Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Meet the Maradonas

Υπάρχουν κάποιες οικογένειες στις οποίες όλη τη δόξα, όλο το ταλέντο, όλη την τύχη την παίρνει το ένα από τα παιδιά και μόνο. Μια τέτοια οικογένεια ήταν και η οικογένεια Μαραντόνα. Αν δεν το γνωρίζετε ο μεγάλος Ντιέγκο είχε δυο ακόμα αδέρφια ποδοσφαιριστές (ο θεός να τους κάνει). Ο Ραούλ γνωστότερος ως “Λάλο” Μαραντόνα και ο Ούγκο. Μικρότεροι κι οι δύο. Θα ασχοληθούμε με τον Λάλο που είναι και πιο γραφική μορφή, αλλά και είναι και της μόδας στην Αργεντινή ξανά.

Η καριέρα του Λάλο είχε ως αποκορύφωμα τη σεζόν 1986-87 οπότε σαν παίκτης της Μπόκα αγωνίστηκε σε 3 αγώνες (αναπληρωματικός) χωρίς να κάνει τίποτα αξιομνημόνευτο ώστε να δικαιολογήσει την παρουσία του στον σύλλογο πέρα από το επώνυμό του. Το πόσο κακός παίκτης ήταν το αποδεικνύει ο επόμενος σταθμός της καριέρας του που ήταν η Ιαπωνία και συγκεκριμένα η Αβίσπα Φουκουόκα. Η πορεία του στη συνέχεια είχε εξωτικά και μη μέρη όπως Περού, Βενεζουέλα, Ισπανία και Καναδάς. Παρ΄όλα αυτά έπαιξε με την Μπόκα σε αγώνα κόντρα στη Ρίβερ στο Λιμπερταδόρες, κάτι που δεν κατάφερε ποτέ ο μεγάλος αδερφός του. Πιθανόν όταν συναντιούνται να του το λέει σαν επιχείρημα ακόμα και σήμερα.

Οι κακές γλώσσες λένε ότι η μεγαλύτερη στιγμής της καριέρας του ήταν όταν αγωνιζόταν στην Ντεπορτίβο Μουνισιπάλ του Περού και το στάδιο σείστηκε από το κλασσικό σύνθημα: “Μαραντόοοο – Μαραντόοοοο”. Το σύνθημα ακούστηκε επειδή ο Λάλο είχε σκοράρει στο φιλικό όπου έγινε και η παρουσίαση του κόντα στην Πλατένσε. Ο Λάλο ακούγοντας το σύνθημα δάκρυσε σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες, σε ένα ματς που το γήπεδο γέμισε από 45.000 θεατές που ήρθαν να θαυμάσουν τον αδερφό του Ντιέγκο. Αυτό ήταν και ένα από τα δύο ματς στα οποία φόρεσε τη φανέλα της ομάδας ο Λάλο. Παρένθεση: (η ομάδα διαλύθηκε μετά τη φυγή του λόγων χρεών). Κλείσιμο παρένθεσης. Την πιο σταθερή πορεία του την είχε στον Καναδά, λογικό αν σκεφτεί κανείς το επίπεδο του ποδοσφαίρου της χώρας. Εκεί έκατσε αρκετό καιρό και μάλλον έβγαλε και κάποια χρήματα.

Αγωνίστηκε και στην Ισπανία στην Γρανάδα και μάλιστα όρος ήταν να παίξει κι ο Ντιέγκο με τη φανέλα της Γρανάδα κάτι που έγινε σε ένα φιλικό με την Μάλμο όπου τελικά αγωνίστηκαν μαζί και τα τρία αδέρφια Μαραντόνα. Στη Γρανάδα παρά το τριετές συμβόλαιο που είχε υπογράψει έκατσε πολύ λίγο και οι φήμες λένε ότι ζούσε μια ζωή χλιδής, κάτι που δεν άρεσε στους συμπαίκτες του.  Η καριέρα του μετά τον Καναδά έκλεισε τελικά στη Β’ Εθνική της Αργεντινής. Η ποδοσφαιρική του καριέρα πάντα, γιατί υπάρχει και η τηλεοπτική στην οποία πήρε μέρος στο Big Brother των διασημοτήτων στην Ισπανία. Δήλωσε όμως ότι τον έπιασε κατάθλιψη και αποχώρησε.

Ο Λάλο μετά από αυτή την… τεράστια καριέρα είναι και πάλι στην μόδα στην Αργεντινή. Αιτία το γνωστό (σε μας εδώ αλλά και εδώ) παιχνίδι του Gran DT, επί της ουσίας ένα fantasy game που είσαι ο προπονητής. Μετά από μούρες όπως ο Νασούτι, ο Παλέρμο και ο Καρούσο, είναι η σειρά του Λάλο Μαραντόνα να πρωταγωνιστήσει. Το διαφημιστικό σποτ του Gran DT κοροϊδεύει τον Λάλο και την καριέρα του, αλλά καταλήγει στο γεγονός ότι τώρα ακόμα κι ο Λάλο μπορεί να πάρει την εκδίκησή του μέσα από το παιχνίδι. Αυτός είναι άλλωστε και ο τίτλος του διαφημιστικού στο οποίο ο χοντρούλης Λάλο δεν μπορεί να γκαμπετεάρει ούτε έναν κώνο και ο προπονητής τον κάνει αλλαγή βάζοντας στη θέση του έναν… σκύλο:

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Για ψώνια, Ιστορίες για το τζάκι

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Το πιο ιστορικό εσκεμμένο αυτογκόλ

Κρίνοντας από τα περισσότερα σχόλια οι περισσότεροι αναγνώστες μας είναι μιας κάποιας ηλικίας και συνεπώς έχουν προλάβει τις εποχές που το μπάσκετ ήταν πραγματικά ενδιαφέρον στην Ελλάδα και όχι υπόθεση δυο ομάδων που μας κουράζουν με τα όσα κάνουν μέσα και έξω από το γήπεδο. Εκείνα τα χρόνια λοιπόν είχαμε ομάδες που ήταν αξιόλογες και […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η ομάδα που σταματούσε για λίγο έναν πόλεμο

Ο Αντόνιο Λόμπο Αντούνες, ένας πολυβραβευμένος Πορτογάλος συγγραφέας του οποίου τα βιβλία έχουν εκδοθεί σε δεκάδες χώρες, βρέθηκε τη δεκαετία του 60′ στην Αγκόλα  συμμετέχοντας με την ιδιότητα του στρατιωτικού γιατρού στην απέλπιδα προσπάθεια των Πορτογάλων να διατηρήσουν με πολέμους τις αποικίες που τους είχαν απομείνει στην Αφρική (προσπάθεια που είναι γνωστή και ως ‘Πορτογαλικός Αποικιακός […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

3 σχόλια σχετικά με το “Meet the Maradonas”

  1. Ο/Η Veronica Lodge λέει:

    Καλά οι διαφημίσεις του Gran DT έχουν αφήσει εποχή!Η αγαπημένη μου είναι αυτή με τον Cappa και τον Caruso!

  2. Ο/Η balkou λέει:

    Αυτή του Κάπα με τον Καρούσο την είχα χάσει… Ρε συ 15γουστιάτικα το’χες ανεβάσει? Τς, τς, τς…

  3. Ο/Η Elaith λέει:

    Όταν εσείς κάνετε τα μπάνια του λαού, το σομπρέρο εργάζεται.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *