Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Το ξενέρωμα του τερματοφύλακα μετά το γκολ

Το πιο ενδιαφέρον στοιχείο αυτού του στιγμιότυπου δεν είναι απαραιτήτως ότι σκόραρε τερματοφύλακας. (Αν και το ότι στην πρεμιέρα του Donovan για την Everton σκόραρε ο έτερος Αμερικάνος της ομάδας, ο Tim Howard, είναι κάπως διασκεδαστικό.)

Αυτό που δε μπορώ να σταματήσω να κοιτάζω, ριπλέι μετά το ριπλέι, ψάχνοντας διαρκώς για κάποια ένδειξη περί του αντιθέτου, είναι το πλήρες ξενέρωμα του Howard με αυτό που έκανε. Κανείς συμπαίκτης του δε δείχνει να κοντοστέκεται μπροστά στη δυσκολία του γκολκίπερ να πανηγυρίσει την Ελευθεροπούλεια ατυχογκέλα του αντιπάλου συναδέλφου του – και γιατί να το κάνει άλλωστε.

Προφανώς για όλους τους υπόλοιπους παίκτες της Everton, αυτό είναι ένα ακόμα γκολ (και χωρίς κόπο, μάλιστα). Για τον Howard, είναι απλώς ο χειρότερος εφιάλτης ενός τερματοφύλακα. Κι είναι ο ίδιος που τον έχει μόλις προκαλέσει.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Αγγλικό πρωτάθλημα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Μια (ακόμα) ωδή στο ποδόσφαιρο

Με αφορμή την συμπλήρωση 150 χρόνων ιστορίας της η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Αγγλίας, που όπως έχουμε δει πρόσφατα είναι αρκετά δραστήρια και με ποικιλία ιδεών, ζήτησε από τον συγγραφέα και αρθρογράφο Musa Okwonga να γράψει ένα ποίημα για το ποδόσφαιρο και την λατρεία του Αγγλικού λαού προς αυτό. Το ποίημα που προέκυψε έχει τίτλο ‘Ωδή […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

To φάντασμα του Γουάιτ Χαρτ Λέιν

Η πρώτη μέρα της προετοιμασίας της Τότεναμ τον Ιούλιο του 1964 ήταν μια άκρως τυπική διαδικασία. Ένα σωρό φωτογράφοι να σπρώχνονται για μια ωραία λήψη, δεκάδες μικρά παιδιά να ικετεύουν τους σούπερ σταρ της ομάδας για ένα αυτόγραφο, ο σπουδαίος Μπιλ Νίκολσον να κάνει δηλώσεις στους δημοσιογράφους και ο σκληρός Ντέιβ Μακάι να κάνει χαλαρό […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

10 σχόλια σχετικά με το “Το ξενέρωμα του τερματοφύλακα μετά το γκολ”

  1. Ο/Η duendes λέει:

    Θα έκανα το δικηγόρο του διαβόλου και θα έλεγα ότι μου φαίνεται αδιανόητο το ότι δεν πανηγύρισε γιατί πράγματι ένιωσε άσχημα για τον αντίπαλο τερματοφύλακα κι ότι κάποια άλλη εξήγηση πρέπει να υπάρχει αλλά κάπου πέτυχα κάτι δηλώσεις του που λένε ακριβώς αυτό το πράγμα κι έτσι σιωπώ. Απίστευτη αλληλεγγύη (αν αυτή είναι η κατάλληλη λέξη για να περιγράψει την εικόνα).

    Ασυναίσθητα – αν και ελαφρώς άσχετο με το συγκεκριμένο παράδειγμα – μου ήρθε στο νου ο Καν που πήγε αμέσως μετά τα πέναλτι εκείνου του τελικού του Τσου Λου και αγκάλιασε τον πεσμένο Κανιθάρες.

  2. Ο/Η dark_tyler λέει:

    Εντάξει, υπάρχει πάντα και το στοίχημα. Μπορεί να το είχε ρίξει για under/διπλό, σου λέει ‘αμερικάνο επιθετικό έχουμε, πόσα γκολ να βάλουμε;’, αλλά το χάλασε μόνος του.

    Ή αυτό ή είναι πολύ καλός άνθρωπος.

    Ή θα τα έχει ακούσει τόσο άσχημα μετά από δική του γκέλα, που δεν του πήγαινε η καρδιά να χαρεί.

    Όμορφο και περίεργο όπως και νά’χει.

  3. Ο/Η Elaith λέει:

    Το χειρότερο είναι ότι έφαγε 2 γκολ και χάσαμε μετά…
    🙁

  4. Ο/Η netfreak λέει:

    Δήλωσε ότι έχει δεχθεί γκολ ο ίδιος στο ξεκίνημα της καριέρας του με παρόμοιο τρόπο και αισθάνθηκε άσχημα για τον άλλο τερματοφύλακα. ( νομίζω στο goal.com το είδα )

    Σε κάθε περίπτωση, αυτού του είδους τα γκολ είναι μία πτυχή της ομορφιάς του ανατρεπτικού ποδοσφαίρου. ( ο αέρας το έβαλε για να ακριβολογούμε :p )

  5. Ο/Η panagos λέει:

    Ο αερας μονο εμενα μου φανηκε να ειναι κοντρα?

    Απιστευτο γκελ της μπαλας,αλλα και παλι απαραδεκτο γκολ να τρως,δεν υπαρχουν δικαιολογιες…

  6. Ο/Η dark_tyler λέει:

    Κι εμένα μου φάνηκε λίγο κόντρα, γι’αυτό κι ο Bogdan δεν πρόλαβε να τη φτάσει τη μπάλα μετά το γκελ στο έδαφος. Αλλά ναι, τι λέμε τώρα. Μη το τρως αυτό το γκολ ρε φίλε.

  7. Ο/Η duendes λέει:

    Κι επειδή είμαστε στο 2012 και στο ίντερνετ ισχύει πάντα το video or it didn’t happen, ήδη κάποια τσακαλάκια ανακάλυψαν το παρόμοιο γκολ που είχε φάει ο Χάουαρντ (και το οποίο αναφέρει και ο @netfreak πιο πάνω):

  8. Ο/Η Makis λέει:

    Πσσσς και embed στα σχολια; Εχει ξεφυγει το σομπρερο 😛

  9. Ο/Η Elaith λέει:

    Οδηγεί τις εξελίξεις !
    😛

  10. Ο/Η dark_tyler λέει:

    Εμένα μου βγήκε η ψυχή να βάλω βίντεο στο ποστ κι ο άλλος το βάζει έτσι αβίαστα σε σχόλιο #asemas

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *