Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Ένα βήμα πριν τους 16

Η Μπόκα δείχνει να έχει επιστρέψει δυναμικά τόσο στις εγχώριες, όσο και στις διεθνείς διοργανώσεις. Πήρε μια σπουδαία νίκη στη Βραζιλία επί της Φλουμινένσε σπάζοντας το δεύτερο μεγαλύτερο ρεκόρ στην ιστορία του παγκόσμιου ποδοσφαίρου μετά από αυτό του απόρθητου Χαριλάου αήττητο της Φλου σε εντός έδρας αναμετρήσεις εδώ και 27 χρόνια χωρίς ήττα (σε 32 αγώνες). Η Φλουμινένσε που μπορεί να μην έχει κερδίσει κανένα κατσαρόλι, είχε καταφέρει να μην χάσει από το 1985 όταν και οι Αρχεντίνος Τζούνιορς είχαν περάσει νικηφόρα. Με τη νίκη αυτή η Μπόκα εξασφάλισε μαζί με την Φλου την πρόκριση για τον επόμενο γύρο.

Την πρόκριση και την 1η θέση εξασφάλισε και η Βέλεζ που μέσα στην Γουαδαλαχάρα κέρδισε με 0-2 και έδειξε ότι είναι ιδιαίτερα υπολογίσιμη. Οι Μεξικάνοι έμειναν τελευταίοι στον όμιλο και όλα θα κριθούν την επόμενη αγωνιστική καθώς δίνεται μάχη με τις Κίτο και Ντεφενσόρ Σπόρτινγκ.

Και αν η Μπόκα και η Βέλεζ ήταν λογικό να περάσουν, η ευχάριστη έκπληξη είναι η Ουνιόν Εσπανιόλα, η ομάδα των Ισπανών μεταναστών της Χιλής. Οι “κόκκινοι” κέρδισαν με 2-1 την Μπολιβάρ, στον μάλλον πιο αδύνατο όμιλο της διοργάνωσης, και έτσι άφησαν να παλέψουν για τη 2η θέση οι Βολιβιανοί με τους άλλους Χιλιανούς του ομίλου την Ουνιβερσιδάδ Κατόλικα.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

βιντεοθεραπεία, ποδόσφαιρο Λατινικής Αμερικής

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Ωδή στο ποδόσφαιρο

Πολλοί έχουν προσπαθήσει να εξηγήσουν το ποδόσφαιρο με λόγια. Αυτό κάνουμε και εμείς εδώ με κάθε κείμενό μας. Στο παρελθόν έχουμε πει ότι το ποδόσφαιρο είναι ήχος και όντως είναι, ήχος που σε κάνει να ανατριχιάζεις. Δεν παύει να είναι όμως και άλλα πράγματα, όπως για παράδειγμα χορός. Στην Λ. Αμερική το ποδόσφαιρο ενίοτε γίνεται […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Από τις μεταγραφές, στο δημόσιο χρέος

Σε μια χώρα τόσο ποδοσφαιρική όπως η Αργεντινή, είναι λογικό η μπάλα να σχετίζεται με την πολιτική. Η Κριστίνα Κίρσνερ το ήξερε αυτό όταν πήγαινε να εγκαινιάσει γήπεδα Γ’ Εθνικής. Και σίγουρα θα είχε περάσει αρκετά βράδια με την γκρίνια της μητέρας της, φανατικής οπαδού της Χιμνάσια Λα Πλάτα, μετά από κάποια ήττα της ομάδας. […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *