Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Με μια σφαίρα χωμένη στο κεφάλι

Το βράδυ της 24ης Ιανουαρίου του 2010 ο Παραγουανός Σαλβαδόρ Καμπάνιας ήταν ένας πετυχημένος διεθνής επιθετικός που έβγαινε για ένα ποτό με τη γυναίκα του λίγους μήνες πριν από το μουντιάλ της Ν. Αφρικής και σε μια περίοδο που συζητιόταν έντονα η πιθανή μεταγραφή του στην Αγγλία. (One second, you got it made. Next second you’re down in the dumps.Τα ξημερώματα της 25ης Ιανουαρίου ήταν ένας άνθρωπος στο χειρουργείο ενός νοσοκομείου με μια σφαίρα σφηνωμένη στο πίσω μέρος του κεφαλιού του μετά από μια μικρο-συμπλοκή στη τουαλέτα ενός μπαρ.

Παρά το ακραίο της κατάστασης του ο Καμπάνιας όχι μόνο επιβίωσε ως εκ θαύματος, όχι μόνο επανέκτησε όλες τις αισθήσεις του και ξεπέρασε το πρόβλημα προσωρινής απώλειας μνήμης που εμφανίστηκε αρχικά αλλά κατάφερε δυο χρόνια και μερικούς μήνες μετά να επιστρέψει στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο παίζοντας το Σάββατο για 40 λεπτά με τη φανέλα της πρώτης του ομάδας, της 12 de Octubre που αγωνίζεται στην τρίτη κατηγορία της Παραγουάης.

Και μπορεί οι γιατροί να φοβήθηκαν να αφαιρέσουν τη σφαίρα από το κρανίο του αφήνοντας την εκεί για πάντα, ο ίδιος πάντως, σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, δεν δίστασε καθόλου να χρησιμοποιήσει το κεφάλι του στις σέντρες των συμπαικτών του αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά ότι η θέληση ξεπερνάει αρκετές φορές καταστάσεις που στην αρχή φαίνονται ανίκητες.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

παγκόσμιο ποδόσφαιρο, ποδόσφαιρο Λατινικής Αμερικής

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Μαθήματα ποδοσφαίρου: La palomita

Δεν είναι πολλές οι κινήσεις στο ποδόσφαιρο και πίστευα ότι είχαμε εξαντλήσει τις βασικές. Ένα κείμενο όμως για την ομάδα-φάντασμα έφερε την εύλογη ερώτηση ενός αναγνώστη «τι διάολο είναι η παλομίτα;» μια που δεν υπήρχε εξήγηση. Ας ξεκινήσουμε με τον ορισμό της λέξης που σημαίνει στα ισπανικά “περιστεράκι” (αλλά και ποπ κορν). Ως συνήθως η […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Εμείς να κάναμε ομάδα, θα τους κερδίζαμε

Οι περισσότεροι θα θυμάστε την ιστορία που έγινε γνωστή πριν μερικά χρόνια. Τότε, που στα πλαίσια των Αγώνων του Ειρηνικού για το 2015, η ομάδα του Βανουάτου κέρδισε τις Ομόσπονδες Πολιτείες της Μικρονησίας με το απίστευτο… 46-0. Στο ποδόσφαιρο πάντα. Στη συγκεκριμένη διοργάνωση οι εθνικές έπαιζαν με τις ομάδες Κ23 τους. Όπως καταλαβαίνει κανείς, οι […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.