Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Τι ψάρι είναι ο λούτσος;

Το πρώτο βαρύ θύμα έκπληξης στο φετινό Κόπα Λιμπερταδόρες ήταν η βραζιλιάνικη Φλαμένγκο του Ροναλντίνιο και του Βάγκνερ Λοβ. Η ομάδα από το Ρίο ταξίδεψε στο Εκουαδόρ για να αντιμετωπίσει την Έμελεκ που δεν είχε κερδίσει ποτέ ομάδα από τη Βραζιλία στην ιστορία της. Οι δυο ομάδες θέλανε τη νίκη ώστε να πάρουν το 2ο πολύτιμο εισιτήριο καθώς το πρώτο το είχε καπαρώσει ήδη η Λανούς με την εντυπωσιακή της 6άρα επί της Ολίμπια.

Τα πράγματα πήγαιναν καλά για τη Φλαμένγκο που προηγήθηκε με 0-1. Μόνο που ο ξεχασμένος Λούτσο Φιγκερόα, ένας παίκτης που αγαπήσαμε όλοι όταν τον πρωτοείδαμε να παίζει αλλά ανήκει στην κατηγορία των “What if…” ποδοσφαιριστών που δεν θα μάθουμε ποτέ τι θα είχε απογίνει αν δεν τραυματιζόταν κάθε τρεις και λίγο, είχε άλλη άποψη και ισοφάρισε σε 1-1. Η Φλαμένγκο με ένα όμορφο γκολ έγραψε το 1-2, αλλά και πάλι βρέθηκε εκεί ο Λούτσο για να κάνει το 2-2. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά στο 89′ η Έμελεκ κέρδισε πέναλτι με τον γνωστό ΑΕΚτζή Μάρκος Μονταΐνι. Ο Ροναλντίνιο κατέφυγε σε κόλπα της αλάνας, κάνοντας ότι μαζεύει τα χαρτιά ώστε να επηρεάσει τον Γκαΐμπόρ, αλλά ο παίκτης της Έμελεκ δεν μάσησε και παρά την μέτρια εκτέλεση έδωσε μια ιστορική νίκη στην ομάδα του Εκουαδόρ.

Ο διαφαινόμενος αποκλεισμός αυτός δεν πέρασε απαρατήρητος από την Τορσίδα της Φλαμένγκο και διάφοροι εύσωμοι τύποι υποδέχτηκαν την αποστολή της ομάδας φορώντας κόκκινες μύτες κλόουν και κραδαίνοντας ντουζίνες από αυγά, τα  οποία όπως φαντάζεστε δεν τα έκαναν ομελέτα αλλά τα χρησιμοποίησαν για άλλους σκοπούς.

Εντυπωσιακό ήταν και το φινάλε στο ματς που έγινε στην Ασουνσιόν μεταξύ της Λιμπερτάδ και της Νασιονάλ του Μοντεβιδέο. Οι φιλοξενούμενοι του Μαρσέλο Γκαγιάρδο προηγήθηκαν μόλις στο 9′ και όλα έμοιαζαν ιδανικά για τους Ουρουγουανούς. Τελικά όμως η Λιμπερτάδ του Χόρχε Μπουρουτσάγκα πήρε την μεγάλη νίκη με ανατροπή σε 2-1 στο 89′ και μαζί με την Βάσκο ντα Γκάμα το εισιτήριο για την επόμενη φάση του Κόπα Λιμπερταδόρες.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

βιντεοθεραπεία, Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Γίνε κλαρινογαμπρός με λίγες κινήσεις

Μαύρο γυαλιστερό πουκάμισο ανοιχτό σχεδόν μέχρι τον αφαλό; Τσεκ Καδένα χονδρή χρυσαφίζουσα; Τσεκ Μαλλί λιγδιασμένο με φαβοριτοτσουλούφι που κάνει τσαλίμι στο μάγουλο; Τσεκ Λασπωτήρας να χαϊδεύει παιχνιδίζοντας τον γιακά από το πουκάμισο; Τσεκ Τσιγάρο μόρτικο; Τσεκ Φράγκα που κρατιώνται επιδεικτικά μεταξύ αντίχειρος, παράμεσου και μικρού; Τσεκ Τεράστιε Λιονέλ Νούνιες ήσουν από μικρός γνήσιος ποδοσφαιριστής. Ελπίζω […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Φυσικά και βλέπει μπάλα ο Πάπας…

Με την ανάδειξη του νέου Πάπα τα στερεοτυπικά αστεία εξαιτίας της καταγωγής του ήταν πολλά. Αργεντίνος είναι, ο Μαραντόνα είναι ο Θεός (κατά τον ίδιο και άλλους), ο Μέσσι είχε ανακηρυχθεί Πάπας του ποδοσφαίρου μόλις χθες, ε το υλικό υπήρχε. Μόνο που η αλήθεια δεν είναι πολύ μακριά από τα περί “μπαλαδόφατσας” του νέου Ποντίφικα. […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

2 σχόλια σχετικά με το “Τι ψάρι είναι ο λούτσος;”

  1. Ο/Η Veronica Lodge λέει:

    Δεν είναι τυχαίο ότι ο Ronnie φευγει από τη fla…

  2. Ο/Η fobos2 λέει:

    Για τα αυγά μιλάς ή τελείωσε ο φραπές;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *