Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Η αποφασιστική στιγμή

Τim Howard

“Η φωτογραφία είναι για μένα η αυθόρμητη παρόρμηση μιας αέναης οπτικής εγρήγορσης που συλλαμβάνει τη στιγμή και την αιωνιότητά της”.

Ο Ανρί Καρτιέ-Μπρεσόν, ένας απ’τους μεγαλύτερους φωτογράφους όλων των εποχών, ξόδεψε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του βγάζοντας φωτογραφίες. Τις λίγες ώρες που δεν κυκλοφορούσε στους δρόμους ψάχνοντας για θέματα έσπαγε την φωτογραφική του ρουτίνα γράφοντας γι’αυτές. Η μεγαλύτερη συγγραφική του κληρονομιά στις νέες γενιές ερασιτεχνών φωτογράφων είναι τα κείμενα που αναφέρονται στην “αποφασιστική στιγμή”.

Μια τέτοια στιγμή ‘έπιασε’ κι ένας εκ των φωτογράφων του αγώνα Η.Π.Α. – Ισπανία, χαρίζοντας μας μια όμορφη εικόνα με πρωταγωνιστές τον αιωρούμενο Τιμ Χάουαρντ, την μπάλα και τις σκιές τους. Για την ιστορία και τους περίεργους, η μπάλα καταλήγει εκτός του τέρματος.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Η φωτογραφία της εβδομάδας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Το βλέμμα

“It’s sad it happened and it’s a shame You want it all but you can’t have it It’s in your face but you can’t grab it What is it? It’s it What is it?” Faith No More – Epic Η παραπάνω φωτογραφία του Κινέζου Μπάο Ταιλιάνγκ της Τσενγκντού Εκονόμικ Ντέιλι κέρδισε το πρώτο βραβείο στην […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Χτίζοντας γέφυρες

Η κατάσταση στην Ουκρανία όχι μόνο δεν έχει ηρεμήσει, αλλά μάλλον χειροτερεύει μέρα με την μέρα. O τελικός του κυπέλλου της χώρας αρχικά είχε αποφασιστεί να γίνει χωρίς οπαδούς υπό το φόβο γεγονότων, αλλά τελικά μετά από πιέσεις του κόσμου έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας έγινε κανονικά με τη Διναμό Κιέβου να εκπροσωπεί το […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

2 σχόλια σχετικά με το “Η αποφασιστική στιγμή”

  1. Ο/Η Νίκος λέει:

    Το ότι έμπλεξες τον Μπρεσόν με την μπάλα αυτό δεν το περίμενα…
    Έχεις επίπεδο!! 😛

    “The photograph itself doesn’t interest me. I want only to capture a minute part of reality.”

  2. Ο/Η EXARCHIOTIS λέει:

    Παίζει να είναι και η καλύτερη φωτογραφία που έχω δει με ανάλογο θέμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *