Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Μια Κυριακή διαφορετική

Ήταν μια Κυριακή αξέχαστη για το ποδόσφαιρο. Μια Κυριακή με τόσα πολλά παράξενα, ευχάριστα, δυσάρεστα και σπάνια που λίγες φορές έχουμε συναντήσει τα τελευταία χρόνια. Τόσα γεγονότα, τόσες εικόνες που δεν ξέρεις τι να επιλέξεις.

Στην Ιταλία τα αντίο ήταν πολλά και βαριά. Κυρίως στο Μιλάνο. Εκεί που ο Πίπο Ιντζάγκι αποχαιρέτισε το κοινό της Μίλαν έτσι όπως το είχε συνηθίσει τόσα χρόνια. Με ένα νικητήριο γκολ. Εκεί που ο σκληρός Τζενάρο Γκατούζο λύγισε και δάκρυσε στο αποχαιρετιστήριο παιχνίδι του. Εκεί που ο τεράστιος Νέστα και ο υπερ-αγαπημένος Κλάρενς Ζέεντορφ είπαν το αντίο τους. Ένα τέλος εποχής για την γερασμένη Μίλαν.

Λίγο πιο πέρα, ο μοναδικός ντελ Πιέρο μιμήθηκε τον παλιό του συναγωνιστή Ιντζάγκι και ολοκλήρωσε την τεράστια καριέρα του στη Γιουβέντους με ακόμα ένα γκολ και μια κούπα. Έτσι όπως θέλουμε να τον θυμόμαστε. Αργότερα βγήκε αλλαγή και περπάτησε για τελευταία φορά το στάδιο της Γιουβέντους ως παίκτης της ομάδας, κάνοντας έναν γύρο του θριάμβου με το κοινό να τον αποθεώνει.

Ένα πρωτάθλημα που μάλλον έχουμε αδικήσει είναι το γαλλικό. H Μονπελιέ του υπερ-γραφικού ιδιοκτήτη Λουί Νικολίν (μπορεί να κάνω λάθος στην προφορά συγχωρέστε με) είναι μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις της χρονιάς. Το ματς με την Λιλ ήταν κομβικό, καθώς οι γηπεδούχοι πάνε για το πρωτάθλημα απέναντι στην ΠΣΖ. Ο υπερ-γραφικός Λουί είχε δηλώσει πριν το ματς: “Μόνο που σκέφτομαι ότι μπορεί να βγούμε πρωταθλητές… Ξυπνάω το βράδυ για να κατουρήσω και βλέπω τον Αζάρντ (σ.Σ. παίκτης της Λιλ) και τον Λαντρό (σ.Σ. τερματοφύλακας της Λιλ) να πιάνει πέναλτι. Είναι τρέλα. Είναι τρέλα όλο αυτό”. Οι φόβοι του Λουί έβγαιναν πραγματικότητα, με την ΠΣΖ να κάνει περίπατο και την Μονπελιέ να ζορίζεται να σκοράρει. Για μια ακόμα φορά όμως η Μονπελιέ κατάφερε να σκοράρει μετά το 75′ και αυτή τη φορά μάλιστα στο 94′. Ένα γκολ που σχεδόν χαρίζει τον τίτλο της Λιγκ 1, αφού η Μονπελιέ θέλει μόνο ένα Χ.

Στο Μάνστεστερ οι οπαδοί της Σίτι πήραν ένα πρωτάθλημα που δεν θα ξεχάσουν ποτέ. Έπρεπε πρώτα να τους βγει η ψυχή, να δακρύσουν, να απογοητευτούν και μετά να έρθει το γκολ του Κουν Αγκουέρο για να ηρεμήσουν. Στο τέλος όμως, όπως λέει κι ο σπίκερ: “να-να-να-να να-να-να-να εεεε Κουν Αγκουέρο”

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, Ισπανικό πρωτάθλημα, Ιταλικό πρωτάθλημα, Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις, ποδόσφαιρο Λατινικής Αμερικής

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Ο αντίπαλος σκόρερ

Ίσως αυτή η εικόνα να μην είναι απλά ένα δείγμα μιας μεγαλύτερης σύγχρονης μόδας, μιας παρείσφρησης άσχετων ανθρώπων σε μια συγκεκριμένη ομάδα για λόγους διαφορετικούς από τους παραδοσιακούς, όπως θέλουμε να ελπίζουμε πως είναι παραθέτοντας το αρκετό ισχυρό επιχείρημα πως τέτοιες φωτογραφίες συναντάς ελάχιστες φορές στα περισσότερα ντέρμπι του πλανήτη ακόμα και σήμερα, στο πολυφωτογραφημένο […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δυο βήματα μακρυά

Όταν κάνεις τις επιλογές σου, στέκεσαι σε αυτές μέχρι τέλους. Ακόμα και αν πονάνε. Όπως έκανε χθες η Ρίβερ Πλέιτ. Μετά τον τραγικό πρώτο ημιτελικό σούπα του Κόπα Σουνταμερικάνα με την Μπόκα που ακόμα προσπαθούμε να ξεχάσουμε, ο Μαρσέλο Γκαγιάρδο αποφάσισε να κατεβάσει στο ντέρμπι τίτλου τα δεύτερα ώστε να έχει όλη την ομάδα ετοιμοπόλεμη […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

1 σχόλια σχετικά με το “Μια Κυριακή διαφορετική”

  1. Ο/Η Rasko λέει:

    Επρεπε να λήξει το ματς της Μπόλτον για να σωθεί η ΚΠΡ και να κερδίσει με παίχτη παραπάνω η Shitty τη χειρότερη άμυνα της Αγγλίας. Λίγοι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *