Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Τρία σερί για τη Σάντος

Κοντά σε μια πολύ μεγάλη επιτυχία είναι η Σάντος του Πελέ, του Νεϊμάρ μετά την νίκη της στον πρώτο τελικό του πρωταθλήματος Παουλίστα επί της Γκουαρανί με 3-0 στο Μορουμπί. Η Σάντος πήρε ένα σημαντικό προβάδισμα με αυτό το σκορ και δύσκολα θα χάσει το τοπικό πρωτάθλημα. Αν τελικά τα καταφέρει θα έχει πάρει σερί τρία Παουλίστα (που μαζί με του Ρίο, είναι τα πιο σημαντικά τοπικά πρωταθλήματα της Βραζιλίας), κάτι που τελευταία φορά είχε γίνει από την Σάντος του Πελέ από το 1967 ως το 1969.

http://www.youtube.com/watch?v=yj-dR04goJY

Mεγάλος πρωταγωνιστής ήταν και πάλι ο Νεϊμάρ που σκόραρε δυο φορές φτάνοντας τα 18 γκολ στη διοργάνωση, εκστασιάζοντας τους οπαδούς της Σάντος που τραγουδούσαν για το τρίτο σερί πρωτάθλημα στην επέτειο των 100 χρόνων της ομάδας. Ο δε Νεϊμάρ έφτασε τα 104 γκολ πλέον (μια που πάντα ασχολούμαστε με τις μετρήσεις των γκολ) και έπιασε τον Σερζίνιο Τσουλάπα και τον Ζοάο Πάουλο στην πρώτη θέση των σκόρερ της Σάντος στην μετά-Πελέ εποχή.

Και φυσικά για να μη χαλάσει το χατίρι των φαν του, δεν άφησε την ευκαιρία να δοκιμάσει πάλι διάφορα κολπάκια απέναντι στους αντιπάλους του, με θεαματικές ντρίμπλες (χωρίς πολλή ουσία):

http://youtu.be/UANgv-tbUis

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Joga bonito, βιντεοθεραπεία, ποδόσφαιρο Λατινικής Αμερικής

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Το δέντρο της ζωής

Κάθε καλή ιστορία αποτυχημένου ποδοσφαιριστή, που τελικά έγινε κάτι άλλο στη ζωή του, τελειώνει με έναν τραυματισμό που του έκοψε την καριέρα. Ο αριστεροπόδαρος Χόρχε Σαμπάολι δεν έγινε σπουδαίος χαφ, καθώς μόλις στα 19 του εγκατέλειψε το ποδόσφαιρο μετά από ένα διπλό κάταγμα κνήμης-περόνης στα ερασιτεχνικά της Αργεντινής και ενώ πέρασε από τις ακαδημίες της […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ήρωες που δεν ξέρουμε: Λουίς “Πούλγκα” Ροντρίγκες

Δυστυχώς ή ευτυχώς το σύγχρονο ποδόσφαιρο θέλει ποδοσφαιριστές αθλητές, γυμνασμένους, με αντοχές. Στη Ν. Αμερική όμως που ακόμα δείχνει να διατηρεί τις παραδόσεις, επιβιώνουν ακόμα παίκτες-μορφές που στην Ευρώπη δεν θα έβρισκαν θέση, αλλά εκεί λατρεύονται σαν μικρές θεότητες. Αυτό εδώ το κείμενο αποτελεί μια ωδή στον “Πουλγκίτα” Ροντρίγκες, έναν από τους τελευταίους ποδοσφαιριστές που […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *