Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Οι Βραζιλιάνοι κι ο Ρικέλμε

http://www.youtube.com/watch?v=8_NLwVKCO5Y

Ξέρουμε πλέον τις περισσότερες από τις 8 ομάδες που θα διεκδικήσουν το φετινό Κόπα Λιμπερταδόρες. Στο πιο ενδιαφέρον (μέχρι τώρα) ζευγάρι των 16 η Λανούς αντιμετώπιζε την Βάσκο και οι Βραζιλιάνοι με ένα τούβλο του Νίλτον πήραν το προβάδισμα. Η Λανούς παρ’ ότι με την πλάτη στον τοίχο βρήκε το κουράγιο και γύρισε το ματς σε 2-1 με τα γκολ των Παβόνε και του Τεόφιλο Γκουτιέρες ισοφαρίζοντας το σκορ του πρώτου αγώνα.

Το παιχνίδι οδηγήθηκε στα πέναλτι εκεί που 99 στις 100 φορές οι Βραζιλιάνοι κερδίζουν (μπορεί και 100 στις 100) και η Βάσκο τελικά με 5/5 πήρε την μεγάλη πρόκριση, καθώς το πέναλτι του Σίλβιο Ρομέρο της Λανούς πήγε στο δοκάρι. Η Λανούς μάλλον άξιζε κάτι παραπάνω από αυτό το ζευγάρι, καθώς ήταν καλή και στα δυο παιχνίδια, αλλά το όνειρο να φτάσει ψηλά στο Λιμπερταδόρες θα πρέπει να περιμένει.

http://www.youtube.com/watch?v=Y8rqb4bLkfw

Στη Χιλή η Ουνιόν Εσπανιόλα δεν μπόρεσε να κοιτάξει στα μάτια την Μπόκα και να ανατρέψει το 2-1 του πρώτου αγώνα στο Μπομπονέρα. Οι Χιλιανοί είχαν την ατυχία να βρουν έναν εκπληκτικό Ρικέλμε απέναντί τους. Στο πρώτο γκολ ο Χουάν Ρομάν παίζει μπιλιάρδο, στο δεύτερο απλά χαρίζει το γκολ και στο τρίτο λέει να το βάλει αυτός. 2-3 και η μαχητική Ουνιόν φεύγει με ψηλά το κεφάλι. Η Μπόκα θα πρέπει να σοβαρευτεί αμυντικά, καθώς στην επόμενη φάση δεν θα έχει εύκολο αντίπαλο.

Μια ακόμα ευχάριστη έκπληξη μετά την Ουνιόν μας αποχαιρέτισε. Η Έμελεκ μετά το 0-0 του πρώτου αγώνα, υπέκυψε στην ανωτερότητα της Κορίνθιανς και με το 3-0 του δεύτερου αγώνα αποκλείστηκε. Έτσι οι Βραζιλιάνοι έχουν γράψει προς το παρόν το 100% κάτι που σίγουρα θα χαλάσει μια που παίζουν μεταξύ τους Φλουμινένσε και Ιντερνασιονάλ. Αρκετά πιθανόν είναι πάντως να δούμε 4 στις 8 ομάδες από τη Βραζιλία, καθώς υπάρχει και η Σάντος που αντιμετωπίζει την Μπολιβάρ. Εκτός από την Μπόκα, την πρόκριση πήρε κι η Λιμπερτάδ που απέκλεισε την Κρουζ Αζούλ, αλλά ίσως και η μοναδική ομάδα που μπορεί να κοντράρει τους Βραζιλιάνους, η Βελέζ που απέκλεισε την Ατλέτικο Νασιονάλ.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

βιντεοθεραπεία, ποδόσφαιρο Λατινικής Αμερικής

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Ο άνθρωπος που δεν εγκατέλειψε το όνειρό του

Ήταν ένας τελικός που πέρασε στα ψιλά. Μπορεί το Κόπα Σουνταμερικάνα να είναι ο 2ος σημαντικότερος διασυλλογικός θεσμός στην Λ. Αμερική, αλλά πολύ συχνά οι οπαδοί των μεγάλων χωρών τον σνομπάρουν, καθώς οι σημαντικότερες ομάδες αγωνίζονται στο Κόπα Λιμπερταδόρες. Ο φετινός τελικός του Σουνταμερικάνα όμως ήταν υπέροχος. Τόσο από άποψη συγκινήσεων, όσο και ιστοριών. Οι […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μαθήματα διαχείρισης θυμού

Τον Νέλσον Βίβας ίσως να τον θυμάστε οι παλιότεροι από το πέρασμά του από την Άρσεναλ. Ο βετεράνος πλέον δεξιός μπακ, που έπαιξε και αρκετά ματς στην εθνική, είναι προπονητής στην πατρίδα του και συγκεκριμένα στην Εστουδιάντες. Αντιμετωπίζοντας την Μπόκα χθες, είδε σε μια φάση αυτό που θεώρησε πέναλτι (και μεταξύ μας μάλλον δεν ήταν). […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

2 σχόλια σχετικά με το “Οι Βραζιλιάνοι κι ο Ρικέλμε”

  1. Ο/Η Veronica Lodge λέει:

    O Riquelme έδωσε ρέστα χτες!Πραγματικά καταπληκτική εμφάνιση!

  2. Ο/Η Elaith λέει:

    Καιρό είχα να τον δω τόσο καλό.
    Βέβαια έκαναν λάθος ότι δεν τον μάρκαραν στενά και του άφηναν χώρους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *