

  16. Ο/Η panagos λέει:

    Eλα,ενταξει,παλι το παραμυθι με τους διαιτητες και τον μουρινιο?εχουμε ματια και βλεπουμε…η συστηματικη αβαντα που εχει η μπαρτσελονα τα τελευταια χρονια σε ευρωπαικα ματς ειναι πρωτοφανης…

  17. Ο/Η STK λέει:

    Η αβαντα πουεχει η Barcelona επειδη ειναι μεγαλη ομαδα,ειναι πολυ μικροτερη απο αυτη που απολαμβανουν αλλες μεγαλες ευρωπαικες ομαδες. Ακομα και απο τον Mourinho. Ακριβως αυτο. Επειδη τα εχουμε δει, ολα κομματια της ιστοριας ειναι και εχουν καταγραφει. Μη μενουμε με οτι μας πασαρουν οι δημοσιογραφοι. Δε μου αρεσει και δεν τους βαζω σα δικαιολογια αλλα δεν μπορει η Barcelona παντα να κερδιζει τα λαθη τους. Μην κανουμε το ασπρο μαυρο.

  18. Ο/Η panagos λέει:

    Mαλιστα…

    Οχι μονο οι αλλοι αβανταρονται πιο πολυ,αλλα μας τα πασαρουν και οι δημοσιογραφοι…

    1+1=3

  19. Ο/Η STK λέει:

    Και βεβαια οι δημοσιογραφοι τα πασαρουν.. οταν μας λες τα ιδια που αναφερουν και οι περισσοτεροι ειτε αγγλολαγνοι ειτε Mourinhoλατρεις ή οτιδηποτε αλλο πανασχετοι αθλητικογραφοι (οπως ειπες)και θυμουνται επιλεκτικα οτι τους συμφερει δεν μπορω να παρα να μην το συσχετισω. Ολοι σχεδον λενε για τα τρια κιλα μπεναλτυ που δε σφυριξε υπερ της Chelsea πριν μερικα χρονια, κανεις ομως δε θυμαται οτι ειχε αποβληθει ο Abidal αδικα αφου δεν ειχε καν.. αγγιξει τον Anelka. Κανεις δεν αναφερει την ενεργεια της Uefa να βαλει την Barcelona να ταξιδεψει με το πουλμαν στην Ιταλια παρολο που υπηρχαν διαθεσιμες ημερομηνιες.. ουτε το 3ο goal οffside του Milito ουτε το goal του Bojan που λανθασμενα δε μετρησε στο Camp Nou.. μηπως γιατι αν περνουσε τελικο η Barcelona θα το σηκωνε και η Uefa δε θελει καμια ομαδα να το παιρνει για δευτερη συνεχομενη χρονια? και μαντεψτε ποιος ευνοηθηκε απο ολο αυτο. Ο κυριος “αν ημουν ο Guardiola θα ντρεπομουν να παρω το Champions League ετσι”. Μηπως η Barcelona περυσι με την Arsenal στο πρωτο παιχνιδι πετυχαινει 2ο goal στο μισαωρο του αγωνα το οποιο ακυρωνεται λανθασμενα? ή μηπως το goal του Rooney στον τελικο του Champions League ειναι offside? οπως και του Cristiano στο Camp Nou για το Supercup Ισπανιας? Ποιος πραγματικα τα θυμαται ολα αυτα? Αλλα τι λεω, εφοσον δεν το ειπαν οι δημοσιογραφοι ολα καλα. Κανεις δεν τα βλεπει. Σε περιπτωση που γινοντουσαν ολα αυτα υπερ της Barcelona βεβαια θα τα γνωριζαν οι περισσοτεροι γιατι θα ειχαν προβληθει αναλογως. Και μονο τα παραπανω να βαλεις, καταλαβαινεις γιατι αλλες ομαδες εχουν ευνοηθει περισσοτερο.
    Εγω μονο το 0-2 του Ajax θυμαμαι στο Bernabeu, τη στιγμη που του εχουν ακυρωθει αλλα δυο καθαρα goal.. και τον Mourinho επισης να εχει καταφερει με τις γκρινιες να κανει την κοκκινη καρτα κιτρινη για την ομαδα του και την κιτρινη καρτα foul με παρατηρηση. Δες το classico αφου ειπες ευτυχως (γιατι αραγε?) δεν το ειδες και θα καταλαβεις ειδικα το τελευταιο με την παρατηρηση. Αλλα ουτε ετσι καταφερε τιποτα (δυστυχως για αυτον).
    Ας αφησουμε λοιπον τα 1 + 1 = 3 και τις πραξεις, γιατι πολυ απλα υπαρχουν παιχνιδια που μιλανε απο μονα τους.

  20. Ο/Η Elaith λέει:

    Συμφωνώ σε γενικές γραμμές με το σχόλιο του balkou. Δεν υποστηρίζω ούτε Ρεάλ, ούτε Μπάρσα. Με κουράζουν εξίσου όμως αυτοί που ξαφνικά έγιναν φανατίλα Μπάρσα λες και μεγάλωσαν δυο στενά πιο πέρα από τη Σαγράδα Φαμίλια και κάνουν λες και είναι συνδεσμίτες της με όσους προσπαθούν να μειώσουν τις επιτυχίες και το ποδόσφαιρο που παίζει η συγκεκριμένη ομάδα με επιχειρήματα καφενειακού επιπέδου.

  21. Ο/Η panagos λέει:

    Γενικα,αυτο που λεει ο ελαιθ και ο μπαλκου,αν και η φαση με τη μπαρτσελονα ειχε ξεφυγει λιγο και λογικα μπορουσε να τσαντιστει κανεις και να πει καμια μαλακια παραπανω…

    STK,εχεις δικιο,την πολεμαει το συστημα,ειδικα αυτο στο σουπερκαπ ισπανιας ηταν η σταγονα που ξεχειλισε το ποτηρι.Σκεφτονται να προσλαβουν και τον σαββα θεοδωριδη μαθαινω για να τα βαλει με τις παραγκες και τα μμε…

  22. Ο/Η STK λέει:

    Και με δε μου αρεσει η ξαφνικη φανατιλα, συμβαινει ομως και ειδικα εδω στην Ελλαδα που πολλοι πανε με οσους κερδιζουν, ετσι γινοταν και ετσι θα γινεται. Panago ειδες που ουτε εσυ τα θυμοσουν; χαιρομαι παντως που επιβεβαιωνονται αυτα που και με αλλους εχουμε παρατηρησει ;ο)

  23. Ο/Η balkou λέει:

    “Κανεις δεν αναφερει την ενεργεια της Uefa να βαλει την Barcelona να ταξιδεψει με το πουλμαν στην Ιταλια παρολο που υπηρχαν διαθεσιμες ημερομηνιες.. ουτε το 3ο goal οffside του Milito ουτε το goal του Bojan που λανθασμενα δε μετρησε στο Camp Nou.. μηπως γιατι αν περνουσε τελικο η Barcelona θα το σηκωνε και η Uefa δε θελει καμια ομαδα να το παιρνει για δευτερη συνεχομενη χρονια?”

    Ημερομηνίες δεν υπήρχαν ελέω Μουντιάλ, μη λέμε ότι θέλουμε. Και σαφώς το ταξίδι αυτό επηρρέασε την Μπαρτσελόνα, αλλά ήταν κάτι απρόβλεπτο και τυχαίο (εκτός κι αν κανόνισε με το ηφαίστειο η Ουέφα). Και ναι, το γκολ του Μιλίτο είναι οφσάιντ (το γκολ του Μπόγιαν σωστά δε μέτρησε εκτός κι αν το γυρίσουμε στο χάντμπολ). Και τα δυο τετ α τετ οφσάιντ και φάουλ σε Μιλίτο και Ετό αντίστοιχα δεν υπάρχουν και πέναλτυ υπάρχουν στο Μπάρτσα-Τσέλσι (υπέρ Μπάρτσα) και Τσέλσι-Μπάρτσα (υπέρ Τσέλσι) όπου άδικα αποβλήθηκε ο Αμπιντάλ κι επίσης άδικα δε μέτρησε το γκολ της Μίλαν στον ημιτελικό με την Μπάρτσα ή οποία θα’πρεπε να’χε αποκλειστεί με πέναλτυ που αρνήθηκαν στην Σέλτικ στους 16 (ή ήταν προημιτελικά) και… Δηλαδή, δεν τελειώνουμε ποτέ.

    Περισσότερο μ’ενοχλεί το τακίμιασμα που έχουν κάνει Ρεάλ και Μπάρτσα στα τηλεοπτικά στην Ισπανία που αλλοιώνουν τον ανταγωνισμό* (και στην Ισπανία και στην Ευρώπη), παρά το ποδόσφαιρο που παίζουν σοβαροί να είμαστε. Μπάρτσα υποστηρίζω στην Ισπανία, αλλά πώς να πω ότι παίζει κακό ποδόσφαιρο η Ρεάλ, τυφλός είμαι? Παίζει χειρότερα απ’την Μπάρτσα στα ντέρμπυ? Σαφώς και είναι και λογικό. Αυτό δεν τους κάνει άχρηστους.

    *καθόλου απίθανο μέχρι το τέλος της Λίγκα η Ρεάλ να κάνει ν-1/ν νίκες και να κερδίσει τον τίτλο (βλέπω την Μπάρτσα να γκελάρει κάπου 🙁 ). Αλλά και ν/ν νίκες να κάνει η Μπάρτσα και να το πάρει, σόρυ είναι πρωτάθλημα αυτό?

  24. Ο/Η Barcasgr λέει:

    Ετσι οπως τα λες ειναι, υπαρχουν ομως τοσες πολλες περιπτωσεις κατα της Barca αλλα εχουν προβληθει πολυ περισσοτερο εκεινες που εχει ευνοηθει. Σχετικα με το ηφαιστειο, θυμαμαι τοτε οτι το ειχα ψαξει (κι οχι μονο εγω) και υπηρχε διαθεσιμη οριακα ημερομηνια. Αλλα η Uefa προσταξε αλλιως. Ειναι υπερβολικα τα μεριδια ισως που παιρνουν, αλλα απο την αλλη ειναι λογικο γιατι παιζουν και την καλυτερη μπαλα. Κι εγω θεωρω πολυ πιθανο να παρει η Real τον τιτλο, δε γινεται να το παιρνει η Barcelona καθε χρονο. Αλλα δε με νοιαζει ειλικρινα, γιατι βλεπω τρομερη μπαλα απο αυτην την ομαδα. Και την υποστηριζω γιατι δε θυσιαζει τα παντα για να παρει τιτλους, αλλα για να παιξει το ποδοσφαιρο της. Η Real κανει τα παντα τα τελευταια τρια χρονια για να παρει το πρωταθλημα με οποιοδηποτε τροπο και το ιδιο γινεται και φετος.
    Σχετικα με το χερι, θα δεις στο 3:58 εδω http://www.youtube.com/watch?v=7KtHjSn0zQw οτι οταν η μπαλα παει στον Toure εκεινος κολλαει το χερι στο σωμα.

  25. Ο/Η duendes λέει:

    Αυτό που αναφέρει ο balkou για την ‘ξεφτίλα’ (για μένα) με τα τηλεοπτικά στην Ισπανία είναι πολύ μεγάλο θέμα για το οποίο θέλω να γράψω κάποια στιγμή αλλά όλο το αναβάλλω.

    Ελπίζω να το κάνω σύντομα.

  26. Ο/Η balkou λέει:

    Να βρεις 🙂

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *