Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Διαμαρτυρία και διαφήμιση

http://www.youtube.com/watch?v=0ZZVTCzDF6I&feature=player_embedded

Το οδοιπορικό του δόλιου Euro 2012 συνεχίζεται. Μετά τους φόβους για μποΐκοτάζ εξαιτίας της πολιτικής κατάστασης στην Ουκρανία και μετά τα υπερ-όπλα εναντίον των Πολωνών χούλιγκανς, είχαμε και το νέο χτύπημα των FEMEN. Και για όσους δεν σας λέει κάτι το όνομα, είμαι σίγουρος ότι το κείμενό μας πριν ένα χρόνο θα σας θυμίσει πολλά.

Οι Ουκρανές ακτιβίστριες επέστρεψαν, αυτή τη φορά με φόντο την περίφημη κούπα του Euro που είχε βγει στους δρόμους του Κιέβου για να τη δουν από κοντά ντόπιοι και τουρίστες. Με το σύνθημα Fuck Euro 2012 η ακτιβίστρια της οργάνωσης κατέβασε το μπλουζάκι της ώστε να γίνει γνωστή και να περάσει το μήνυμά της που έχει να κάνει κυρίως με την εκμετάλλευση των γυναικών και την πορνεία.

Στην Αγγλία παρ’ όλα αυτά η γνωστή μπύρα Κάρλσμπεργκ με το νέο της σποτ προσκαλεί τους Άγγλους στην Ακαδημία Οπαδών. Γνωστοί δάσκαλοι ετοιμάζουν τους σωστούς Άγγλους οπαδούς ώστε να ταξιδέψουν στο Euro και να στηρίξουν σωστά την ομάδα τους. Ανάμεσα στις διασημότητες που εμφανίζονται είναι ο Λίντφορντ Κρίστι, ο Πίτερ Σίλτον, ο μουρλός Ίαν Ράιτ, ο Μπόμπι Ρόμπσον και στα… μουλωχτά ο Ντιέγκο Μαραντόνα (όχι ο κανονικός βέβαια).

Η διαφήμιση είναι πολύ έξυπνη με το κλασσικό αγγλικό χιούμορ, αλλά είναι άγνωστο αν θα καταφέρει να πείσει περισσότερους Άγγλους να ταξιδέψουν στο Euro, μια που ούτε ο προορισμός ενθουσιάζει, ούτε οι προοπτικές της εθνικής και τα χρήματα είναι πολλά. Σύμφωνα με πληροφορίες οι Άγγλοι ταξιδιώτες θα είναι σημαντικά λιγότεροι από άλλες διοργανώσεις με τα μέχρι τώρα δεδομένα. Σίγουρα όμως η μπύρα θα καταναλωθεί είτε στις παμπ, είτε στα σπίτια.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Euro 2012, Για ψώνια

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Οι φανέλες του Μουντιάλ 2018

Το Μουντιάλ είναι οι ομάδες, είναι οι παίκτες κι οι συγκινήσεις. Είναι όμως κι άλλα πράγματα. Είναι τα αυτοκόλλητα Panini για πολλούς, είναι το στοίχημα για άλλους, είναι και οι φανέλες των ομάδων για εμάς. Καταλαβαίνω ότι πολύς κόσμος δεν ασχολείται ιδιαίτερα με τις εμφανίσεις. Δεν θα ασχοληθεί με τις μάρκες, τις εταιρείες αθλητικών, τις […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Επιστροφή στην Παράδοση

Ο Ντάνι Άλβες είναι ένας ωραίος τύπος. Εκτός από κούρσες, σέντρες, σουτ και ντρίπλες μας έχει προσφέρει και πολλές στιγμές εξωφρενικής γραφικότητας και γέλιου. Όχι τόσο με τις δηλώσεις του που είναι κάπως πιο νορμάλ, αλλά κυρίως με τις ενδυματολογικές του επιλογές. Στις περισσότερες περιπτώσεις μοιάζει με καρτούν ή με κάποιο σούπερ κακό που τελικά […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *