Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Μεταξύ μας είμαστε

http://www.youtube.com/watch?v=bpKG_kRinPY

Ας το παραδεχτούμε. Η Μπόκα δεν είναι τόσο ποιοτική σαν ομάδα. Δεν έχει τους παίκτες που είχε παλαιότερα. Στο τέρμα έχει τον Οριόν που είναι τόσο χοντροκώλης και κοντός ώστε μου θυμίζει τον Θεολόγη τον Παπαδόπουλο. Στην άμυνα ο αειθαλής Σκιάβι είναι σχεδόν 40, στα χαφ υπάρχουν παίκτες που παλιά δεν θα έβλεπαν ούτε 18αδα, ο Ρικέλμε τραυματίζει συχνότερα και από τον Ρόμπεν και ο Τσβίτανιτς δεν είναι Παλέρμο.

Ποια η διάφορά της με τα τελευταία χρόνια που τερμάτιζε στην μέση του βαθμολογικού πίνακα όμως; Την ομάδα που δεν μπορούσε ούτε καν να έχει συμμετοχή στο Λιμπερταδόρες, ενώ τώρα έχει φτάσει στους 8; Η διαφορά φάνηκε στο χθεσινό παιχνίδι με την Φλουμινένσε το οποίο και η Μπόκα κέρδισε με 1-0 πολύ πολύ άνετα. Η φετινή Μπόκα είναι ομάδα, περισσότερο από άλλες σεζόν. Εκεί που παλιά είχε τον Ρικέλμε στα νιάτα του, τον Τέβες, τον Παλάσιο ή τον Παλέρμο να βγάζει το φίδι από την τρύπα, τον Γκάγκο ή τον καλό Μπατάλια να καθαρίζει στα χαφ, τώρα έχει μια ομάδα που όλοι προσπαθούν και κυρίως όλοι ξέρουν τι πρέπει να κάνουν. Και εκεί είναι που φαίνεται η δουλειά του προπονητή. Ο Φαλτσιόνι μοιάζει με κάποιον που δραπέτευσε από το νεκροτομείο γιατί ο γιατρός ξέχασε την πόρτα του ψυγείου ανοιχτή. Αυτός ο αγέλαστος άνθρωπος όμως έχει κάνει σοβαρή δουλειά και έχει κάνει μια ομάδα που ξέρει να χειρίζεται τους αγώνες. Έτσι και χθες, εκμεταλλεύτηκε την αποβολή της Φλουμινένσε, έβαλε ακόμα έναν παίκτη μπροστά, άπλωσε την ομάδα και πήρε το παιχνίδι. Δεν καθάρισε όμως την πρόκριση και αυτή είναι η διαφορά με μια πιο ποιοτική ομάδα. Στις μεγάλες ευκαιρίες έλειπε το κάτι παραπάνω και το 1-0 δίνει σημαντικές ελπίδες στην Φλου.

Ας το παραδεχτούμε. Η Φλουμινένσε δεν είναι τόσο καλή,  όσο το 2010 που πήρε το πρωτάθλημα. Σε συνδυασμό με τις απουσίες της, αλλά και την κακή διαιτησία που έπαιζε πολύ έδρα έχασε αρκετά εύκολα. Ακόμα και αν περάσει την Μπόκα δεν πιστεύω ότι μπορεί να πάρει το κύπελλο. Παρ’ όλα αυτά αυτό που με εντυπωσιάζει πάντα είναι που διάολο βρίσκουν τόσο καλούς τερματοφύλακες στη Βραζιλία. Την στιγμή που διάφορες φολκλορικές φιγούρες φοράνε το Νο1 στην εθνική Αργεντινής, στη Βραζιλία υπάρχουν τερματοφύλακες λιγότερο γνωστοί που είναι πολύ καλοί. Ο Ντιέγκο Καβαλιέρι πέρασε και από την Λίβερπουλ και μου κάνει εντύπωση που δεν πέτυχε.

http://www.youtube.com/watch?v=PhHwSLkPl6I

Η Βέλεζ είναι ότι πιο καλό έχει βγάλει το ποδόσφαιρο της Αργεντινής από άποψη σταθερότητας τα τελευταία χρόνια. Αυτό που ήταν η Εστουδιάντες του Βερόν πριν κάποιο καιρό, είναι πλέον η Βέλεζ. Ομάδα που πρωταγωνιστεί στα εγχώρια και κάνει καλές πορείες στις διεθνείς διοργανώσεις. Δεν είναι εύκολο να κοντράρεις αυτή τη Σάντος. Την ομάδα που σκοράρει με ευχέρεια και έχει έναν φοβερά φορμαρισμένο Νεϊμάρ. Κι όμως η Βέλεζ πήρε έστω αυτό το ισχνό 1-0, δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα, σταμάτησε τον Νεϊμάρ και πάει για έναν δύσκολο επαναληπτικό. Το θέμα είναι αν θα την πατήσει όπως η Μπολίβαρ. Η Σάντος είναι το φαβορί της διοργάνωσης σύμφωνα με τους μπουκ και μάλλον όχι άδικα και συνεχίζει να είναι το φαβορί για την πρόκριση.

Ας το παραδεχτούμε. Η Αργεντινή δεν βγάζει τερματοφύλακες, αλλά βγάζει προπονητές. Είτε αυτοί πλέον πρωταγωνιστούν στην Ευρώπη όπως ο Σιμεόνε ή ο Μπιέλσα, είτε κάνουν καταπληκτική δουλειά όπως ο Γκαρέκα στη Βέλεζ. Είναι άγνωστο γιατί η Ομοσπονδία επέμενε σε γραφικότητες τύπου Μαραντόνα ή Μπατίστα όλα αυτά τα χρόνια. Ο Γκαρέκα παρ’ ότι χάνει παίκτες σημαντικούς όπως ο Σίλβα κρατάει την ομάδα σε υψηλό επίπεδο.

Ένα είναι σίγουρο. Οι επαναληπτικοί στη Βραζιλία θα έχουν τεράστιο ενδιαφέρον…

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

βιντεοθεραπεία, ποδόσφαιρο Λατινικής Αμερικής

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Βία χωρίς τέλος

Το ποδόσφαιρο της Αργεντινής συνεχίζει να μαστίζεται από γεγονότα βίας, με τα θύματα να αυξάνονται συνεχώς. Από το 2013 έχουν καταγραφεί επίσημα περίπου 40 θάνατοι που είχαν άμεση σχέση με ποδοσφαιρικά επεισόδια, ενώ ο συνολικός αριθμός των νεκρών έχει ξεπεράσει εδώ και καιρό τους 300. Κι αυτό χωρίς να υπολογίζουμε τους θανάτους γνωστών “μπάρας μπράβας” […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Καβάνι παν στην εκκλησιά

http://www.youtube.com/watch?v=772jMxChQcI Προκριματικά δεν είχαμε μόνο στην Ευρώπη, αλλά και στη Ν. Αμερική. Εκεί που γίνεται πραγματική σφαγή για την πρόκριση στο Μουντιάλ σε εναν διαφορετικό από τις άλλες φορές όμιλο. Διαφορετικό γιατί η Βραζιλία είναι απούσα (μια που έχει προκριθεί άνευ αγώνων) και γιατί η παραδοσιακή δύναμη Παραγουάη έχει πάρει έναν άνευ προηγουμένου κατήφορο και […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

5 σχόλια σχετικά με το “Μεταξύ μας είμαστε”

  1. Ο/Η Veronica Lodge λέει:

    Συμφωνώ η boca den έχει τα αστέρια που είχε κάποτε,όμως λειτουργεί σαν ομάδα,η κάκιστη σχέση riquelme-palermo ήταν ο βασικός λόγος που η ομάδα δεν τα πήγαινε καλά.Το 1-0 μπορεί να φαίνεται ισχνό αλλά η boca έχει πολύ καλό ρεκόρ στα εκτός έδρας παιχνίδια,εξάλλου είχε ήδη νικήσει τη flu στο Engenhão στη φάση των ομίλων.Αν καταφέρει να περάσει το εμπόδιο της flu την περιμένει η Libertad ή η Universidad de Chile (η καλύτερη κατ’εμέ ομάδα της λατινικής αμερικής αυτή τη στιγμή και νικήτρια της copa sudamericana).

  2. Ο/Η Elaith λέει:

    Ναι ακριβώς αυτό. Καιρό είχε να ήταν ομάδα. Νομίζω ήταν αδιάφορο το ματς του ομίλου που κέρδισε, έτσι δεν είναι;
    Φρεντ-Ντέκο θα παίξουν;

    Σάντος και U είναι πολύ καλές.
    Μπόκα-Βέλεζ-Κορίνθιανς είναι ακριβώς από κάτω.
    Βάσκο και Φλου δεν με πείθουν πολύ.
    Λιμπερτάδ δεν είναι για παραπάνω νομίζω.

  3. Ο/Η Veronica Lodge λέει:

    Ενώ περίμενα ότι η flu θα κατέβαζε μια δεύτερη ομάδα καθώς είχε ήδη προκριθεί,κατέβασε την πρώτη ομάδα,ενώ από τη boca απουσίαζε ο riquelme αλλά και στο παιχνίδι των ομίλων στη bombonera η boca ήταν καλύτερη κατά τη γνώμη μου αλλά λίγο άτυχη.Ο deco μάλλον δεν θα παίξει λόγω τραυματισμού,για το fred δε γνωρίζω (ελπίζω ότι δεν θα παίξει 😀 ).Συμφωνώ με την κατάταξη σου όσον αφορά τις ομάδες,όμως το Libertadores είναι άπρόβλεπτο,αυτή είναι και η μαγεία του.

  4. Ο/Η Elaith λέει:

    Να πω εδώ ότι οι αναμεταδόσεις είναι καταπληκτικές (τουλάχιστον από τους αργεντίνους). Πολύ ποδοσφαιρικές, καλές αναλύσεις, αντικειμενικές (π.χ. δεν ουρλιάζουν για τους διαιτητές, ούτε ανακαλύπτουν σφαγές) ενώ και τα κανάλια κάνουν καλή κάλυψη με φοβερά ριπλέι.
    Τα λέω αυτά επειδή ο κόσμος νομίζει ότι στην Ευρώπη είμαστε 100 χρόνια μπροστά, ενώ δεν ισχύει αυτό.

  5. Ο/Η Veronica Lodge λέει:

    Συμφωνώ,πάλι καλά η αναμεταδόσεις δε γίνονται από το fútbol para todos,οπότε δεν κάνει παιχνίδι ο marcelito araujo 😀 !

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *