Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Τρεις πρωταγωνιστές, τρία Μουντιάλ

Το “Dias de Gracia” (Days of Grace αγγλιστί) είναι η πρώτη ουσιαστικά μεγάλη προσπάθεια του Μεξικάνου Εβεράρδο Βαλέριο Γκουτ που είναι παραγωγός-σκηνοθέτης και σεναριογράφος στην συγκεκριμένη ταινία. Το φιλμ προβλήθηκε εκτός διαγωνισμού στο Φεστιβάλ των Καννών και είναι ένα ας πούμε αστυνομικό θρίλλερ που κινείται σε γρήγορους ρυθμούς και περιλαμβάνει τρεις διαφορετικές ιστορίες που συνδέονται με πρωταγωνιστές έναν αστυνομικό, έναν όμηρο και μία σύζυγο. Αν περιμένετε να αναγνωρίσετε πρόσωπα ηθοποιών μάλλον θα είναι δύσκολο, καθώς ο πιο διάσημος είναι ο Κάρλος Μπαρδέμ, αδερφός του Χαβιέρ.

Αν αναρωτιέστε τι σχέση έχει με το ποδόσφαιρο και βλέπουμε τις τάπες στο πόστερ της ταινίας, η εξήγηση είναι απλή. Τα γεγονότα της ταινίας συμβαίνουν κατά τη διάρκεια τριών Μουντιάλ (2002, 2006 και 2010) όπου και όλος ο κόσμος ασχολείται με το ποδόσφαιρο, μαζί με αυτούς και οι αστυνομικοί ώστε να κάνουν πιο εύκολη τη ζωή των “κακών”. Αν το concept σας θυμίζει κάτι, ναι είναι παρόμοιο με αυτό της ταινίας “Μια μέρα στην Ευρώπη” μόνο που εκεί έχουμε να κάνουμε με έναν τελικό Champions League και κατά κύριο λόγο πιο απλές και ανθρώπινες ιστορίες, ενώ εδώ έχουμε να κάνουμε με πιο bad-ass Μεξικανούς εγκληματίες και πολύ πιο γρήγορους ρυθμούς.

Η ταινία θα παιχτεί αυτές τις μέρες στο Μεξικό και αν κάτι είναι εντυπωσιακό είναι το soundtrack της, στο οποίο βλέπουμε τον αγαπημένο Νικ Κέιβ, τον Γιαπωνέζο συνθέτη Σιγκέρου Ουμεμπαγιάσι (γνωστό από την μουσική του σε διάφορες ταινίες) και ως έκπληξη το remix του 3D των Massive Attack στην εκτέλεση του Summertime από την λατρεμένη Σκάρλετ Γιόχανσον.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

sombrero at the movies

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Από ένα Όσκαρ στους κυρίους

Στο Sombrero λατρεύουμε το ποδόσφαιρο και αγαπάμε τον κινηματογράφο. Το έχετε καταλάβει και χαιρόμαστε πραγματικά γι’αυτό. Με αφορμή την 88η Τελετή Απονομής των Όσκαρ, την εξαιρετική παρουσίαση του Κρις Ροκ και το πολυπόθητο αγαλματίδιο που έφτασε -επιτέλους- στα χέρια του Λεονάρντο Ντι Κάπριο, διάφορες σκέψεις άρχισαν να βασανίζουν το μυαλό μου. Άφησα λοιπόν στην άκρη […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Όταν παίζεις για να κρατηθείς στη ζωή

Ο Έντουαρντ βαν Γκιλς είναι Ολλανδός και εδώ και χρόνια θεωρείται ο Νονός του Streetfootball. Είναι 42 ετών και σε αρκετά μικρή ηλικία έμπλεξε με διάφορες παρανομίες κάτι που του στέρησε την ευκαιρία να κυνηγήσει το όνειρό του και να γίνει επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Ευτυχώς η αγάπη του για το ποδόσφαιρο του έδωσε τη δύναμη να […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *