Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Ο 13ος με τον 14ο

Αυτή είναι η απλή περιγραφή για το χθεσινό ελ κλάσικο του Αβεγιανέδα μεταξύ της γηπεδούχου Ιντεπεντιέντε και της Ράσινγκ. Μόνο που αυτά τα παιχνίδια ακόμα και φιλικά να είναι, πάντα έχουν ενδιαφέρον και μέσα και έξω από το γήπεδο. Έτσι και χθες μεγαλοσαββατιάτικα (για μας) όποιος είδε το παιχνίδι δεν το μετάνιωσε με τα όσα έγιναν. Ένα παιχνίδι που ξεκίνησε με την Ιντεπεντιέντε να έχει την μπάλα, αλλά να μην απειλεί και την Ράσινγκ να είναι επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις λόγω της ποιότητας που έχει στην επίθεση.

Καλά, δεν βλέπεις ρε;

Τα ωραία ξεκίνησαν από νωρίς, αφού μόλις στο 8′ ο προπονητής της Ιντεπεντιέντε διαμαρτύρηθηκε για μια κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε περνώντας το υπόλοιπο ματς στην κερκίδα με τσιγαρούμπα και μιλώντας στο… γουόκι τόκι του. Η Ράσινγκ ήταν αυτή που προηγήθηκε όταν ο Γκάμπι Μιλίτο έκανε εγκληματικό λάθος στην άμυνα, ο Άουτσε το εκμεταλλεύτηκε και έδωσε σίγουρο γκολ στον Κολομβιανό Τεόφιλο Γκουτιέρες.

Η Ιντεπεντιέντε επανήλθε στο 35′ όταν μετά από φάση διαρκείας, ο γνωστός μας Φακούντο Πάρα κεραυνοβόλησε τον Σάχα για να γράψει το 1-1. Η Ράσινγκ με τη σέντρα έπιασε στον ύπνο την Ιντεπεντιέντε, αλλά ο Άουτσε έχασε απίστευτο τετ-α-τετ και κάπου εκεί τα πράγματα πήραν άλλον δρόμο. Η Ιντεπεντιέντε κερδίζει πέναλτι και μαζί την απευθείας κόκκινη του Ζουκουλίνι (ίσως υπερβολική) για μαρκάρισμα στον Ροντρίγκες και ο Πάρα γράφει το 2-1. Με παίκτη λιγότερο πλέον η Ράσινγκ κυνηγάει και στο σκορ, αλλά οι ελπίδες της θα λιγοστέψουν ακόμα περισσότερο όταν ο Τεόφιλο θα κάνει μια ακόμα βλακεία στην καριέρα του, θα πει κάτι στον διαιτητή και θα αποβληθεί. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι τον είπε “caron” που στην Κολομβία σημαίνει ξεδιάντροπος και ο διαιτητής άκουσε “cagon” που σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει χεσμένος (το πνεύμα του Άκη Ζήκου ζει στην Αργεντινή). Με τον προηγούμενο ανέντιμο βίο του Γκουτιέρες, μάλλον θα πιστέψουμε τον κόρακα.

Ο Σεμπαστιάν Σάχα, ως σωστός ηγέτης, μαζεύει τους συμπαίκτες του προσπαθώντας να τους ηρεμήσει και πράγματι η Ράσινγκ τα πάει αρκετά καλά με τους 9 παίκτες της και σε δυο φάσεις αγγίζει το 2-2, η πρώτη με τον Πελετιέρι μεγάλη ευκαιρία. Όταν είσαι όμως με δυο παίκτες λιγότερους και χάνεις τέτοιες ευκαιρίες, δεν έχεις και πολλές ελπίδες και οι κόκκινοι στις καθυστερήσεις σκοράρουν (όπως το συνηθίζουν) δις και μετατρέπουν την αγχωτική νίκη σε περήφανο θρίαμβο. Το 4-1 του “Πάτο” Ροντρίγκες πανηγυρίζεται για ώρα στο γήπεδο με τον σκόρερ να φοράει μάσκα κόκκινου διαβόλου. Το γήπεδο δεν αδειάζει αφού κανείς δεν φεύγει και η γαλάζια πλευρά της πόλης Αβεγιανέδα πέφτει σε περισυλλογή.

Τα αποδυτήρια της Ράσινγκ όμως βράζουν με αρκετούς παίκτες να τα έχουν με τον Τέο. Μεταξύ τους κι ο αρχηγός Σάχα με τον οποίο ο Κολομβιανός έρχεται στα χέρια. Ο Μορένο πάει να τους χωρίσει και τελικά τρώει μια αδέσποτη, ενώ οι φήμες λένε ότι το περιστατικό καταλήγει με τον πειραγμένο Τέο να βγάζει πιστόλι (μάλλον αεροβόλο, αλλά δεν έχει μεγάλη σημασία) και να απειλεί τον Σάχα. Η ομάδα αποχωρεί τελικά με μια απουσία. Ο Τέο έφυγε μόνος με ταξί από το γήπεδο και όχι με τους συμπαίκτες του.

 Φυσικά η καζούρα από τους νικητές έχει ξεκινήσει από χθες:

Με καλύτερη αυτή που κάνει λογοπαίγνιο με το όνομα του Τεό και λέει: “Σε ξέχασαν στο Αβεγιανέδα”

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

βιντεοθεραπεία, Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις, ποδόσφαιρο Λατινικής Αμερικής

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Ποδοσφαιριστές απέναντι στην αδικία

Από τότε που υπάρχουν ποδοσφαιριστές και διαιτητές υπάρχουν και παράπονα. Υπάρχουν και κακές διαιτησίες, υπάρχουν και στημένες διαιτησίες. Σε έναν αγώνα που έγινε τον Οκτώβριο του 1933 στην Αργεντινή, η Σαν Λορένσο αντιμετώπιζε τη Χιμνάσια Λα Πλάτα στο παλιό Γκασόμετρο. Με το σκορ στο 2-1 ο διαιτητής Αλμπέρτο Ρόχο Μιρό έκοβε όλες τις επιθέσεις της […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Το χέρι που κρύβει την κρίση της Σελεσάο

Ήταν το 1995 όταν ένα από τα πιο «τραγουδισμένα» ματς Αργεντινής-Βραζιλίας έγινε στο Κόπα Αμέρικα της Ουρουγουάης. Δυο χρόνια πριν, η Αργεντινή κατακτούσε (και δεν ήξερε ότι θα την στοίχειωνε για τα επόμενα τουλάχιστον 20 χρόνια) το τελευταίο της τρόπαιο μέχρι σήμερα και αντιμετώπιζε την παγκόσμια πρωταθλήτρια Βραζιλία στη φάση των 8. Πρωταθλητής Ν. Αμερικής […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

6 σχόλια σχετικά με το “Ο 13ος με τον 14ο”

  1. Ο/Η jose λέει:

    αρε facu παιχταρα σε αφησε ο πηλαδακης ο αμπαλος να φυγεις.

  2. Ο/Η balkou λέει:

    χμμμ, δεν τον αφησε ακριβώς… Και για το πόσο παικταράς είναι, ειδικά σε μια ομάδα όπως η Ιντεπεντιέντε, χωράει συζήτηση.

  3. Ο/Η Elaith λέει:

    Νομίζω είχε μια ρήτρα για να τον κρατήσει η ΑΕΛ και δεν ήταν και μικρή

  4. Ο/Η balkou λέει:

    Ακόμη νομίζω δεν έχει τελειώσει το θέμα στη ΦΙΦΑ.

  5. Ο/Η βερβεροζζζ λέει:

    ρε Elaith, τι πολιτικο- ιδεολογικες διαφορες εχουν (αν εχουν) ρασινγκ και ιντεπεντιεντε?

  6. Ο/Η Elaith λέει:

    Δεν νομίζω ότι έχουν από όσο ξέρω. Γενικά στην Αργεντινή δεν παίζει πολύ αυτό, είναι απλά “γειτονιές” του Μπουένος Άιρες.
    Ίσως στο Ροσάριο να υπάρχουν μεταξύ Σεντράλ και Νιούελ’ς, αλλά και πάλι σε μικρό βαθμό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *