Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Βουτιά από μακριά σε νεκρωμένη θάλασσα

-Είσαι σίγουρος; Μήπως εκβιάζουμε τα πράγματα;

-Βρε πέσε εσύ που σου λέω κι άμα το δώσει θα το χτυπήσω εγώ. Αναλαμβάνω την ευθύνη, είναι θέμα εκτόνωσης της κατάστασης.

-Θέλεις το καλό του αθλήματος, Μισέλ, κι έχεις πειθώ. Να μου το θυμηθείς ότι μια μέρα θα φτάσεις ψηλά.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ιστορίες για το τζάκι, Ρετροφωτογραφίες

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Μαθήματα ποδοσφαίρου: La palomita

Δεν είναι πολλές οι κινήσεις στο ποδόσφαιρο και πίστευα ότι είχαμε εξαντλήσει τις βασικές. Ένα κείμενο όμως για την ομάδα-φάντασμα έφερε την εύλογη ερώτηση ενός αναγνώστη «τι διάολο είναι η παλομίτα;» μια που δεν υπήρχε εξήγηση. Ας ξεκινήσουμε με τον ορισμό της λέξης που σημαίνει στα ισπανικά “περιστεράκι” (αλλά και ποπ κορν). Ως συνήθως η […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η μέρα του τερματοφύλακα

Υπάρχει η έκφραση “θα σε πληρώσω την μέρα του τερματοφύλακα”, φράση που σημαίνει με λίγα λόγια ξέχνα τα χρήματα δεν θα τα δεις ποτέ και χρησιμοποιείται στην Αργεντινή. Το σκεπτικό πίσω από την λαϊκή αυτή σοφία είναι ότι ο τερματοφύλακας δεν θα έχει ποτέ την δική του ημέρα και η μέρα του τερματοφύλακα είναι συνώνυμη […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

17 σχόλια σχετικά με το “Βουτιά από μακριά σε νεκρωμένη θάλασσα”

  1. Ο/Η balkou λέει:

    (σφυρίζει αμέριμνος)

  2. Ο/Η duendes λέει:

    Ποστ-γροθιά στο στομάχι του Ελαίθ και της αγαπημένης του Γιούβε.

  3. Ο/Η fobos2 λέει:

    Άι τώρα, που φταίνε ο Ζι… ο Ζμπ… ο Μπόνιεκ τέλος πάντων και ο Πλατινί. Να κερδίσουν παίζουν, όχι να προάγουν το άθλημα — έπαιζαν, δηλαδή. Και σε αλάνα να παίζεις μπάλα, κάπου, έστω και πίσω μέρος του μυαλού σου, είναι η νίκη. Όχι σε τελικό πρωταθλητριών. Το φίλαθλο πνεύμα είναι για τους γυμναστές και τους προπονητές στα παιδικά και ερασιτεχνικά, να το μεταδίδουν στα παιδάκια και τουw αθλητές να μη γίνονται κάφροι οπαδοί και να διασκεδάζουν όταν αθλούνται — αλλά πάλι τη νίκη θα σκέφτονται. Άλλωστε, όταν υπάρχει το στοιχείο του ανταγωνισμού σε μια ανθρώπινη δραστηριότητα, το τελικό αποτέλεσμα παίζει πρωτεύοντα ρόλο, είτε μας αρέσει είτε όχι. Μόνο το διάβασμα μπορώ να σκεφτώ τώρα πρόχειρα που η ουσία είναι η πορεία του αναγνώστη μέσα στην ιστορία και όχι π.χ. να τελειώσει το βιλίο ή να δει τι γίνεται στο τέλος.

    -f2

  4. Ο/Η Elaith λέει:

    Σιγά τα αίματα duendes.
    Αυτοί που θα έπρεπε να ντρέπονται είναι οι οπαδοί της Λίβερπουλ και αυτοί που αποφάσισαν να γίνει το παιχνίδι.

  5. Ο/Η Rasko λέει:

    Ausencia, ausencia
    Si asa um tivesse…(8)

    A επίσης πρέπει να διαφωνώ με το 92,3% του comment του Φόβου (ίσως επειδή σαν την Πακίτα Γκαγιέχο δεν το γνώρισα ποτέ)

  6. Ο/Η charlie λέει:

    Στην πραγματικότητα κανένας Μπόνιεκ δεν βούτηξε θεατρικά. Έπεσε γιατί του πάτησε το πόδι ο αμυντικός. Φυσικά το πέναλτυ ήταν Παπουτσέλειο, δεν τίθεται θέμα. Αλλά εκείνο το βράδυ (επειδή το ματς ήταν κάκιστο για όποιον το θυμάται-και πως να μην είναι στις συνθήκες υπό τις οποίες έγινε) το κύπελλο θα πήγαινε στους Ιταλούς ακόμα κι αν έπρεπε να σφυρίξει ο άλλος πέναλτυ για μαρκάρισμα στη σέντρα. Επίσης έγινε πέναλτυ στους Άγγλους πιο μετά (από τον Μπονίνι). Εννοείται πως δεν το πήραν. Και δεν θα το έπαιρναν ακόμα κι αν έβγαινε μαχαίρι.
    Φυσικά αυτοί που θα έπρεπε να ντρέπονται ήταν οι Άγγλοι που έκαναν (όχι για 1η φορά φυσικά) φοβερούς κανιβαλισμούς που δυστυχώς εκείνη την φορά είχαν και βαρύ φόρο αίματος.
    Επίσης θα έπρεπε να ντρέπεται και η ΟΥΕΦΑ που επέτρεψε να γίνει το ματς “κανονικά”. Θα έπρεπε να το είχε ματαιώσει χωρίς δεύτερη κουβέντα.
    Τέλος ο Πλατινί νομίζω θα έπρεπε να ντρέπεται για τον πανηγυρισμό (και όχι για το γκολ). 39 νεκροί κοιτάζανε τον παίκτη να χαμογελάει σαν να μην τρέχει κάστανο.

    *Συμφωνώ με τον Rasko που διαφωνεί με τον fobo2, αλλά… διαφωνώ στο… ποσοστό διαφωνίας. Εμένα είναι γύρω στο 125%.

  7. Ο/Η Elaith λέει:

    Συμφωνώ με τον charlie κατά 93,4%

  8. Ο/Η panagos λέει:

    Aυτο το ματς ειναι επισης ο λογος που δεν εχει 3-4 ακομα πρωταθλητριων η λιβερπουλ.Ενα αυτο με το μουφα πεναλτυ,και αλλα 2-3 που θα επαιρνε αμα δεν αποκλειοντουσαν οι αγγλικες ομαδες την επομενη πενταετια που ειχε ακομα φοβερη ομαδα.

  9. Ο/Η Elaith λέει:

    Σιγά μην έπαιρνε άλλα 15.
    Το μεγαλύτερο κακό έγινε στην Έβερτον που δεν έφταιγε σε τίποτα και είχε και ομαδάρα εκείνη την εποχή. Σήκωσε 2 κούπες εκείνες τις σεζόν.

  10. Ο/Η fobos2 λέει:

    Χμ, φαίνεται ότι μερικοί όταν παίζουν μπάλα δεν έχουν τέρματα ή δε μετράνε τα γκολ. Πασούλες μόνο. Let’s play catch, που λένε κι οι Αμερικάνοι…

    Επειδή, παντως, με πείραξαν οι διαφωνίες σε τόσο μεγάλο ποστοστό, η μόνη εκδίκηση που μπορώ να σκεφτώ, είναι να συμφωνήσω με όσα γράφει ο charlie. Άμα δε σε ανησυχήσει αυτό, τι άλλο να κάνω…

    -f2

  11. Ο/Η panagos λέει:

    Εδω επαιρνε η αστον βιλλα ρε,ηταν αλλιως ο θεσμος τοτε (μια ομαδα απο καθ χωρα),για πλακα θα σηκωνε αλλα δυο,εδω πηρανε η στεαουα,η πορτο και η αιντχοβεν.

    Και η εβερτον ομαδαρα ειχε,δεν αντιλεγω,πολυ πιθανο να πηγαινε και αυτη καλα,ουτως η αλλως τοτε οι αγγλικες γενικα κανανε πλακα στο πρωταθλητριων.

  12. Ο/Η charlie λέει:

    Αυτό το ματς είναι ο λόγος που πέθαναν 39 άνθρωποι. Η ζημιά που έπαθε η Λίβερπουλ ήταν ελάχιστη μπροστά σ’ αυτό. Αλλά και μπροστά στη ζημιά που προκάλεσε σε ομάδες που δεν είχαν σχέση με τα επεισόδια όπως η Έβερτον.
    Και λίγο κάτσανε έξω.

  13. Ο/Η Elaith λέει:

    Αυξάνω το ποσοστό σε 100% με το τελευταίο ποστάρισμα.
    🙂

  14. Ο/Η balkou λέει:

    “Τέλος ο Πλατινί νομίζω θα έπρεπε να ντρέπεται για τον πανηγυρισμό (και όχι για το γκολ). 39 νεκροί κοιτάζανε τον παίκτη να χαμογελάει σαν να μην τρέχει κάστανο”

    Δεν ήταν μόνο ο Πλατινί. Στο τέλος του ματς είχαν τη διάθεση να κάνουν “γύρο του θριάμβου”. Και το ωραίο ήταν ότι οι ίδιοι οι οπαδοί τους πανηγύριζαν λες και δεν είχαν χάσει ομοϊδεάτες τους μόλις 2 ώρες πριν.

    Σκέφτομαι τον περσινό τελικο κυπέλλου και πόσο δεν μπόρεσα να πανηγυρίσω την κατάκτησή του εξαιτίας των επεισοδίων κι ας μην υπήρξε νεκρός ή σοβαρά τραυματίας. Πόσο περισσότερο αν μιλάμε για τέτοια τραγωδία.
    Σε ανύποπτο χρόνο, ο τεράστιος Σιρέα, είχε ζητήσει συγνώμη και είχε παραδεχτεί ότι ήταν χοντρό λάθος εκ μέρους τους.

  15. Ο/Η panagos λέει:

    Nαι charlie,ξερω την ιστορια αρκετα καλα.Γι’αυτο εγραψα οτι “το ματς ειναι ΕΠΙΣΗΣ ο λογος……”.Το αν κατσανε λιγο η πολυ εξω ειναι αλλη κουβεντα,ο καθενας εχει την αποψη του.Εγω προσωπικα διαφωνω (με το οτι κατσανε λιγο εξω).

    Αυτο που λεει ο fobos παντως,αν και κυνικο ειναι τουλαχιστον ειλικρινες.The show must go on.Προφανως οι παιχτες εκεινη την ωρα σκεφτοντουσαν να νικησουν το ματς,το παραλογο ηταν οτι εγινε ο αγωνας.

  16. Ο/Η charlie λέει:

    Δεν βρίσκω καθόλου παράξενο που οι παίκτες ήθελαν να πάρουν το ματς. Καλά έκαναν για πολλούς λόγους και ήθελαν να το πάρουν.
    Άλλο αυτό και άλλο να χασκογελάνε τρέχοντας σε έναν χώρο (τον περιβάλλοντα του σταδίου) που είχε συντρίμμια, ματωμένα προσωπικά αντικείμενα ανθρώπων, λοστάρια, πέτρες και με τον χαμό 39 ανθρώπων τόσο νωπό.

    *Σωστός ο Σιρέα, πάντα σοβαρός.

  17. Ο/Η panagos λέει:

    Kαλα,εννοειται αυτο,αλλα και παλι για μενα η ευθυνη ειναι της ουεφα που δεν το ματαιωσε.

    Tωρα που αναφερθηκε και ο σιρεα…απιστευτη ομοιοτητα με γιοσου σαριεγκι,ενας ακομα λογος που συμπαθω τον βασκο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *