Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Η προετοιμασία για τον τελικό

Στη χώρα των Βάσκων προετοιμάζονται για τον τελικό του κυπέλλου που μοιάζει δουλειά πιο δύσκολη από αυτή του Γιουρόπα Λιγκ. Στο Μπιλμπάο βέβαια είναι πάντα αισιόδοξοι και πάντα ξέρουν ότι οι επιτυχίες για αυτούς έρχονται με κόπο. Όπως και το 1984 με την καταπληκτική τότε ομάδα της Αθλέτικ Κλουμπ που κατέκτησε το νταμπλ κερδίζοντας την Μπαρσελόνα του Σούστερ και του Μαραντόνα με 1-0  (απ’ όπου και το παραπάνω βίντεο).

Ο Μπιέλσα που δεν αφήνει τίποτα στην τύχη έχει λιώσει τους ποδοσφαιριστές τους στα πέναλτι και αυτό όχι τυχαία. Η Μπιλμπάο έχει ένα φριχτό ποσοστό τα τελευταία 5 χρόνια με 16 χαμένα στα 38 πέναλτι (και σκεφτείτε ότι δεν έχει και Ολλανδούς στη σύνθεσή της). Το αν θα καταφέρει να φτάσει τον αγώνα στη διαδικασία των πέναλτι βέβαια είναι άλλο θέμα (άλλωστε μπορεί να κερδίσει και κάποιο κατά τη διάρκεια).

Οι οπαδοί από την πλευρά τους μάλλον θα πετύχουν πιο εύκολα το γήπεδο αυτή τη φορά (και δεν θα μπερδέψουν το Βουκουρέστι με τη Βουδαπέστη) και έχουν φτιάξει το hashtag #KoparenBila που σημαίνει “για το κύπελλο” καθώς ετοιμάζονται για το Βιθέντε Καλντερόν. Το όμορφο βίντεο (τείνουμε να συσχετίσουμε την Μπιλμπάο με τα ωραία βίντεο) έρχεται αυτή τη φορά από τους πρωταγωνιστές, τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές. Με σκηνές από την σκληρή προπόνηση και βασικές ποδοσφαιρικές οδηγίες όπως:  “να τρέξουμε πιο γρήγορα”, “να πηδήξουμε πιο ψηλά”, “να φτάσουμε πρώτοι στην μπάλα”, “να τα δώσουμε όλα στο γήπεδο”, “να επιτεθέμεθα και να αμυνόμαστε όλοι μαζί” κ.ο.κ.:

http://youtu.be/9PMKJRe5l8Q

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

βιντεοθεραπεία, Ισπανικό πρωτάθλημα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Η μέρα που ο Κρόιφ έδωσε τη θέση του στον Φαν Μπάστεν

Είναι 3 Απριλίου του 1982 και ο Άγιαξ υποδέχεται τη NEC, όντας πρώτος στη βαθμολογία και με το πρωτάθλημα να έχει μπει στην τελική ευθεία. Στην αρχική ενδεκάδα του βρίσκεται και ο Γιόχαν Κρόιφ και ο 20χρονος Βιμ Κιφτ, το μεγάλο ανερχόμενο αστέρι των ακαδημιών της ομάδας που σκοράρει σχεδόν σε κάθε παιχνίδι. Παρά το γεγονός […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Not too old for this shit

Μια που κάθε μέρα γιορτάζουμε κάτι, κάθε μέρα είναι αφιερωμένη σε κάτι, η σημερινή 1η Οκτωβρίου είναι η παγκόσμια ημέρα για την τρίτη ηλικία, η μέρα των ηλικιωμένων. Για να τιμήσουμε λοιπόν τους ανθρώπους αυτούς θα θυμηθούμε ένα από τα συγκλονιστικότερα ποδοσφαιρικά βίντεο (αν και πάντα για μένα αυτό με τον τυφλό οπαδό της Σαν […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *