Ένα σομπρέρο 7 μηνών
http://www.youtube.com/watch?v=2YeGFAhpyVQ
Ο Λούκας Βιάτρι επέστρεψε μετά από 7 μήνες σε αγώνα της Μπόκα στο πρωτάθλημα (καθώς είχε πάθει χιαστούς) και φρόντισε να το γιορτάσει με τον καλύτερο τρόπο. Απέναντι στη Ράσινγκ και ενώ τα γάλατα είχαν σφίξει, ο φορ της Μπόκα έκανε το εντυπωσιακό σομπρέρο (κοιτάτε δεξιά για ορισμό) απέφυγε τους αντιπάλους και με μια σουτάρα προς την εστία του Σεμπαστιάν Σάχα άνοιξε το σκορ.
Το τελικό 0-2 έφερε την Μπόκα στην κορυφή περνώντας την Τίγκρε που πρόλαβε να κάτσει για 2 μέρες. Ο Βιάτρι αφιέρωσε το γκολ στον κόσμο της Μπόκα που τον στήριξε πολύ σε αυτό το χρονικό διάστημα που έμεινε εκτός αγώνων.
29 σχόλια σχετικά με το “Ένα σομπρέρο 7 μηνών”
O Viatri έκλεψε την παράσταση με αυτό το όμορφο γκολ!
Εμείς στηρίζουμε Παμπλίτο Μόουτσε όμως. Γιατί έτσι…
O Pablito φέτος έχει σαφώς προοδεύσει πολύ,το πρόβλημα του όμως είναι ότι μιλάει πολύ και είναι και λίγο χαζούλης…
Γι’ αυτό τον στηρίζουμε !
Ο Βιάτρι να είμαι ειλικρινής δεν με είχε πείσει τόσο. Αναμένω να τον δω τώρα. Ο Μπλάντι πώς σου φαίνεται;
O Blandi μου αρέσει σε γενικές γραμμές,έχει ταλέντο,σκοράρει όποτε χρειάζεται,έχει καλή χημεία με τον pablito,φαίνεται προσγειωμένο άτομο σε αντίθεση με τον araujo,αλλά δεν είναι το εκπληκτικό ταλέντο όπως ήταν ο carlitos tevez για παράδειγμα όταν έπαιζε στη boca.
Το γκολ δεν έπρεπε να μετρήσει, έχουμε πει ότι δεν παίζουμε με καραβολίδες 😛
Η καθόλα σοβαρή ερώτησή μου είναι:
Η “καραβολίδα” υπάρχει καιρό ως λέξη; Πρώτη φορά την άκουσα φέτος και από τότε την ακούω συχνά. Είναι κάτι καινούριο που λέτε εσείς οι χίψτερς νέοι;
Αν όχι, μήπως είναι γεωγραφικά περιορισμένη; π.χ. την λένε στο τάδε μέρος.
Εγώ μεγάλωσα λέγοντας αυτά τα σουτ “μπουμ” (!!). Το καραβολίδα δεν το λέγαμε ποτέ.
@ elaith Με τη σειρά οι απαντήσεις: Ναι. Δεν είμαι χίπστερ (προσβλητικό να με αποκαλούν έτσι), αν πλησιάζω τα πρώτα -αντα θεωρούμε ακόμη νέος? Εγώ που είμαι Πειραιώτης την ξέρω από τότε που παίζαμε μπάλα στο δημοτικό, δλδ πολλά χρόνια πριν!ν 🙂
Αδιανοητο να μην ξερεις την καραβολιδα…τα ερωτηματα πρεπει να αντιστραφουν μου φαινεται…
Μηπως εχεις ραμολεψει και το παιζεις τζοβενο?
Μηπως εισαι ελληνας του εξωτερικου?
Μηπως τελικα δεν επαιζες μπαλα οταν ησουν μικρος και το σαιτ το λειτουργεις στα πλαισια κοινωνικου πειραματος?
Ηλικιακο δεν πρεπει να ειναι δηλαδη αφου δεν ειναι μικρος ο μακ. Oχι δεν ειμαι Ελλην του εξωτερικου.
Περιμενω κανεναν εκτος Αττικης να πει αν το ξερει.
Υπαρχει και ο γνωςτος μυτος βεβαια. Αυτο το λεγατε;
To μυτο,ουδετερο το γενος…
Συμπληρωνε την τετραδα πλασε-σκαφτο-κουντουπιε-μυτο.
Οπλο κυριως των πιο αμπαλων και δυνατων συμμαθητων,μονιμος φοβος των μικροτερων που μπαινανε ψιλοαναγκαστικα τερμα…
Παιζει και με τα δυο γενη. Τα αλλα ειναι δοκιμα ρε Παναγο. δεν ειναι αλανας. Κουντουπιε ειδικα ειναι των Λορδων. Στις πλατειες το λενε και γκουντεπιε/κουτουπιε κ.α.
Kανονικα λεγεται κουτ-ντε-πιε η καπως ετσι,απο τους ελαχιστους μη αγγλικους ορους στο ποδοσφαιρο,το εκλαικευμενο ειναι το κουντουπιε (η και γκουντουπι για τους ακομα πιο γραμματιζουμενους).
Ολα ειναι δοκιμα ρε,οταν λενε δηλαδη μυτακι τι εννοουν?μυτο αλλα με λιγοτερη δυναμη…
Το ερωτημα που εχω εγω ειναι ποτε αλλαξανε οι κσνονισμοι και αρχισαμε να παιζουμε με καινουριους και οχι με παλιους?
coup de pied (κου ντε πιέ) γαλλικός όρος :-)!
Ναι βρε, κάτι ξέρουμε κι εμείς από γαλλικά.
Τι κανονισμούς εννοείς Πανάγο, σε έχασα.
Εγώ τον Καραβίδα τον ήξερα, την καραβολίδα όχι. Ο μύτος. Λέγεται και για τον Μπορμπόκη.
Ορίστε, ένας ακόμα. Χιλιάδες στον αγώνα.
Τι ομάδα είσαι στην Ελλάδα; Να δούμε μήπως τελικά είναι θέμα συλλογικό.
Για να ξερει τον καραβιδα μαλλον ειναι της γενιας ζαετς-ροτσα…παντως η καραβολιδα ηταν πανεθνικος-διασυλλογικος ορος που σημαδεψε γενιες…
Παλιοι και καινουριοι κανονισμοι ρε,τι διαολο,καποτε αλλαξανε οι κανονισμοι (κυριως με τον τερματοφυλακα ειχε σχεση αν θυμαμαι καλα,εχουν περασει και λιγα χρονια…) και αυτοματα εγινε ο διαχωρισμος “καινουριοι-παλιοι”.Πριν το ματς διαλεγαμε με ποιους θα παιξουμε.
Θάνατος στην καραβολίδα. Δεν έχει υπάρξει τέτοια λέξη. Σας ψεκάζουν. Σας έχουν βάλει τσιπάκι. Σίγουρα έχετε πάρει τις καινούριες ταυτότητες του Θηρίου εσείς που την λέτε την λέξη.
Σε αντίθεση με μπάσκετ και βόλλευ που έχουν γίνει τεράστιες αλλαγές στους κανονισμούς, η μόνη σημαντική διαφορά στο ποδόσφαιρο όσον αφορά στο ίδιο το παιχνίδι είναι το γύρισμα στο τέρμα. Από εκεί και πέρα έχουν γίνει κάποιες μικροαλλαγές στο οφσάιντ ανά τα χρόνια (σε υποπεριπτώσεις, ως οδηγίες της ΟΥΕΦΑ π.χ. αυτό με το επηρεάζει τη φάση ή όχι). Άλλο που θυμάμαι είναι το περίφημο φερ-πλέι (που έγινε βρακολάστιχο με την πάροδο των ετών). Αλλά γενικά υπάρχει το ποδόσφαιρο πριν το γύρισμα στο τέρμα και μετά από αυτό, έχεις δίκιο.
Σιγά μην είμαι και της γενιάς Γονιού-Φυλακούρη.
Σωστή η Βερόνικα! Στο πλασέ υπήρχε και υποσημείωση, α)εσωτερικό, β)εξωτερικό! Σ’ αυτό εδώ το σημείο θα πρέπει επίσης ν’ αναφέρω και τη σπόντα, δλδ όταν ένας παίχτης αντί να τριπλάρει τον αντίπαλο, πετούσε τη μπάλα στο τοίχο, περνούσε τον αντίπαλο και συνέχιζε…ωραίες εποχές! Τότε που δεν υπήρχαν και τα 5×5, 8×8, παίζαμε βραζιλιάνικο, γερμανικό ή και αμερικάνικο!
Γερμανικο… Τι θυμηθηκες. Ωραιες εποχες
Αυτοί που ήταν στο Σαφχάουζεν και δεν έχουν ξανακούσει το “καραβολίδα” (ΗΜΑΡΤΟΝ δλδ, από τις γραφικότερες και παλαιότερες εκφράσεις, ίσα-ίσα που τελευταία χρησιμοποιείται σπανιότερα) να σηκώσουν το χέρι.
Σηκώνω περήφανα το χέρι και παίρνω μαζί μου και apapa(εγώ δεν κάνω τέτοια πράγματα).
Επιμένω, μήπως είναι τοπική λέξη;
Στη Β. Ελλάδα δεν την έχω ακούσει.
Επιβεβαιωνω κι εγω, που – σε αντιθεση με τον ελαιθ που δεν τον αφηναν σχεδον ποτε να παιξει γιατι ηταν και αμπαλος και προδοτης, αφου υποστηριζε Αθηναικη ομαδα – εχω φαει τα νιατα μου στις αλανες, οτι στη Θεσ/νικη δεν ειχαμε ‘καραβολιδα’.
Δυστυχως για σας ομως,το κρατος των αθηνων αφησε και εδω το στιγμα του…
υγ.Καλα το ειχα υποψιαστει για τον ελαιθ…
Χαιρετώ τα παλικάρια από το Σαφχάουζεν. Δεν είναι τοπική έκφραση.
Επικοινώνησα με διάφορους υφηγητές και λέκτορες αθλητικής παπαρολογίας και από κεντρική και δυτική Ελλάδα. Ο όρος Υ-Π-Α-Ρ-Χ-Ε-Ι.
Είναι λίγο ρουστίκ, λίγο παλιακός (σαν το απορρυπαντικό ΟΜΟ) αλλά δεν είναι π.χ. ιδιαιτερότητα (παρότι σεβόμαστε τις ιδιαιτερότητες, μην μας πιάσει κανάς Βαλλιανάτος στο στόμα του…) όπως αυτό που ούρλιαζε ο Μανόλο (ο ένας και μοναδικός) “ένα σουτ-τηλεφώνημα” ή “σε ρυθμό τραμ-τράμ”…
Έλα, μ΄ακούτε; Από Αθήνα σας τηλεφωνώ. Ποτέ δεν την έχω ακούσει την καραβολίδα. Ξέρω τον Κομβολίδη, μετράει;
Βέβαια, ο όρος έχει σημασιολογική διαφάνεια, θα συνεννοηθούμε αν τον χρησιμοποιήσετε, αλλά όρος καθιερωμένος, σε στυλ “μύτος”, με την καμία.
Μου έφαγες κανά-δυο π, φίλε Βανδικέ.
Καραβολίδα είναι μέχρι την Λαμία
Από εκεί και πάνω “βρωμόσουτο” και αλητεία
Τσάρλι οι φίλοι σου είναι σίγουρα μαϊμού κεντρο-δυτικοί, επίσης ούτε στην Αθήνα το έχω ακούσει ποτέ τόσα χρόνια που έχω φάει τα γήπεδα με το κουτάλι.
ΥΓ Πού να το ξερε ο Λούκας ο Βιάτρι ότι θα άνοιγε τόσο σοβαρό ζήτημα
ΥΓ2 duendes που τολμάς και μιλάς για αμπαλίαση σε συμπονώ γιατί ξέρω ότι με σκέφτεσαι εκεί που είσαι
ΥΓ3 Όποιος ξέρει τον Κομβολίδη είναι άξιος συγχαρητηρίων, ανεξάρτητα με το πόσα “π” γράφεται. Επίσης να πω ότι τα “π” αλλάζουν από σχόλιο σε σχόλιο (π.χ. 16 και 20).