Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Σεζόν 2011-12. Η χρονιά των ταλαιπωρημένων μαλλιών.

Με βάση μια συζήτηση στο τούιτερ πριν καμιά βδομάδα κατέληξα στο συμπέρασμα ότι δεν έχει ξαναματαγίνει να δούμε τόσα μαζεμένα τραγικά κουρέματα σε ποδοσφαιριστές σε μια σεζόν. Η χρονιά 2011-12 πρέπει να ήταν η χειρότερη όλων των εποχών και όσο περνάει ο καιρός θα βλέπουμε και χειρότερα. Η ερώτηση που θα κάνετε: “Μα καλά γκόμενες είμαστε; Με κουρέματα θα ασχολούμαστε;” και η απάντηση είναι: “επειδή δεν είμαστε γκόμενες δεν αντέχουμε να βλέπουμε έτσι τους ποδοσφαιριστές”. Ο ποδοσφαιριστής πρέπει να έχει είτε αδιάφορο κούρεμα, είτε ποδοσφαιρικό κούρεμα.

Πού είναι οι χρυσές εποχές με το μαλλί λασπωτήρα Τζίμη Πατίκα, το γνήσιο ποδοσφαιρικό μαλλί του εξτρέμ. Την κόμμωση και το γνήσιο αντρικό μουστάκι (όχι αυτά τα χιψτερομούστακα) Νίκος Τσιαντάκης; Πού είναι οι τερματοφύλακες με το μπουζουκόβιο μαλλί τύπου Τοχούρογλου ή Μίρτσου; Πού είναι τα κοντά 10αρια με μαλλί αφάνα τύπου Βαλντεράμα (να’ ναι καλά ο Φελαΐνί, φωτεινή εξαίρεση σε αυτή την τρεντο-επίθεση). Όχι, φέτος πιάσαμε πάτο. Γι’ αυτό τον λόγο και μετά από φοβερές συζητήσεις και αναλύσεις κατέληξα στους χειρότερους μεταξύ των χειρότερων:

5) Γουέιν Ρούνει

Ρούνει είσαι άσχημος. Το ξέρεις, το ξέρουμε. Ήσουν και ψιλοκαράφλας. Έβαλες μαλλί. Καλά έκανες, δεν σε ψέγω. Όχι ρε φίλε χωρίστρα. Όχι κολλεγιόπαιδο που θα πάει για κωπηλασία στον ετήσιο αγώνα Οξφόρδης-Κέιμπριτζ. Λυπήσου μας! (Σημείωση: κάνε κάτι και με τα δόντια σου)

4) Μάριο Γκόμεζ

Μάριο είσαι ωραίο παλικάρι. Κάποιοι λένε ότι είσαι γκέι, αλλά αυτό δεν μας αφορά. Νόμιζα ότι ήσουν και φοβερός ποδοσφαιριστής, αλλά κάτι μέσα μου έσπασε όταν σε είχα παίξει πρώτο σκόρερ στο Μουντιάλ του 2006 και δεν μπορούσες να σκοράρεις απέναντι σε κάτι κουλούς. Παρ’ όλα αυτά, όχι. Όχι. Γύρνα στα προηγούμενα.

3) Αλεξάντερ Σονγκ

Φίλε μου καλέ το αστείο πάλιωσε. Το έκανε ο Αμπέλ Ξαβιέρ κάποτε και γελούσαμε. Τώρα δεν είναι αστείο. Δεν με αφήνεις να συγκεντρωθώ στο παιχνίδι. Αντί να κοιτάω την μπάλα κοιτάω αυτό το κίτρινο πράγμα που φαίνεται στην οθόνη μου.

2) Σάλομον Καλού

Παραδέχομαι τον Καλού. Πήγε τελευταία στιγμή να κερδίσει όλους τους αντιπάλους με μια κίνηση και παραλίγο να τα καταφέρει. Ο Ντρογκμπά πιθανολογείται ότι έκανε το πέναλτι στον τελικό για να μην κάτσει κι άλλο στο γήπεδο και να κοιτάει την αράχνη στην κασίδα του Καλού. Well played, Salomon. Παραλίγο…

1) Νεϊμάρ

Ό,τι και να κάνουν οι υπόλοιποι δεν θα σε φτάσουν ποντικομικρούλη Νεϊμάρ. Το σιχαμένο σου μαλλί το αλλάζεις τόσο συχνά και ακόμα κι έτσι κάθε φορά με εκπλήσσει. Ήταν εύκολο να βγεις νικητής, αλλά δύσκολο να διαλέξω φωτογραφία σου. Η πλάκα είναι ότι το πιστεύω ότι αν αφήσεις αυτά τα καραγκιοζιλίκια θα είσαι συμπαθής εμφανισιακά.

ΥΓ. Αποκλείστηκαν ιερά τέρατα του ακραίου στυλ, όπως ο Μπαλοτέλι (γιατί το μαλλί του είναι λιγότερο εκκεντρικό από τα υπόλοιπα) ή ο Χάμσικ, αλλά δέχομαι και άλλες προτάσεις γιατί, ως γνωστόν, είμαστε δημοκρατικοί.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Το παπούτσι του οπαδού και η οργή του κόουτς

Είναι κάποιες συνήθειες που γίνονται λατρεία. Μια από αυτές για μένα είναι η ασχολία μου με τον Καρούσο Λομπάρντι, τον άνθρωπο που λατρεύει να κάνει τα πάντα για να κερδίζει, τον άνθρωπο που τα βάζει με όλους και όλα, τον Αργεντίνο εξάδερφο του Σούλη Παπαδόπουλου (χωρίς βέβαια να έχει να καταφέρει να φτιάξει μια ομάδα […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

16 σχόλια σχετικά με το “Σεζόν 2011-12. Η χρονιά των ταλαιπωρημένων μαλλιών.”

  1. Ο/Η Elaith λέει:

    Ο Μειρέλες ίσως να άξιζε να είναι στην 5αδα. Τον σκεφτόμουν κι εγώ. Σαν εργατικό ατύχημα είναι. Του άρπαξε η μηχανή το μαλλί.

    Τον Κέβιν τον Πρινς τον είχα ξεχάσει τελείως.

  2. Ο/Η jose λέει:

    Felaini Marouane ρε παιδια.

  3. Ο/Η jose λέει:

    AA και κατι απο μεγαλο Γιωργο Γκαλιτσιο.
    Εκτος και αν εχετε σκοπο να κανετε θεμα με κατι στυλιστικο.Αλλα ουτε εκει μπορει να μπει γιατι θα ειναι αδικο για τους υπολοιπους.Θα κερδισει για πλακα!

  4. Ο/Η Simigdalenios λέει:

    Για μένα το χειρότερο είναι του Καλού μακράν. Θύμισε παλιότερα κουρέματα του Μαλουντά. Oι Song, Meireles, Ronaldo, Adebayor αλλάζουν συνεχώς οπότε έχουν κι αυτή μια θέση σίγουρα. Όπως επίσης φυσικά ο Hulk. Ο Gervinho είναι εκτός συναγωνισμού.

  5. Ο/Η Elaith λέει:

    Jose υπαρχει φωτο;
    Ο Ροναλντο κατεληξε να ειναι mainstream πλεον με ολα αυτα τα καινουρια φρουτα. Παιζει και Σερχιο Ραμος να πω.

  6. Ο/Η Simigdalenios λέει:

    Ο Γκαλίτσιος πλέον είναι έτσι

  7. Ο/Η makattacks λέει:

    Να φέρεις τον Γκαλίτσιο, να είναι ντυμένος έτσι όπως δείχνει στη φωτό ο Σιμιγδαλένιος, και να τον ρωτάς για ποδόσφαιρο, ε γελάνε τα τσιμέντα….

  8. Ο/Η Elaith λέει:

    Φοραει περουκα, πειτε αληθεια

  9. Ο/Η pgetsos λέει:

    Meireles #1 για μενα, χαλαρα…

    Του Boateng δεν ειναι κακο 😛

  10. Ο/Η apppapa λέει:

    Πολύ καλές όλες οι προτάσεις, ο Νεϊμάρ ξεχωρίζει. Από άλλο πλανήτη που λένε τα πρωτοσέλιδα. Ο Γκαλίτσιος ημίθεος που ξανάλέμε εμείς οι κλισεδιάρηδες.
    Μια ερώτηση: τι στο καλό είναι ντυμένος ο Τσιαντάκης;

  11. Ο/Η Elaith λέει:

    Πήρε πτυχίο (δεν θυμάμαι πού) και είναι από την ορκωμοσία.
    Γκαλίτσιος είναι μια κατηγορία μόνος πραγματικά.
    Εγώ αν ήμουν ο παρουσιαστής της εκπομπής θα κοιτούσα μήπως μου έκανε πλάκα ο Φερεντίνος.
    Επίσης ποιος ΓΙΓΑΝΤΑΣ αποφάσισε να καλέσει τον Γκαλίτσιο να αναλύσει ποδόσφαιρο;

  12. Ο/Η makattacks λέει:

    @ apppapa ο κος Τσιαντάκης πήρε ΠΤΥΧΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ 🙂

    @elaith, οι φωστήρες του αθλητικού ρεπορτάζ της κρατικής τηλεόρασης!

  13. Ο/Η apppapa λέει:

    Καθίστε ρε σεις, κι εμείς πήραμε πτυχία, δεν μας τιμώρησαν τόσο σκληρά να μας ντύσουν με μπλε-ρουά ράσο+καθικάκι ενώ από μέσα φοράγαμε ξομπλιαστή πουκαμίσα. Τι πανεπιστήμια είναι αυτά, καινούργια;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *