Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Οι αποφάσεις της Ρεάλ

Η αλήθεια είναι ότι τα τελευταία “κλάσικο” είχαν καταντήσει κάπως βαρετά. Είχαμε το ίδιο μοτίβο: ξύλο, διαμαρτυρίες, διαιτησία και στο τέλος η Μπαρσελόνα κέρδιζε. Θύμιζε λίγο από Ελλάδα η κατάσταση (ειδικά αν όντως ζούσες στην Ελλάδα που ο κόσμος φανατίζεται μέχρι και για το ποιος πρέπει να κερδίσει ένα τηλεπαιχνίδι και λατρεύει να χωρίζεται σε παρατάξεις, οπότε οι μισοί το παίζουν βέροι Μαδριλένοι κι οι υπόλοιποι μεγαλωμένοι στην πλατεία Καταλούνια).

Αυτό που κατάφερε η Ρεάλ του Μουρίνιο τους τελευταίους μήνες ήταν να γίνει ιδιαίτερα αντιπαθής στους τρίτους και κυρίως να αδικήσει τον εαυτό της αγωνιστικά. Στο μυαλό πολύ κόσμου η Ρεάλ πέρασε σαν μια ομάδα αμυντικογενής, σκληρή, που παίζει αντιποδόσφαιρο. Κάτι τέτοιο όμως απέχει πολύ από την αλήθεια. Η Ρεάλ πέρσι τέλειωσε το πρωτάθλημα έχοντας σκοράρει 102 γκολ και έχοντας χάσει μόλις 4 αγώνες στο πρωτάθλημα. Είχε τον Κριστιάνο Ρονάλντο, που όσο αντιπαθής και να είναι, έκανε όργια. Αυτά όμως πέρασαν σε δεύτερη μοίρα και λογικά, καθώς υπάρχει ακόμα καλύτερη ομάδα και αυτή είναι η Μπάρσα του Μέσι, του Τσάβι, του Πουγιόλ και των υπολοίπων. Αν με κάποιο μαγικό τρόπο διαγραφόταν η ομάδα της Καταλωνίας από την πραγματικότητα, θα λέγαμε όλη για την μεγάλη Ρεάλ του Μουρίνιο που διαλύει τους αντιπάλους, παίζει καλό ποδόσφαιρο, βάζει γκολ κ.ο.κ.

Το θέμα είναι όμως ότι και η Μπαρσελόνα συνεχίζει να υπάρχει και ότι ο κόσμος θυμάται κυρίως τα ντέρμπυ. Εκεί η Ρεάλ έχει επί της ουσίας δυο επιλογές για να αντιμετωπίσει μια ακόμα καλύτερη ομάδα. Να πάρει τη δύσκολη απόφαση που θέλει… cojones και να παίξει το δικό της παιχνίδι, να προσπαθήσει να κάνει αυτό που μπορεί και ότι βγει ή να προσπαθήσει να εκμηδενίσει τον αντίπαλο προσαρμόζοντας το παιχνίδι της σε αυτόν τον στόχο. Η Ρεάλ πιθανότατα και μετά το περσινό σοκ της ξεφτίλας στο Μπερναμπέου το φοβήθηκε αυτό. Γύρισε το παιχνίδι της σε ένα μίγμα ξύλου, άμυνας, σκληρού παιχνίδιου, trash talking και διαιτητολογίας. Επί της ουσίας αυτό δεν της έφερε πολλά πράγματα, εκτός από το περσινό κύπελλο. Κυρίως όμως την έκανε να φαίνεται μια ομάδα που δεν μπορεί να κοιτάξει στα ίσια την μεγάλη αντίπαλο της και καταφεύγει σε διάφορα κόλπα και τρικ για να κλέψει παιχνίδια.

Το τελευταίο ματς, παρ’ ότι και πάλι είχε φασαρίες και διαιτητολογία έδειξε κάτι διαφορετικό. Έδειξε ότι η Ρεάλ μπορεί να παίξει καλύτερα, μπορεί να προσπαθήσει να βγάλει τις δικές της αρετές στο γήπεδο. Δεν αμφιβάλλω ότι το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα έπαιξε τον ρόλο του και ότι η Μπάρσα ήταν σχετικά νωθρή εξαιτίας αυτού (και ίσως και πιο χορτασμένη) για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ήταν όμως ένα βήμα προς τα μπροστά για τη Ρεάλ που έδειξε γιατί είναι πρώτη στο πρωτάθλημα, έστω και αν τελικά αποκλείστηκε.

Το θέμα είναι αν θα προσπαθήσει η Ρεάλ να χτίσει πάνω σε αυτά που κέρδισε (τόσο ψυχολογικά, όσο και αγωνιστικά) από το τελευταίο αυτό παιχνίδι ή αν θα επιστρέψει στην δοκιμασμένη συνταγή των τσαμπουκάδων τύπου Πέπε και Σέρχιο Ράμος, στην κλωτσοπατινάδα και στον πόλεμο δηλώσεων. Σε αυτό μεγάλο ρόλο θα παίξει κι ο Μουρίνιο, ο οποίος έχει αδικήσει τον εαυτό του. Έχει μετατρέψει τα mind games σε ρεσιτάλ γραφικότητας, έχει ξεχάσει το πόσο σπουδαίος προπονητής είναι και αναλώνεται σε δευτερεύοντα ζητήματα. Γιατί όσο και αν αντιπαθεί κάποιος τον Μουρίνιο δεν μπορεί να αμφισβητήσει την αξία του. Ακόμα και αν πει για τον Αμπράμοβιτς και τα λεφτά της Ρεάλ, υπάρχει πάντα η πορεία του με την Πόρτο να δείχνει τις ικανότητές του. Στην Μαδρίτη επέλεξε να πάρει πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας, πιθανώς για να αποσυμφορήσει ψυχολογικά τους παίκτες του από το βάρος των αποτυχιών, το παράκανε όμως τελικά και κατέληξε να έχει μια ομάδα αντιπαθή και με την ταμπέλα του loser. Θα πρέπει λοιπόν η ομάδα του κι ο ίδιος να αποφασίσουν αν θέλουν να γίνουν το πραγματικό νούμερο 1 στην Ισπανία (ή έστω να το παλέψουν) ή απλά να κλέψουν πρόσκαιρα τον τίτλο αυτό από τους μισητούς αντιπάλους τους αδιαφορώντας για τα μέσα με τα οποία θα το επιτύχουν και για την επόμενη μέρα.

Παραφράζοντας τα λόγια του μεγάλου προέδρου Σταύρου Αδαμίδη, ας μας απαντήσουν “Ποια Ρεάλ θέλουν”…

 

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

el clasico, Ισπανικό πρωτάθλημα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Οι δύο ανατρεπτικοί μήνες του Κέιλορ Νάβας

Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015. Αεροδρόμιο Μαδρίτης. Στην αίθουσα αναχωρήσεων VIP βρίσκεται ένας άντρας με ένα κινητό στο χέρι. Δεν έχει βαλίτσες μαζί του, κάθεται δίπλα σε μια όμορφη γυναίκα και μοιάζει στενοχωρημένος. Κοιτάζει με απλανές βλέμμα προς την πίστα του αεροδρομίου, εκεί που υπάρχει ένα ιδιωτικό τζετ από την Αγγλία να περιμένει. Το κινητό τού […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Το τελευταίο «σομπρέρο» του Μέσι στην Καταλονία

«Κι όταν η σφαίρα τον βρήκε και καρφώθηκε στο λαιμό του, εξακολουθούσε να πηγαίνει κορδωμένος, μόνο που είχε βουβαθεί και δάγκωνε την άκρη της γλώσσας του. Είχαν διώξει τους κυβερνητικούς από τις φωλιές τους και τους είχαν κυκλώσει. Τότε έπεσε το σομπρέρο απ’ το κεφάλι του Αμαδόρ Σαλασάρ και το αίμα άρχισε να γλιστράει από […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

27 σχόλια σχετικά με το “Οι αποφάσεις της Ρεάλ”

  1. Ο/Η balkou λέει:

    Το γάμησες στο τέλος! 🙂

  2. Ο/Η corto maltese λέει:

    Γιατί φίλε balkou το μάμησε?
    ΑΕΚτσής είσαι και θίχτηκες?

  3. Ο/Η charlie λέει:

    Ίσα-ίσα που το τέλος είναι το καλύτερο όλου του άρθρου.

  4. Ο/Η dimitris λέει:

    Πολύ πριν τελειώσω το διάβασμα κοίταξα ποιός το έγραψε.Δεν υπήρχε περίπτωση να έγραφε κάτι τέτοιο ο duendes 😛

  5. Ο/Η panagos λέει:

    +7,μπραβο ρε ελαιθ…

    Και την αλλη παρασκευη γραψε κατι παρομοιο του στυλ “οι αποφασεις του ΠΑΟ”,”ποιον ΠΑΟ θελουν” κλπ,παιζουν και τουμπα οι αλλοι,με 0-0 κι εμεις +7 παμε…

    (αμα το γραψεις και γινει,κερναω μπυρες…)

  6. Ο/Η STK λέει:

    Ωραιος ο Elaith! Ο Mourinho εχει καταντησει και πιο γραφικος απο ηλιοβασιλεμα στη Σαντορινη..

  7. Ο/Η duendes λέει:

    Γραφικός-ξεγραφικός ο τύπος κάνει τόσο πετυχημένα την δουλειά του που εκτός από το +7 στο πρωτάθλημα έχει καταφέρει να πείσει μεγάλο μέρος του κόσμου που παρακολουθεί επιφανειακά τη Λίγκα ότι η Μπαρτσελόνα είναι η ευνοημένη και ότι η Ρεάλ αδικείται συστηματικά.

    Ασύλληπτο κατόρθωμα.

  8. Ο/Η STK λέει:

    Μην ανησυχεις, οσοι ξερουνε τι βλεπουνε δεν περιμενουν τον Mourinho να τους πει τι γινεται και τι οχι. Μεχρι και οι υποστηριχτες του, καταλαβαινουν πολυ καλα τι κανει, ακομα και αρκετοι απο οσους λενε οτι αδικειται, το χρησιμοποιουν απλα σα δικαιολογια και εχουν καταλαβει τι συμβαινει 😉

  9. Ο/Η corto maltese λέει:

    “το γραφικός δεν είναι κάτι κακό. Γραφικό μπορεί να είναι ένα όμορφο λιμάνι”

    Έτσι δεν είπε κι ο μέγας Σάββας?

  10. Ο/Η STK λέει:

    «το γραφικός δεν είναι -απαραιτητα- κάτι κακό. Γραφικό μπορεί να είναι ένα όμορφο λιμάνι»
    ετσι ειναι καλυτερο..

    μονο που ο Ολυμπιακος δεν πρεπει να μιλαει καν για διαιτησιες και τα σχετικα.. και το λεω αυτο ενω ειμαι Ολυμπιακος, οχι ομως κακομαθημενος.

    Τωρα αν εχεις καταφερει με την γκρινια σου, την κοκκινη καρτα να την κανεις κιτρινη και την κιτρινη
    απλο foul και παρολαυτα, να τη στηνεις στο διαιτητη (ο οποιος εχει κανει τα στραβα ματια υπερ σου) εκει που εχει παρκαρει το αμαξι του για να τον βρισεις, δεν ειναι ακριβως κατορθωμα..
    Μιζερια ειναι!

  11. Ο/Η Elaith λέει:

    Για να διευκρινίσω κάτι, επειδή μάλλον ο Πανάγος δεν με κατάλαβε 🙂
    Αυτό που λέω είναι ότι η Ρεάλ αδικεί τον εαυτό της με τη γενικότερη συμπεριφορά της εντός και εκτός γηπέδου. Το αν θα πάρει πρωτάθλημα με +7 ή +17 δεν είναι κάτι που με αφορά. Δεν είμαι οπαδός ούτε της μίας, ούτε της άλλης ομάδας. Αυτό που γράφω είναι η εικόνα που δίνει σε μένα (και σε πολλούς άλλους “ουδέτερους” που έχει τύχει να μιλήσω) η ομάδα στα ντέρμπυ με την Μπάρσα.
    Ότι είναι καλή ομάδα το τόνισα και για φέτος αλλά και για πέρσι που δεν ήταν στο +7.
    Εγώ προσωπικά θέλω να την βλέπω να μπαίνει και να παίζει τα ματς αυτά όπως μπορεί και όχι για να τα κλέψει. Θα μου πεις “και γιατί ρε μεγάλε να το κάνει; να μαζεύει 4αρες;”
    Ε, κι εγώ θα απαντήσω ότι το τελευταίο ματς μας έδειξε ότι μπορεί να το κάνει χωρίς να τρώει 4αρες.

    Επίσης να πω ότι εκτιμώ τον Μουρίνιο αρκετά σαν προπονητή, ειδικά από την εποχή της Πόρτο, αλλά και της Τσέλσι αργότερα. Για το άτομο Μουρίνιο είναι άλλη η κουβέντα.

  12. Ο/Η STK λέει:

    Elaith συμφωνω απολυτα μαζι σου. Το αν μπορει η Real να κανει κατι παραπανω απεναντι στην Barcelona, χωρις να το λεω αλαζονικα, αλλα απο το τι εχω δει, δυσκολευομαι να το πιστεψω προς το παρον γιατι οταν το εκανε αυτο παιζοντας επιθετικα στο Camp Nou, ειχαν πρωτα προηγηθει και φετος στο κυπελλο αλλα και περυσι στο Champions League νικες της Barcelona στο Bernabeu. Και ειδικα φετος, δεν ηταν η γνωστη Barcelona αυτη. Οποτε ειλικρινα δεν ξερω. Σχετικα με τον Mourinho, τον βρισκω πανεξυπνο και τον θαυμαζω για αρκετα πραγματα, αρκετα ομως επισης απλα με κανουν να αηδιαζω.

  13. Ο/Η panagos λέει:

    Προφανως και καταλαβα,εν μερει συμφωνω κιολας,εγω απλα σχολιασα οτι με το που τους επιασες να τους ποσταρεις ανεβηκε η διαφορα,και ως εκ τουτου σε καλω να κανεις κατι αντιστοιχο και με την ομαδα μου,μπας και σηκωσω κουπα εναντια στο κατεστημενο…

    Κατα τ’αλλα,οσο γραφικος ειναι ο μουρινιο,αλλο τοσο ειναι οποιος δεν βλεπει οτι η μπαρσελονα συστηματικα ευνοειται στα ντερμπι,τι να κανουμε δηλαδη,ετσι ειναι…

    Η ρεαλ φετος παιζει πολυ καλυτερα απο τη μπαρσελονα,θα το σηκωσει (οπως ολα δειχνουν) δικαιοτατα,και θα το οφειλει 100000% στον μουρινιο.Ο ανθρωπος ειναι προπονηταρα,ξερει να βγαζει το μαξιμουμ απο καθε παιχτη,ξερει να τους μαθαινει τακτικη,ξερει να τους κανει να παιζουν με μυαλο ακομα κι αν δεν εχουν,αυτη τη στιγμη ειναι μια σκαλα πανω απο ολους τους υπολοιπους.Tα υπολοιπα ειναι να’χαμε να λεγαμε,προπονητη θελεις,οχι δασκαλο σε κατηχητικο…

  14. Ο/Η duendes λέει:

    Σε ποιο από τα φετινά πέντε clasico ευνοήθηκε η Μπαρτσελόνα @panago;

    Η Ρεάλ θα το σηκώσει γιατί το θέλει περισσότερο, παίζει πολύ ωραία μπάλα και είναι πιο “πειστική” από την Μπάρτσα που εμφανίζεται μπλαζέ σε κάποια ματς αλλά αυτό δεν αναιρεί ότι υπήρξαν και στο πρωτάθλημα κρίσιμα σφυρίγματα που πήρε η Ρεάλ και δεν πήρε η Μπάρτσα τα οποία αν είχαν δοθεί κανονικά η βαθμολογία θα ήταν πιο συναρπαστική και αν είχαν δοθεί ανάποδα ο… μόνιμα αδικημένος Μουρίνιο θα είχε πυρπολήσει ήδη τα γραφεία της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της χώρας και θα είχε κατηγορήσει την Μπαρτσελόνα ακόμα και για την παγκόσμια οικονομική κρίση.

    ΥΓ. Φυσικά όλες αυτές τις συζητήσεις τις ακούνε οι υπόλοιπες ομάδες της Ισπανίας και κλαίνε/γελάνε από απελπισία (όπως ακριβώς συμβαίνει εδώ με ΠΑΟ/ΟΣΦΠ και όλους τους υπόλοιπους) αλλά όπως έχουμε ξαναπεί έμμεσα, ήδη οι δυο μεγάλοι της χώρας την έχουν κάνει τη Λίγκα σαν την κατάσταση στη Γη: “We are the 1%”.

  15. Ο/Η panagos λέει:

    Ποτε παιξανε 5 ρε,3 εχουν γινει…Στο προηγουμενο ευνοηθηκε πεντακαθαρα παντως…

    Καλα,αυτο το “το θελει πιο πολυ” ειναι μπουρδες,οι αλλοι δηλαδη τι θελουν,να φερνουν Χ με τους τελευταιους?

    Η φετινη ρεαλ παιζει πιο καλα απο τη μπαρσελονα (μεχρι τωρα τουλαχιστον).Τοσο απλα.Και αυτο οφειλεται στον μουρινιο.Επισης τοσο απλα.Το τι ΘΑ εκανε ΑΝ γινοταν κατι,το αφηνω να το αναλυσετε ολοι εσεις οι “μουρινιολαγνοι”…

    Οσο για το ΥΓ,δεν μπορουσες να κανεις πιο ακυρη παρομοιωση,πραγματικα,λες και ζεις σε αλλη χωρα…

  16. Ο/Η duendes λέει:

    Πέντε μαζί με τα καλοκαιρινά του Σούπερ Καπ. Στο προηγούμενο μπορείς να μου εξηγήσεις πως ευνοήθηκε πεντακάθαρα; Γιατί αν βάλουμε κάτω όλες τις αμφισβητούμενες φάσεις κάτι μου λέει ότι όχι μόνο δεν θα βγει ακριβές συμπέρασμα για το αν κάποια απ’ τις δυο αδικήθηκε αλλά στο τέλος μπορεί να εκπλαγείς κιόλας. Ή αν δεν θέλεις να το κάνουμε μπορείς να βρεις την ανάλυση των επίμαχων φάσεων που έκανε η Μαδριλένικη Marca. Το ότι έτρεχε στα γκαράζ και μπινελίκιαζε ο Μουρίνιο τον διαιτητή δημιουργώντας όλες αυτές τις εντυπώσεις δεν σημαίνει ότι αδικήθηκε κιόλας. Οι φάσεις υπάρχουν παντού, μαζί με τα άπειρα ριπλέι τους για να φανεί αν πραγματικά έσφαξαν… πάλι τον Ζοζέ.

    Το “θέλουν πιο πολύ” σημαίνει ότι λυσσάνε σε όλα τα ματς ακόμα κι όταν το σκορ είναι 3-0 υπέρ τους όταν οι άλλοι κατεβαίνουν σε εκτός έδρας ματς χαλαροί και άνετοι, με την σιγουριά που έχουν αποκτήσει λόγω των αμέτρητων επιτυχιών τα τελευταία χρόνια. Κι έτσι μετά από ένα κουλ και κοντρολαρισμένο παιχνίδι μέχρι το 70′ που είναι ακόμα στο 0-0 φτάνουν στο τέλος να τρέχουν και να μην φτάνουν.

    Για τα περί Μουρίνιο απάντησα ήδη. Φυσικά και είναι δικό του κατόρθωμα το ότι η Ρεάλ σαρώνει στα περισσότερα ματς. Αλλά εδώ δεν συζητάμε αυτό το πράγμα εδώ και αρκετά σχόλια.

    Όσο για το περί ΠΑΟ-ΟΣΦΠ φυσικά και ο συσχετισμός δεν είναι απόλυτος (“έτσι εκεί, έτσι ακριβώς κι εδώ”) και δεν γίνεται απαραίτητα με την φετινή χρονιά της Σούπερλιγκ. Γίνεται γενικότερα. Αν πάλι δεν τον αντιλαμβάνεσαι ίσως να οφείλεται στο ότι δεν είσαι οπαδός ενός εκ των υπολοίπων ‘κομπάρσων’ του πρωταθλήματος.

  17. Ο/Η panagos λέει:

    Tωρα,παω να κατεβασω τη μαρκα να διαβασω με τα αψεγαδιαστα ισπανικα μου…ενταξει,αμα δεν ειδες να παιρνει σφυριγματα,πασο…δεν ειπα οτι τη σφαζουν τη ρεαλ στο γονατο (εχει γινει κι αυτο),ειπα οτι σταθερα ευνοειται η μπαρσελονα.

    Για τη συγκριση ειπες “όπως ακριβώς συμβαίνει εδώ με ΠΑΟ/ΟΣΦΠ και όλους τους υπόλοιπους”,τελος παντων,λιγη σημασια εχει,ας ειχαμε τα λεφτα,τους τιτλους και τα γηπεδα τους και μετα ας συγκριναμε οπαδους και νοοτροπιες…

  18. Ο/Η STK λέει:

    Το πως η Ρεαλ, ενω θα επρεπε να παιζει με ενα ολοκληρο ημιχρονο χωρις τον Ντιαρα, ενω ο Πεπε κανει πεναλτυ ξεκαθαρα στον Αλεξις και φυσικα τιποτα απο αυτα δε σφυριζεται οπως πρεπει (μαζι και η μπουνια στον Μπουσκετς απο τον Πορτογαλλο και παλι), νιωθει κι αδικημενη απο πανω, ειναι αξιο θαυμασμου..

    Υ.Γ. Αλλο πραγμα να προσπαθεις να βαλεις το χερι σου στο ματι του αντιπαλου και να προσπαθεις να κλωτσησεις στο κεφαλι αντιπαλο παιχτη που ειναι στο εδαφος (ενω εισαι προπονητης κιολας) και αλλο φυσικα να σεβεσαι τον αντιπαλο (ατυχες σχολιο το δασκαλος σε κατηχητικο)

  19. Ο/Η panagos λέει:

    Φιλε,μηπως εισαι γαυρος?

  20. Ο/Η STK λέει:

    Δες στην απαντηση νουμερο δεκα..

  21. Ο/Η panagos λέει:

    Ναι,κατι καταλαβα απο το υφος…

    Δεν εχει νοημα να το συζηταμε περαιτερω παντως,γνωμη ουτε εγω αλλαζω,ουτε εσυ,ειναι απλα πως μαθαινει και βλεπει ο καθενας μπαλα.Εμενα ας πουμε πιο πολυ με ενοχλουν τα καραγκιοζιλικια,τα θεατρα και τα κλαψουρισματα παρα τα σκληρα μαρκαρισματα η οι εμπρηστικες δηλωσεις.

    Και οχι,δεν ειναι καθολου ατυχες το σχολιο για τον μουρινιο,ειναι η αληθεια.Μακαρι οταν φτασει 75 χρονων να ερθει στον ΠΑΟ,να φτιαξει την ομαδα οπως γουσταρει και να κανει και παρομοιες δηλωσεις…

  22. Ο/Η STK λέει:

    Διαβαζε καλυτερα τι γραφει ο αλλος και οταν μαλιστα επειμενει οτι δεν του αρεσει να ευννοειται η ομαδα του και να γινεται στοχος για τετοιες ιστοριες.
    Απο το υφος που σου μιλησα για συγκεκριμενα πραγματα?
    Και ο φιλος Duendes το ιδιο.. Κι εσυ επιμενεις να λες οτι αδικηθηκε η Real. Ξαναδες το παιχνιδι θα σου ελεγα.
    Τι μου συγκρινεις τωρα? Το οτι καποιος παει μονο για το σωμα του αλλου και οχι μονο για την μπαλα και μαλιστα κατ’ εξακολουθηση (βλεποντας οτι δεν τιμωρειτε οπως πρεπει τις περισσοτερες φορες) με την υπερβολικη σε καποια φαση αντιδραση οταν εχεις δεχτει χτυπημα? Εγω δεν ειδα κανεναν Guardiola να κλαψουριζει παντως. Μονο τον Mourinho βλεπω.
    Τωρα αν σου πω περι γκρινιας Παναθηναικου-Mourinho θα εχω αδικο για το ζευγαρακι?
    Να ερθει. Και να μπαινει μεσα, να βαζει το δαχτυλο στο ματι του αντιπαλου ή να προσπαθει να κλωτσησει τον αντιπαλο στο κεφαλι. Αμα αυτα σου αρεσουν ειναι δικο σου θεμα. Οπως ειχες πει και πως στη λιστα σου για να σπασουν το ποδι τους προηγουνται αλλοι πριν τον Messi.

  23. Ο/Η fobos2 λέει:

    Εγώ απλά να επισημάνω ότι δεν έχει ακόμα περάσει το νομοσχέδιο περί αποποινικοποίησης των “μαλακών” ναρκωτικών από τη Βουλή, ούτε έχουν εκδοθεί οι προβλεπόμενες υπουργικές αποφάσεις. Κατά συνέπεια, συνιστώ προσοχή, γιατί η χρήση τέτοιων ουσιών παραμένει ποινικά κολάσιμη…

    …Ακόμα χειρότερα, υπό τη επήρεια έχει κανείς αλλοιωμένη αντίληψη της πραγματικότητας, που όταν τη διαλαλεί ρεζιλεύεται κιόλας.

  24. Ο/Η panagos λέει:

    Πρωτον,εντυπωσιαζομαι που θυμασαι τα σχολια που εκανα πριν ποσο καιρο,να το ψαξεις…

    Δευτερον,προφανως και προηγουνται αλλοι πριν του μεσσι,αυτο ελειπε,περιμενω να σηκωσει και κανα μουντιαλ με την αργεντινη πρωτα…οπως επισης φανταζομαι στη δικη σου λιστα ειναι πρωτος ο πεπε,λογικο και δεκτο…εγω αλλωστε ειπα οτι δεν εχει νοημα να συνεχισουμε αντιπαραθεση αλλα εισαι ορεξατος βλεπω…

    Λοιπον,για να τελειωνουμε,το να σου τη σπαει ο μουρινιο,ειδικα αφου ειναι και σε ομαδες που δεν υποστηριζεις,ειναι περα για περα λογικο…το να ψαχνεις και να ξεψειριζεις καθε λεξη και αντιδραση για να μειωσεις την αξια του σαν προπονητη ειναι ηλιθιο και κομπλεξικο,πως να το κανουμε δηλαδη.Επισης,το να μη βλεπεις πως γενικα ευνοειται η μπαρσελονα,δεν ειναι απαραιτητα προβληματικο.Το να παλευεις ομως και να γραφεις “ψαγμενες” και αμπαλες θεωριες σχετικα με το πως οι καρτες γινονται φαουλ,οι κοκκινες γινονται κιτρινες και τα αραουτ γινονται γκολποστ,ε ρε φιλε ειναι λιγο προβληματικο…

    Στην τελικη εγω ειπα απλα την αποψη μου οτι ευνοειται (το φαουλ που δινει στον ραμος δεν υπαρχει πουθενα ρε μαγκες,τι να λεμε τωρα…),εσυ αρχισες τα κατεβατα για να με “βουλωσεις” και πετας και την παπατζα σου στο τελος για την κλαψα μουρινιο-ΠΑΟ.Ε,ναι ρε φιλε,μακαρι να ερθει,να βγαζει ματια μητροπουλαιων και να σπαει κεφαλια τοροσιδηδων,νομιζεις οτι θα κανω πως λυπαμαι και θα το παιζω υπερανω και καλα????

    Αντε,πηγε 3.30 η ωρα,τα λεμε αυριο…

  25. Ο/Η STK λέει:

    Οχι φιλε μου, δεν εχω τετοια λυσσα να θελω να σπασει καποιος το ποδι του. Ακομα και για τον ο Pepe, ή για οποιονδηποτε. Δεν ειμαστε ιδιοι απο οτι φαινεται, ειναι ενα παιχνιδι το ποδοσφαιρο και τερμα (τουλαχιστον για εμας). Εχουμε διαφορετικη αντιληψη για το ποδοσφαιρο και τον αθλητισμο τελειως απο οτι φαινεται. Για αυτο υποστηριζω και ειμαι Barcelona γιατι μου βγαζει σα νοοτροπια κατι διαφορετικο. Δεν προσπαθω να μειωσω κανεναν εχω διαβασει αρκετα και παρακολουθησει τον Mourinho, τον θαυμαζω για καποια πραγματα (και ημουν απο εκεινους που ηθελαν να ερθει στην Barcelona οταν εφυγε ο Frank) αλλα σε καποια αλλα δε μου αρεσει καθολου. Δεν μπορω το μυρι μυρι ρε συ φιλε τι να κανουμε? Και αυτο που προσπαθει να περασει, λες και ειμαστε ηλιθιοι, οτι αδικειται συνεχεια και τετοια, ειναι πολυ μιζερο και κοντοφθαλμο, ειδικα οταν πολλοι εχουν δει τις μεθοδους και τι κανει του οταν στραβωνουν τα πραγματα. Προπονητης που δεν ξερει να χανει, φαινεται πολυ ασχημα πως να το κανουμε? Για αμπαλες θεωριες δεν εχω να σου πωε τιποτα, εγω και οχι μονο, σου μιλαμε με συγκεκριμενες φασεις και εσυ εχεις στο μυαλο σου οτι η Barcelona ευνοειται και δεν το αλλαζεις με τιποτα γιατι ετσι σε συμφερει. Κατα τα αλλα εγω ειμαι και προβληματικος. Εγινε.
    Το foul δεν υπαρχει στο Ramos για δευτερη κιτρινη ειναι η αληθεια, εγω δεν εχω προβλημα να το παραδεχτω. Αντιθετως πολλοι της Real Madrid βλεπεται μονο τις φασεις που αδικειστε. Οταν κερδιζετε ( και ευνοηστε μερικες φορες) ολα καλα.
    Τις παπατζες με τον Mourinho στον ΠΑΟ εσυ τις αρχιζες οχι εγω. Μη λεμε και οτι θελουμε. Δεν ειναι υπερανω και καλα ειναι τροπος που βρισκει τα πραγματα.

    Υ.Γ. Δεν ειναι και πολυ παλιο το σχολιο σου, ο Barcagr ειμαι που σε ρωτησα κι εκει, αλλα εβαλα STK και μετα το ειδα οτι ειχα γραψει με Barcasgr μεχρι τωρα. Και εκει σε ειχα ρωτησει απλα, αν θες οντως να σπασει το ποδι του (γιατι το θεωρησα μια κακουγουστη πλακα) αλλα ποτε δεν απαντησες.

    Υ.Γ. 2
    Δηλωση Guardiola μετα το χτεσινο “Εχω να πω πως ο Πίντο κάνει χέρι εκτός περιοχής. Φυσικά και αυτό θα μπορούσε να επηρεάσει την εξέλιξη του αγώνα”

    Και πριν το παιχνιδι : ΠΕΠ ΓΚΟΥΑΡΝΤΙΟΛΑ:”ΥΠΑΡΧΟΥΝ 5 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ,ΟΠΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΕΝΑΛΝΤΥ ΠΟΥ ΔΕ ΜΑΣ ΔΟΘΗΚΕ;’

    Προτιμω λοιπον να υποστηριζω τετοιες νοοτροπιες, ουτε καλυτερος το παιζω απο κανεναν ουτε αλαζονας.
    Ετσι μου αρεσει να βλεπω τα πραματα.

  26. Ο/Η panagos λέει:

    Εγω για το γκολ που ακυρωσε ελεγα,εσυ μονος σου ειπες για την κοκκινη…δηλαδη σε ματς που σου ακυρωνουν γκολ και τρως πουθενατζιδικη κοκκινη δεν αδικεισαι?Εγω αυτο ειπα,δεν ειπα οτι φερανε τον καλοπουλο για χειρουργειο πανω απο τα ρουχα…

    Τεσπα,δεν βγαινει ακρη,εγω μεγαλωσα μαθαινοντας πως με δυο φαουλ δεν γινεται να αποβληθεις,πως δεν υπαρχει κοκκινη “λογω προθεσης”,πως δεν κλαιει ολη η εντεκαδα για ενα φαουλ στη σεντρα,πως δεν ειναι κοκκινη επειδη πηγες με τα δυο ποδια ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΑΝ ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΜΟΝΟ ΜΠΑΛΑ,πως ενα ματς δεν αναβαλλεται επειδη η μια ομαδα δεν κοιμηθηκε και δεν εφαγε καλα,πως ενας προπονητης ΔΕΝ κρινεται λογω εμπρηστικων δηλωσεων…

    Δυστυχως,εχουν καταφερει να αλλαξουν το ποδοσφαιρο τοσο θεαματικα που στους πιο πολλους να φαινονται πιο σωστα και λογικα τα επιχειρηματα σου…οταν καποτε καταλαβουν ξανα οτι το ποδοσφαιρο για καποιους ορισμενους λογους εφτασε σε τετοιο σημειο δοξας και μανιας ισως ειναι αργα,και σιγουρα θα μετραμε πολλα χαμενα χρονια…

    Και οχι,προφανως δεν θελω να σπασει το ποδι του ο μεσσι,αλλα δεν θα ειχα κανενα προβλημα να μην ξαναπαιξει μπαλα ο τοροσιδης (η ο ανατολακης πιο παλια π.χ.)

  27. Ο/Η STK λέει:

    Στο goal της Real υπαρχει καθαρο faoul. Αδικεισαι στην κοκκινη του Ramos, αλλα εχει κανει στραβα ματια ο διαιτητης στη δευτερη κιτρινη του Lass στο πρωτο ημιχρονο. Και σε περιπτωση penalty επισης. Οποτε οχι δεν αδικεισαι, απο τη στιγμη που απο το πρωτο ημιχρονο επρεπε να παιζεις με παιχτη λιγοτερο, σου ακυρωνει goal σωστα και εχεις κανει κι αλλα που δεν εχουν τιμωρηθει επειδη στο 85′ βγαζει τον παιχτη σου με υπερβολικη αποφαση. Ειναι ολα μαζι, μη θυμομαστε μονομερως. Να μην πω για την υπερβολικη κιτρινη του Messi που βρισκει και μπαλα κιολας και τη δεχεται αδιαμαρτυρητα. Ο Pepe που θα επρεπε να ειναι τιμωρημενος, γκρινιαζει κιολας. Οι κανονισμοι αυτοι ειναι και η Real παιζει εσκεμενα αντιαθλητικα σε πολλες περιπτωσεις απεναντι στην Barcelona. Και εχει φανει αυτο. Τωρα για τα foul στο κεντρο και ολα αυτα αν ειναι σκληρα δεν κρινονται απο το που εγιναν. Και δε νομιζω να κανει παιχτης της Real μονο δυο foul και να αποβαλλεται. Οι εμπρηστικες δηλωσεις ειναι το λιγοτερο στη συγκεκριμενη φαση, το θεμα ειναι η αισθηση που εχει ο ιδιος συνεχεια αδικειται. Γιατι μαλλον το αντιθετο συμβαινει. Εδω ο Messi εχει ιδια σφυριγματα για foul με τον Pepe μεχρι στιγμης στο πρωταθλημα. Και ο Pepe μονο μια παραπανω καρτα. Και δες κι αυτο για κερασακι “Ο 85χρονος πρόεδρος της μονομελούς αθλητικής επιτροπής της βασιλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, πρώην μέλος της Ρεάλ Μαδρίτης Αλφρέδο Φλόρες, δήλωσε χθες σε ραδιοφωνικό σταθμό πως θα τιμωρούσε τον Πέπε μόνο αν η πράξη του προκαλούσε βλάβη στο χέρι του Μέσσι, γιά παράδειγμα κάποιον ακρωτηριασμό δακτύλων! Επίσης θα τον τιμωρούσε εφ όσον η πράξη του είχε προκαλέσει διακοπή του αγώνα.”
    Και μετα διαμαρτυρονται στο τελος του αγωνα με μπροσταρη τον Pepe? Αυτο ειναι θρασσος..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *