Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Calma, calma

Το κλάσικο του Σαββάτου άφησε πολλά πράγματα πίσω του. Σε άλλους τη χαρά της νίκης μετά από συνεχόμενες βαριές ήττες. Σε άλλους την πίκρα της ήττας και την αποτυχία στο πρωτάθλημα μετά από πολύ καιρό. Σε πολλούς τις παράξενες επιλογές του Πεπ και σε αρκετούς θύμισε ξανά ότι ο Μουρίνιο εκτός από μία αμφιλεγόμενη προσωπικότητα είναι και ένας σπουδαίος προπονητής. Τέλος υπήρχαν κι αυτοί, αυτοί που ζουν ανάμεσά μας και οι φήμες λένε ότι συναντιούνται κρυφά σε υπόγεια, αυτοί που αντιπαθούν τον Μέσι και πιστεύουν ότι ο Κριστιάνο είναι ο κορυφαίος. Αυτοί πήραν την μεγαλύτερη χαρά από όλους με το δεύτερο γκολ του Πορτογάλου. Σε μένα αυτό που έμεινε πάνω από όλα, πάνω και από το γκολ του, ήταν ο πανηγυρισμός του Ρονάλντο. Ένας πανηγυρισμός που συμπυκνώνει μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα αυτό που είναι ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Ένας καλός παίκτης που λατρεύω να αντιπαθώ. Η αλαζονεία, η πρόκληση, η ποιότητα, η γραφικότητα, η λατρεία και η αντιπάθεια. Ότι και να είναι ο CR7 είμαστε τυχεροί που τον έχουμε στο ποδόσφαιρό μας.

Κι όπως πιθανόν να είπε και στον Οζίλ βλέποντάς τον τόσο χαριτωμένο: “Calma μικρή μου πεταλουδίτσα, εγώ είμαι εδώ”

 

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

el clasico, Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Ο θάνατος ενός οπαδού

Στις 26 Ιουνίου η Φέγενορντ πραγματοποίησε την πρώτη της προπόνηση για τη νέα σεζόν. Στις κερκίδες του Ντε Κάιπ βρέθηκαν περίπου 6.000 οπαδοί της που ήθελαν να δούνε την πρώτη συνάντηση της ομάδας και να δείξουν έμπρακτα τη στήριξη τους και για τη νέα περίοδο. Στο 12ο, συμβολικό, λεπτό της προπόνησης οι παίκτες σταμάτησαν τις […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ο Βίνι Τζόουνς δεν κάνει διακρίσεις

Το καλοκαίρι του 1989 ο Βίνι Τζόουνς αποχαιρετούσε την πρώτη κατηγορία της Αγγλίας και την ‘τρελή συμμορία’ της Γουίμπλεντον για να δοκιμάσει την ποιότητα του χόρτου του Έλαντ Ρόουντ και την ανθεκτικότητα των ποδιών της δεύτερης κατηγορίας, στην οποία αγωνιζόταν τότε η Λιντς. Πριν καν κλείσει ένα τρίμηνο στην νέα του ομάδα, ένα ηλιόλουστο μεσημέρι […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

12 σχόλια σχετικά με το “Calma, calma”

  1. Ο/Η CR7 λέει:

    Μιας που δεν έχουμε να γκρινιάζουμε ότι το πήρε χωρίς να κερδίσει την Barcelona, ας γράψουμε κάτι άλλο μειωτικό!

  2. Ο/Η Elaith λέει:

    Πού το είδες το μειωτικό ακριβώς; Το διάβασες το κείμενο ή έτσι το είπες;
    Έγραψα ότι παρ’ ότι τον αντιπαθώ, μου άρεσε επί της ουσίας ο πανηγυρισμός του.

    Επίσης να σε ενημερώσω ότι δεν υποστηρίζω καμία από τις δύο ομάδες του κλάσικο στην Ισπανία. Με μπερδεύεις με τον duendes μάλλον.

  3. Ο/Η CR7 λέει:

    Το κείμενο το διάβασα, αλλά πουθενά δεν φαίνεται ότι σου άρεσε ο πανηγυρισμός. Περισσότερο ότι ήταν αλλαζονικός, προκλητικός και γραφικός.

    Αν κάνω λάθος το παίρνω πίσω…

  4. Ο/Η hi λέει:

    στηρίζουμε τσέλσι και μπάγερν για τελικό
    γιατί το κλάσικο ήταν λίγο μάπα

  5. Ο/Η Elaith λέει:

    Ούτε το “είμαστε τυχεροί που τον έχουμε στο ποδόσφαιρο” το διάβασες;
    🙂
    Το ότι είναι αλαζόνας και προκλητικός νομίζω και ο ίδιος θα το παραδέχεται. Εγώ γουστάρω πάντα να υπάρχουν παίκτες που να αντιπαθώ. Ειδικά όταν είναι και καλοί ποδοσφαιριστές όπως ο Κριστιάνο (άσχετα αν θεωρώ τον Μέσσι καλύτερο). Αν ήταν όλοι παναγίτσες σαν τον Κασίγιας και τον Τσάβι θα ήταν πολύ πιο ξενέρωτο το ποδόσφαιρο.
    Σαν τρίτος λοιπόν που έβλεπα το ματς, μου άρεσε ο πανηγυρισμός του. Ήταν πολύ πιο “ρονάλντο” από το να πάει και να τους κάνει χειρονομίες π.χ.

    hi, βασικά στηρίζουμε Γιουρόπα Λιγκ που βλέπουμε ματσάρες κάθε χρόνο μετά τη φάση των ομίλων.

  6. Ο/Η makattacks λέει:

    hi ε όχι και λίγο μάπα, σαν να έβλεπα βάζελος – γαύρος ήταν, άντε στο λίγο καλύτερο του!

  7. Ο/Η melios λέει:

    όπως λένε και στο america, οι heel καθορίζουν την “ποιότητα” του παιχνιδιού…(για το wrestling το λένε αλλά τεσπά)

    ΥΣ ακόμα ένα μέτριο classico πάντως μπαίνει ( η καλύτερα κατεβαίνει) στην ποδοσφαιρική συλλογή μας…

    ΥΣ elaith λείπει το αφεντικό και βάζουμε ασπρόμαυρες φώτο με βασίλισσες που χοροπηδάνε φάτσα κάρτα με ντεκόρ ρετρό λες και είναι φωτογραφία μουσείου;

    Πια είναι η επόμενη κίνηση; Να βγάλουμε και τον Μέσσι από το background για να βάλουμε τον Οζιλ;

    ΥΣ Αυτό το καλοκαίρι να περιμένουμε euro αφιερώματα αλλά elaith type;

  8. Ο/Η Elaith λέει:

    ΧΑΧΑΧΑΧΑ ε όχι και αφεντικό ο νιούφης !
    Επίσης να ξέρεις (εμπιστευτικά στο λέω) ότι μόνο εγώ είχα υψώσει το ανάστημά μου να μην μπει ο Ρονάλντο στο background.

    Για το Euro δεν ξέρω ακόμα, όλα είναι θέμα χρόνου που γενικά δεν υπάρχει πολύς.

  9. Ο/Η STK λέει:

    Ακομα κι εγω που ειμαι Barcelona δεν μπορω να πω οτι δε μου αρεσε ο πανηγυρισμος.. αντιθετως..
    Μαγκια του, δεν μπορεις να πεις κατι αλλο γι αυτο!

  10. Ο/Η tre1926 λέει:

    παντως σαν ουδετερος μιας και δεν ειμαι ουτε Ρεαλ ουτε Μπαρτσελονα , και μιας και δεν συμπαθω τον Ροναλντο , εχω να πω πως ο πανιγυρισμος ηταν πολυ καλος. Αλλοι στην θεση του θα εκαναν χειροτερα (οπως και αυτος συχνα πυκνα κανει κατι καγκουριες) . Αλλα αυτο ηταν …ας πουμε εξυπνο. Ετσι και αλλιως για την Ισπανια μιλαμε. τι θα μπορουσε να κανει , να σκαρφαλωσει στα καγκελα στην πλευρα των φανατικων που δεν υπαρχουν? Ακολουθει με την σειρα του και αυτος το lifestyle που εχουν παρει η 2 κορυφαιες ομαδες της πριμερα.

    ΥΓ Ντερμπι ρε γαμωτο , ντερμπι που κρινει τιτλο και αν εξαιρεσω καποια μικρα διαστηματα δεν ακουσαμε την φωνουλα των οπαδων. τι διαολο για υπνο τους βαζουν?

  11. Ο/Η Rasko λέει:

    To Καλό δεν μπορεί να κερδίζει πάντα. Ειδικά όταν δεν έχει σεντερφό

  12. Ο/Η fobos2 λέει:

    Ο πανηγυρισμός άψογος, ανέβηκε στην εκτίμησή μου ο αχώνευτος. Δηλαδή, πάλι στο λάκο με την πίσσα τον έχω, αλλά τώρα είναι με το κεφάλι προς τα πάνω. Ο μόνος που θα τον ξεπερνούσε ήταν να βάλει ο Μέσι γκολ στο 90φεύγα που να κρίνει και το πρωτάθλημα και να πάει να κάνει κ..οδάχτυλα στο Μουρίνιο (ή αυτός ή ο Γκουαρντιόλα, θα είμαι το ίδιο ευχαριστημένος). Ο Οζίλ στη φωτογραφία καρυφαίος.

    @melios συμφωνώ απόλυτα. Το ποδόσφαιρο είναι κατά βάση ισχυρότατη πηγή συναισθημάτων και συγκινήσεων, όπως και όλες οι ανθρώπινες δραστηριότητες με μεγάλη δημοφιλία. Λίγα συναισθήματα δημιουργούνται πιο εύκολα από την οργή μπροστά στην αδικία. Οι “κακοί” του παιχνιδιού είναι αυτοί που συνήθως θα προκαλέσουν τις πιο εύκολες συναισθηματικές εκδηλώσεις στο κοινό, που θα τις συνδέσει υποσυνείδητα με το ίδιο το παιχνίδι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *