Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Να ‘μασταν γρήγοροι σαν τη φωτογραφία

Ξεκινώντας να πω, ότι το πιο εύκολο πράγμα είναι να κριτικάρεις την εθνική ομάδα. Πολύ απλά γιατί δεν είναι κάποιος σύλλογος όπου ότι και αν πεις οι οπαδοί του θα πουν ότι το κάνεις γιατί είσαι αντίπαλος, γιατί δεν έχει βαμμένες φυλλάδες να πουλάνε οπαδιλίκι και μόνο (στην Εθνική αυτό συμβαίνει μόνο στις επιτυχίες και την καπήλευσή τους με εθνικοπατριωτικά DVD) και γιατί μπορείς να το παίζεις προπονητής πολύ πιο εύκολα μια που στον σύλλογο υπάρχει ένα συγκεκριμένο ρόστερ, ενώ στην εθνική υπάρχει το σύνολο των Ελλήνων παικτών και μπορείς να λες “μα γιατί δεν έβαλε τον τάδε” ή “γιατί δεν πήρε τον τάδε”.

Όπως επίσης να πω, ότι η κριτική στην εθνική ομάδα δεν είναι κουσούρι του Ελληνάρα, αλλά γίνεται παντού, σε όλες τις χώρες που κλωτσάνε την μπαλίτσα. Με βάση αυτή θα σταθώ σε μερικά πράγματα που είναι απλά δικές μου απόψεις, χωρίς να υποστηρίζω ότι είναι και σωστές. Ξεκινάω από την κλασσική κουβέντα σε κάθε εθνική ομάδα, αυτή περί του προπονητή. Θεωρώ ότι ο Σάντος φέρει ευθύνη σημαντική για το γεγονός ότι έχουμε έναν βαθμό μετά τα δυο πιο “εύκολα” θεωρητικά παιχνίδια. Ευθύνη τόσο λόγο επιλογής παικτών, όσο και κοουτσαρίσματος μέσα στο παιχνίδι.

Κατ’ εμέ η επιλογή των τερματοφυλάκων της Εθνικής ήταν τραγική. Πήρε έναν γερασμένο τερματοφύλακα που ακόμα και νεότερος ήταν κακός, έναν καλό τερματοφύλακα που έχασε όλη τη σεζόν λόγω τραυματισμών και έναν μέτριο τερματοφύλακα που δεν έπαιζε στην ομάδα του. Μεταξύ αυτών επέλεξε των χειρότερο όλων για βασικό και αυτό η ομάδα το πλήρωσε ακριβά. Κατ’ εμέ ο Χαλκιάς ευθύνεται στα 2 από τα 3 γκολ που έχει δεχτεί η Εθνική, η δε συμπεριφορά του χθες (συμπεριφορά που έχει επαναλάβει και στους συλλόγους που αγωνίζεται) είναι αρκετή για να τον στείλει ο προπονητής σπίτι του από τώρα. Στις κλήσεις θα μπορούσαν να είναι είτε ο Χιώτης, είτε κάποιος από τα δυο “Κα” του ΠΑΟ, είτε ο Κωνσταντόπουλος που βελτιώθηκε πολύ στο τέλος της σεζόν. Νομίζω ότι αυτό το λάθος του Σάντος το πληρώσαμε πολύ πιο ακριβά απ’ ότι περιμέναμε όλοι. Λάθη στους τερματοφύλακες έκανε και παλιά δυστυχώς. Πιστεύω ότι τραβάει ορισμένα κολλήματα, όπως όταν ήταν στην ΑΕΚ και επέμενε στον Ατματζίδη στα τελευταία του ή στον κακό Μιχαηλίδη με αποτέλεσμα να μένει (τι σύμπτωση) ο Χιώτης στον πάγκο και η ομάδα να τρώει σε κάθε ματς ένα γκολ από ανεπάρκεια στον άσσο.

Από εκεί και πέρα δεν μπορώ να πω πολλά για τις άλλες θέσεις. Στα σέντερ μπακ νομίζω δεν διαφωνώ, στα δε χαφ είναι τόση η φτώχεια του ελληνικού ποδοσφαίρου που ο Καραγκούνης θα παίζει βασικός ως τα 40, στους δε επιθετικούς πιθανώς να αδικήθηκε ο Κλάους. Στα πλάγια μπακ δεξιά ο Τοροσίδης είναι σε μέτρια κατάσταση, αλλά δεν μπορώ να σκεφτώ κάποιον καλύτερο. Όσο για τα αριστερά, ο Χολέμπας αποτελεί τρύπα τεράστια για την ομάδα μας με σαφή ευθύνη και στα δυο ματς. Παρ’ όλα αυτά ποιον να βάλει; Τον Σπυρόπουλο που γελάνε οι Παναθηναϊκοί μαζί του ή τον Καράμπελα; Μόνο ο Τζαβέλλας υπάρχει. Εκεί όμως που φταίει ο Φερνάντο είναι ότι είδε τα χάλια του Χολέμπας στο πρώτο ματς και δεν φρόντισε να τα καλύψει στο δεύτερο. Και εκεί αρχίζουν και τα προβλήματα στο κοουτσάρισμα του Σάντος.

Προβλήματα για τα οποία ο καθένας μπορεί να πει το μακρύ του και το κοντό του. 100 Έλληνες θα σου πουν 101 διαφορετικές εντεκάδες. Υπάρχουν όμως κάποια πράγματα που και οι 100 θα πουν. Ας δεχτώ ότι πιστεύει στον Σαμαρά, εδώ οι ΠΑΟΚτζήδες κράζανε τον Σαλπιγγίδη μια σεζόν ολόκληρη και μετά το ματς με την Πολωνία κράζανε τον Σάντος που δεν τον βάζει. Το θέμα είναι ότι βλέπεις ότι το παλικάρι δεν μπορεί. Δεν νιώθει. Είναι αργός, δεν κάνει σχεδόν τίποτα σωστό, είναι τρομερά σοφτ. Γιατί τον αφήνεις να βγάζει το 90λεπτο; Υπάρχει κάποιος λόγος; Ανακατεύεις όλη την ομάδα επειδή σε γκαντεμιάσανε και έμεινες χωρίς σέντερ μπακ. Βαφτίζεις τον Κατσουράνη (που γενικά είναι λάσπη) σέντερ μπακ, ενώ έχεις κανονικό σέντερ μπακ; Αν δεν πιστεύεις στον Μαλεζά γιατί τον παίρνεις μαζί σου; Για τουρισμό; Αναγκάζεσαι να κάνεις αλχημείες για να καλύψεις μια θέση και ανακατεύεις δυο γραμμές. Στο δε τέλος του αγώνα, όχι μόνο τον αφήνεις  μέσα τον Σαμαρά, βγάζεις και όλα τα χαφ για να βάλεις επιθετικούς και καταλήγεις να παίζεις με κάτι σαν 4-2-4 και τον Κατσουράνη να κάνει γιόμες. Δηλαδή χαλάς όσα έχεις καταφέρει κυρ-Σάντος τόσο καιρό, να παίζει η ομάδα όσο μπορεί με ένα συγκεκριμένο στυλ. Να κόψει τις γιόμες, να προσπαθήσει υπομονετικά να φτάσει στις φάσεις. Και έρχεσαι μόνος σου και το χαλάς την πιο κρίσιμη ώρα που θες να βάλεις γκολ;

Προσωπικά ποτέ δεν περιμένω μπαλάρα από την Εθνική μας και είμαι ευχαριστημένος όταν βλέπω προσπάθεια και όταν ξέρω ότι αυτό μπορούσαν, αυτό έκαναν. Ούτε καταλαβαίνω τα παράπονα για το κακό ποδόσφαιρο που παίζουμε, όταν “ομαδάρες” σέρνονται στον αγωνιστικό χώρο. Δεν μπορώ όμως να βλέπω να σαμποτάρουμε μόνοι μας τις ελπίδες μας. Γιατί ακόμα κι έτσι αν έμπαινε εκείνο το ρημάδι το πέναλτι του Καραγκούνη θα θέλαμε ένα Χ με τη Ρωσία σε μια “ομορφιά του ποδοσφαίρου” με την οποία θα περνούσαν αυτοί πρώτοι και εμείς δεύτεροι. Ας αφήσουμε τους άλλους να μας κόβουν τις ελπίδες.

Όπως κάνουν οι επόπτες και οι διαιτητές π.χ. Δεν θα μιλήσω για θεωρίες συνωμοσίας ή για σφαγές σε φάσεις που τις φανταζόμαστε. Όταν όμως βλέπεις όλες οι “οριακές” φάσεις να δίνονται κατά σύμπτωση εναντίον σου και μονίμως να παίρνεις κάρτες που δεν δίνονται στους αντιπάλους, τότε κάτι δεν πάει καλά. Ελπίζω να βελτιωθεί η διαιτησία με τη Ρωσία, όπως ελπίζω να βελτιωθούμε και εμείς. Φυσικά και είναι δύσκολο να κερδίσουμε τη Ρωσία, αλλά δεν είναι ακατόρθωτο. Αρκεί να παίξουμε στο 100% των όσων μπορούμε, να έχουμε και λίγη από την παλιά μας τύχη που μας εγκατέλειψε και να δούμε μια σωστή ομάδα από τον Σάντος που προλαβαίνει να διορθώσει κάποια πράγματα. Και ας μπούμε και σε ένα ματς με περισσότερο πάθος, σαν να χάνουμε ήδη με 1-0 και 2-0 (χωρίς να χάνουμε όμως, έτσι παιδιά;), και πολύ περισσότερο μυαλό. Δεν είμαι αισιόδοξος, αλλά τουλάχιστον ας φύγουμε με ψηλά το κεφάλι και όπως όταν νιώθαμε όλοι μας μετά το πρώτο 6λεπτο χθες…

YΓ Αυτός ο κοκκινομάγουλος ο Κυριάκος Παπαδόπουλος δείχνει τρομερά στοιχεία. Και επειδή μου αρέσει και ο Παπασταθόπουλος, νομίζω ότι θα έχουμε για αρκετά χρόνια καλά σέντερ μπακ.
ΥΓ2 Περιμένω να ακούσω απόψεις από όσους γίγαντες διάβασαν όλο αυτό το σεντόνι.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Euro 2012, we love 1-1-8, Εθνική Ελλάδας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

O αφανής ήρωας της Αγγλίας στο Μουντιάλ

Στην επαρχιακή πόλη που ζω, έχω αναλάβει -εδώ και 4 χρόνια- την μοναδική αθλητική ραδιοφωνική εκπομπή, στον μοναδικό ραδιοφωνικό σταθμό της πόλης. Μην φανταστείτε τίποτα μεγαλεία. Εκπέμπουμε τουλάχιστον και διαδικτυακά, τα τελευταία χρόνια, και μας ακούνε και μερικοί φίλοι στο εξωτερικό και σε κάποιες πόλεις της Ελλάδας. Σε μια εκπομπή είχα καλεσμένο τον προπονητή της […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Το θέατρο του παραλόγου και η πλήρης απαξίωση

Θα ξεκινήσω γράφοντας μερικά πράγματα για μένα που έχουν όμως σχέση με το θέμα που θα διαβάσετε παρακάτω. Δεν υπήρξα ποτέ φανατικός της εθνικής ποδοσφαίρου, κάτι που, εννοείται, συνεχίζεται και στις μέρες μας. Ήμουν απ’ αυτούς που δεν είχαν βγει στους δρόμους, φορώντας τσαρούχια και φουστανέλα, ακόμα και όταν η ομάδα του Όττο Ρεχάγκελ είχε […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

14 σχόλια σχετικά με το “Να ‘μασταν γρήγοροι σαν τη φωτογραφία”

  1. Ο/Η Durutti Degian (@durutti13) λέει:

    χαχα μπηκες κ εσυ στο τριπακι των 10εκ προπονητων.
    Για τον Κατσουρανη τα ακουμε 2 χρονια τωρα και εμεις οι βαζελοι οτι πρεπει να παιξει στοπερ. Δεν θελει και δεν μπορει να παιξει εκει. Θελει ελευθερο ρολο σχεδον 10αρι χωρις ευθυνες.. Να δωσει τη μπαλια που μπορει (και με το μυαλο που εχει) αν μπορεσει να κλεψει κ καμια μπαλα..
    Τωρα τα αλλα για τη διαιτησια δεν τα περιμενα απο σενα.. Σε παιζουν με αντιπαλο το γηπεδουχο 51-49, σου δινουν πεναλτυ (ενταξει καταφανεστατο) κ κοκκινη (που ευκολα μπορουσε να μην την δωσει) και μιλαμε για διαιτησια? Η κλαψα της φυλης.
    Παιζει με κορυφαιο σκορερ το Γκεκα (γελαει ο κοσμος) χωρις αυτον δεν μπορεις ουτε φαση να κανεις. Ευχαριστημενοι να ειμαστε που ειμαστε στο τουρνουα, σουπερ ευχαριστημενοι που χτυπαμε τα παιχνιδια σαν το ηρωικο 2ο ημιχρονο με την Πολωνια. Δεν ειναι πολυ παλια οι εποχες που κονταροχρυπιομασταν στα επιπεδα Μαλτας κλπ..
    Ο Κυριακος ειναι θεος, μακραν ο καλυτερος. Επισης πιστευω Σαλπι ειναι αναντικαταστατος, ισως και ο Νινης απλα δεν εχει παιχνιδια στα ποδια του.
    Καραγκουνης δεν αντεχε ολη τη σαιζον να παιζει 30λεπτα θα παιζει 90λεπτα καθε 4 μερες???
    Ενταξει θα μπορουσε να βαλει και κανενα χαφ ο Σαντος μεσα χτες.. Θα μπορουσε να στησει την ομαδα λιγο καλυτερα.. Ομπραντοβιτς μαγος (για να ειμαστε και στο πνευμα των ημερων) δεν ειναι μην τρελαθουμε. Αλλα σκεψου τι θα γινοταν αν ΔΕΝ εβαζε τους επιθετικους… “Αμυντικογενης… Φοβηθηκε… Ατολμος…” κλπ.

  2. Ο/Η rory3 λέει:

    Η αλήθεια είναι ότι όσοι προσπαθούσαν να είναι αντικειμενικοί τόσο καιρό και να μην τα ισσοπεδώνουν όλα μετά τα χθεσινά απηύδησαν. Δεν γίνεται πλέον να δώσεις ούτε μισό δίκιο στον σάντος για τις επιλογές του.

    Επίσης δεν μπορώ να καταλάβω κάτι. Πως γίνεται κορυφαίοι προπονητές να πιστεύουν ότι με 4 επιθετικούς θα βάλουν σίγουρα γκολ; Ιδίως παίζοντας με γιόμες και χωρίς κέντρο. Ο μουρίνιο σε ένα ματς με την ίντερ είχε βάλει 5 μου φαίνεται. Το κάνουν μια στο τόσο λόγω πανικού; Ούτε στο manager δεν πετυχάινει αυτό.

    Στο goal.com ξέρει κανείς τι παίζει με τις βαθμολογίες; Κάποιος πρέπει να μισεί πολύ τον κοκκινομάγουλο σε αντίθεση με τον cool samaras.

  3. Ο/Η alex λέει:

    η Εθνικη εμφανιζεται σαν να εχει μαζευτει μια ωρα πριν απο καθε ματς χωρις σχεδιο και προετοιμασια για το παιχνιδι του αντιπαλου.Ο Σαντος με εχει απογοητευσει πολυ γιατι τον θεωρουσα τουλαχιστον οργανωτικο.Αριστερα μπαταρουμε και γιατι ειναι κακος ο Χολεμπας και γιατι δεν τον βοηθαει το χαφ απο κει.Ο Σαμαρας ειναι σαν βετερανος και με το στυλ που εχει αυτο τονιζεται περισσοτερο και εξοργιζει τους παντες.Ο Φωτακης ηταν τραυματιας την Κυριακη με θλαση και καταφερε να ειναι ετοιμος την Τριτη?Ιατρικα ειναι λιγο απιθανο.Δεν εχουμε καποιον να τραβηξει την ομαδα που στις εθνικες παντα υπαρχει αυτος ο καποιος.Η τακτικη πεταω 4 επιθετικους μεσα και προσευχομαι να βρουν τη μπαλα απο καμιναδα ή να ριξει καμια ζεμπεκια ο αμυντικος εχει αποδωσει ποτε?Για τους τερματοφυλακες εχει εξαντληθει το θεμα απο την επιλογη ακομα και απλα χτες ο Χαλκιας μας θυμισε οτι ειναι και καλος ηθοποιος.Μεσα στα ολα που πανε αναποδα δεν μας παιζουν καλα και οι διαιτητες αλλα αυτο ειναι το λιγοτερο.

  4. Ο/Η Elaith λέει:

    Λοιπόν, πάμε

    @durutti
    O Κατσούρ μπορεί να παίξει πίσω μόνο αν παίξει ως λίμπερο μαζί με 2 σέντερ μπακ. Να τον βάζεις σέντερ μπακ έτσι δεν έχει νόημα.
    Για τη διαιτησία διαφωνώ και δεν το λέω με φανατισμό. ΟΚ το πέναλτι που ζητάμε στο 1ο ματς δεν είναι, αλλά το άλλο που δίνει δεν γίνεται να μην το δώσει. Δεν υπάρχουν επίσης και οι κάρτες στον Σωκράτη. Επίσης χθες, παίρναμε κάρτες με μεγάλη ευκολία σε αντίθεση με τους Τσέχους. Πες το σφύριζε έδρα, πες το σύμπτωση. Δεν αλλάζει το γεγονός ότι θα μπορούσαμε άνετα να είχαμε πάρει άλλα αποτελέσματα.

    Για τα άλλα που λες συμφωνώ. Ευχαριστημένοι να είμαστε και νομίζω το έχω γράψει και σε παλιό κείμενο για τον Σάντος. Απλά μπορούμε και καλύτερα και μπορεί και ο Σάντος και καλύτερα.Για τον Νίνη διαφωνώ μόνο. Δεν με πείθει πλέον. Έχω δει αρκετά ματς. Για αλλαγή ναι, όχι για κάτι παραπάνω. Όσο γιαυτο που λες για επιθετικούς, υπάρχει διαφορά στο παίζω χωρίς επιθετικούς και πετάω μέσα εκατό φορ για να βαλω γκολ. Δεν υπάρχει λογική σε αυτό. Ειδικά αν το κάνεις για 25 λεπτά και όχι για τα τελευταία 5 π.χ.

    @rory αυτό λέω κι εγώ για επιθετικούς. Το έκανε κι ο Μπάγεβιτς σε πολλά ματς στην τελευταία του θητεία στην ΑΕΚ. Κυνηγούσαμε στο σκορ, πιέζαμε και μετά άδειαζε το κέντρο γεμίζοντας φορ. Το αποτέλεσμα ήταν να κάνουμε λιγότερες ευκαιρίες από πριν και να κινδυνεύουμε πολύ περισσότερο από αντεπιθέσεις.

    @alex συμφωνώ στα περισσότερα

  5. Ο/Η TomJoad λέει:

    Μόνο μία παρατήρηση…Αν δεν έπαιζε ο κατσούρ σεντερ μπακ ( που δεν έπρεπε ) και έπαιζε ο μαλεζάς δεν θα έπαιζε ο φωτάκης. Δεν υποστηρίζω την άποψη να παίζουν οι καλύτεροι σε όποια θέση κάτσει, αλλά αν πρέπει να μου πεις πριν το ματς να παίξει ο φωτάκης ή ο μαλεζάς θα έλεγα ο πρώτος ακόμα και αν χρειαστεί να παίξει κάποιος άλλος στόπερ.
    Μία ομάδα που για να βάλει γκολ πρέπει να κοιμηθεί ο θεούλης ( που είναι και έλληνας φυσικά ) ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΕΥΡΩ ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΓΙΟΥΡΟ.Αν δεν έχεις ρε γαμώτο ΜΙΑ φάση αυτοματοποιημένη να κατεβαίνει η μπάλλα εύκολα στην περιοχή άντε παίξε μαζί μου 8χ8 να λυώσουμε στην γιόμα. Το ηλίθιο ευρωπαικό σύστημα βαθμολογίας, η σκληρή κωλοφαρδία μας και ο Τζέκος το 2004 μας κάνανε να παίζουμε με παλτά προκρίσεις για μεγάλες διοργανώσεις και να προκρινόμαστε. Πολιτικά και ποδοσφαιρικά είμαστε διεθνιστές και χωρίς ίχνος προκατάληψης η ελλάδα είναι πολυ άσχημη…Κοντή, χοντρή, με φάτσα τέβεζ. Ας μην την βλέπαμε καλύτερα στο γιουρο… Ή ας παίζαμε μόνο τελικό με ιρλανδία να είναι και δίκαιο να κάνει και τους εθνικιστικούς τεμενάδες του και ο δημαρίτης χελάκης γιατί κατά τα άλλα κλάφτα..

  6. Ο/Η panagos λέει:

    Επιτελους μιλαμε λιγο για μπαλιτσα…

    Ο κατσουρ πισω ειναι μεγαλη και ατερμονη κουβεντα.Δικη μου αποψη πως μπορει να παιξει ανετα τη θεση (πολυ πιο ανετα ως λιμπερο) αρκει τα χαφ και οι πλαγιοι να γυρνανε και να μαρκαρουν.Το παν ειναι θεμα αλληλοκαλυψης.Οταν δεν ξερει απο που θα του πρωτοβγει ο αντιπαλος (που 90% θα ειναι και πιο γρηγορος) τοτε κλαφτον…

    Αυτο ειναι και το τεραστιο προβλημα της εθνικης.Τα χαφ.Αργοι,χωρις επιστροφες,χωρις καλυψεις,χωρις σωστες πασες,χωρις μακρινο σουτ,ουτε γιομα της προκοπης δεν κανουν…

    Αμα ξεραμε περισσοτερη μπαλα δε θα φαινοντουσαν στον ιδιο βαθμο οι τρυπες πισω,αλλα ελα που ουτε και αυτο το “εχουμε”…

    Εχουμε και ενα τερμα για φαπες,δεν θελει και πολυ

    υγ.ποιος μαλεζας μωρε,ποιος φωτακης,ποιος μητρογλου και ποιος γκεκας…παλι καλα που δεν πηρε και τον μεγαλεξανδρο να σπαω τηλεορασεις…

  7. Ο/Η Elaith λέει:

    Να πω εδώ και κάτι σχετικό-άσχετο.

    Ίσως καταλάβουμε πια, το πόσο καλή ομάδα είχαμε το 2004. Γιατί οκ, άμυνα-τύχη κτλ, αλλά τότε είχες Καραγκούνη-Κατσουράνη 8 (!!) χρόνια νεότερους.
    Είχες Ζαγόρ στα χαφ σκύλο μαύρο, είχε Βασίλη Μοτσαρτ-α να βγάζει μπαλιές, είχες τέρμα σοβαρό και όχι κλόουν όπως τώρα, είχες Κολοσσό αρχοντικό και Μιχάλη Καψή μαντουμαναδόρο να ακολουθεί αντίπαλο μέχρι και στις τουαλέτες.

    Τώρα έχεις στα χαφ γερασμένα παλικάρια και κάτι Μάκους και Φωτάκηδες. Νομίζω ότι μόνο επιθετικά είμαστε καλύτεροι από τότε (Βρύζας-Χαριστέας δεν μου λένε τίποτα, παρά τις εμφανίσεις τους και ο Ντέμης έπαιζε χωρίς μέση).

    Διαφωνώ στις απόψεις σας για τον Γκέκα. Δεν είναι φορ παγκοσμίου κλάσης, αλλά μια χαρά είναι.

  8. Ο/Η OCT λέει:

    Ousiastika thn prokrisi thn xanei o Santos.Tha mporouse hdh na exei 6 vathmous alla logw kakwn epilogwn den tous exei.Kai to xeirotero einai oti epiloges uparxoun apla den tis ekmetaleuetai.H diaitisia sigoura exei epireastei apo to olo klima as elpisoume na mhn ginei kai sto mats me tous Rosous.Elpizoume omws,den einai kai kamia uperdunami o Arsavin kai ta upoloipa konta paidia ths pareas..

  9. Ο/Η pgetsos λέει:

    Διαφωνω και γω για γκεκα, οπως και για μητρογλου… ο πρωτος εχει βγει πρωτος σκορερ γερμανιας, εβγαλε ματια και στη τουρκια σε μιση σαιζον… ο αλλος εχει κανει περσι τρομερη χρονια με πανιωνιο, ευκαιρια και γκολ ηταν, και φετος με ατρομητο επισης εβγαλε ματια…

    ο φωτακης, μονο για τα πολλα του τρεξιματα παιζει, εδω στον ΠΑΟΚ εχει να κανει καλο παιχνιδι 6 μηνες, στην εθνικη θα κανει?

    Μαλεζα επισης διαφωνω, εχει γινει εκπληκτικος σαν αμυντικος, στο μαν-του-μαν δε παιζεται φετος(μαθηματα απο τον Κοντρερας? ισως…)

  10. Ο/Η panagos λέει:

    Ο γκεκας με τον μητρογλου ειναι ιδιαζουσες περιπτωσεις σεντερφορ.Ο γκεκας ειναι γρηγορος αλλα αμπαλος,δεν μπορει να παιξει με πλατη ουτε εξω απο την περιοχη.Ειναι γκολτζης βεβαια,και στις καλες του μπορει να πιεσει και κανα μπακ.Γενικα δεν κανει,πολυ μετριος παιχτης,θεωρω πως εχει κανει καριερα καθαρα λογω συγκυριων και καλων επιλογων.Ο μητρογλου απο την αλλη,ενω ξερει μπαλα και εχει καλο σωμα για σεντερφορ και σχετικα καλο τελειωμα,ειναι αργος,δεν μπορει να παιξει την κοντρα,εχει νεκρα διαστηματα,ειναι κι αυτος χαλια εξω απο την περιοχη.Επισης,δεν εχει ξαναπαιξει σε διεθνη διοργανωση.Και ειναι και βλακας.

    Τωρα για τους αλλους που λες,προσωπικα εχω πολυ κακη αποψη,ειδικα για τον φωτακη,και ειδικα τωρα που εχει παει και 30βαλε.Ουτε απ’εξω απο την εθνικη δεν θα επρεπε να περναει,οχι να παιζει και μισοτραυματιας κιολας.Δηλαδη η λογικη φωτακης αντι νινη τι ακριβως προσφερει?Θεωρητικα μεγαλυτερη αμυντικη προσηλωση,πρακτικα σου αφαιρει και πασα και μπασιμο.Ο μαλεζας εχει καποια καλα στοιχεια,αλλα δε μου γεμιζει το ματι.Χιλιες φορες να ειχε παρει τον μορα,γενικα μου αρεσουν οι πιο εγκεφαλικοι αμυντικοι.

  11. Ο/Η makattacks λέει:

    Λοιπόν, έχουμε και λέμε, το δυνατό μας όπλο, βλέπε άμυνα, έχει πάει περίπατο χάρη στην επιμονή του Σάντος να βάζει τα αγαπημένα του παιδιά, βλέπε Κατσούρ, Καρά να παίζουν βρέχει χιονίσει… Στο πρώτο ματς δεν είδε ότι η αριστερή μας πλευρά έμπαζε? Δλδ τι νόμιζε ότι στο δεύτερο, ο Χολέμπας θα μεταμορφωνόταν σε Ρ.Κάρλος??? Πάμε παρακάτω, ο Σαμαράς παίζει σαν πρώην ποδοσφαιριστής, πολύ κρίμα για το ταλέντο που έχει…Οιεπιθετικοί μας, που δε νομίζω ότι οι άλλες ομάδες έχουν καλύτερους, αλλά σίγουρα τους τροφοδοτούν καλύτερα…τη διαιτησία δεν την λες και φιλική, αλλά στέκομαι στο γεγονός ότι σε δυο ματς, μας έχουν ακυρώσει από ένα γκολ, τυχαίο? δεν εξετάζω αν ήταν ή δεν ήταν οφσαιντ…το γκολ της κροατίας με την ιρλανδία ήταν 1 μέτρο και δεν το έδωσαν…Δε βάζουμε που δε βάζουμε γκολ, αν μας ακυρώνουν κι αυτά….Καταλήγοντας συμφωνώ με τον Elaith, να παίξουμε κι ας χάσουμε, με ψηλά το κεφάλι, όχι αυτό το πράγμα με τις γιόμες…ήμαρτον…

  12. Ο/Η SPARROW1924 λέει:

    σωστη η αναλυση σου και σχεδον σε ολα συμφωνω..για τα τερματα επισης δεν νομιζω να διαφωνει κανεις..

    2 επισημανσεις θελω να κανω..αφου αριστερα πασχεις αμυντικα περισσοτερο ισως ο Σαντος(που στη διαχειρηση ενος παιχνιδιου ειναι ερασιτεχνης κοουτς) θα επρεπε να παει στη πεπατημενη του Ρεχαγκελ..αριστερα τον Τοροσιδη κ δεξια τον Βυντρα σαν εναλλακτικη λυση,που ναι μεν δεν ειχε πολυ γεματη χρονια , αλλα αμυντικα ειναι πολυ καλυτερος ισως απο ολα τα ακραια μπακ μας..

    και επισης η Ελλαδα δεν πασχει απο αμ.χαφ που καταστρεφουν..εχει Μανιατη,Μακο(σε καλη μερα)και Κυριακο Παπαδοπουλο αν χρειαστει..η Ελλαδα δεν εχει τον χαφ που κ να καταστρεφει αλλα κ να κανει παιχνιδι κατι που ειναι για εμενα το ατου της Γερμανιας π.χ με Σβαισταινγκερ ή της Γιουβεντους που πηγε ο Πιρλο κ της εδωσε κουπα μετα απο χρονια..

    χαιρετε!!

  13. Ο/Η Hawk λέει:

    Ναι ναι λοιπόν διάβασα όλο το σεντόνι και έχω να κάνω κι εγώ τις παρατηρήσεις μου:

    1.Συμφωνώ απόλυτα με όσα ακούστηκαν για το Σάντος καθώς μέχρι στιγμής έχει κάνει πολύ κακό κοουτσάρισμα.

    2.Ο Χολέμπας ακόμα και στον Ολυμπιακό έκανε τα ίδια πράγματα,κι εκεί είχε τρύπες αλλά είχε και άλλα χαφ που τον κάλυπταν και ένα κεντρικό αμυντικό δίδυμο που ήξερε πως να κλείνει τα κενά.Επιπλέον χαζός ήταν ο Βαλβέρδε που στα κρίσιμα παιχνίδια του Τσαμπ Λιγκ έβαζε Μαρκάνο αριστερά που είναι αμυντικός;

    3.Ο Σαμαράς…νομίζω δεν υπάρχει ελληνικό σπίτι που να μην τον έβριζε..αλλά και πάλι δεν θα σταθώ τόσο στον παίκτη γιατί ξέρουμε το στυλ του (που προσωπικά σιχαίνομαι) χρόνια.Θα σταθώ στο Σαντος, ο οποίος βλέπει απ’το 1ο ματς οτι το παιδί δεν τραβάει.Τον βάζει και στο 2ο και σαν να μην έφτανε αυτό τον αφήνει και όλο το ματς μέσα ενώ το βλέπεις ότι απο το 65 και μετά απλά κατέστρεφε τις επιθέσεις κάνοντας αποτυχημένες ντρίπλες και πέφτοντας κάτω.

    4.Τελευταία αλλαγή του Σάντος..Μέσα ο Μήτρογλου έξω ο Φορτούνης.Εντάξει ο μικρός άλλαξε την εικόνα μας στο ματς με την Πολωνία, με την Τσεχία δεν τα πήγε πολύ καλά αλλά και πάλι είναι ένας εικοσάρης που τρέχει και θες μόνο μία κάθετη του πάσα για να βγεις σε επίθεση. Αντ’ αυτού βάζεις Μήτρογλου και κρατάς τον Σαμαρά μέσα. Παίζεις δηλαδή ένα 4-2-4 χωρίς καμία τύχη για σωστή ανάπτυξη (κάτι τέτοιο έκανε και η Ολλανδία χθες με αντίστοιχα αποτελέσματα) Επιπλέον με τη συγκεκριμένη αλλαγή ψηλώνεις το σχήμα σου και ενθαρρύνεις τον Κατσουράνη να κάνει αυτό το αηδιαστικό παιχνίδι με γιόμες (πράγμα το οποίο το έκανε τουλάχιστον 20 φορές) χωρίς κανένα αποτέλεσμα και χωρίς ίχνος ποδοσφαιρικής αξιοπρέπειας για αυτό που παρουσιάζεις.

    ΥΓ1: Ο Κ.Παπαδόπουλος είναι απ’τα μεγαλύτερα ταλέντα στην Ευρώπη στην άμυνα ή το αμυντικό παιχνίδι εν γένει.

    ΥΓ2: Συγγνώμη για το σεντόνι και ευχαριστώ όποιον το διάβασε!

  14. Ο/Η Elaith λέει:

    Το διάβασα και συμφωνώ απόλυτα.
    Νομίζω σε γενικές γραμμές οι περισσότεροι συμφωνούμε, τουλάχιστον στα βασικά. Δεν θα μεταμορφωνόταν η ομάδα με 2-3 αλλαγές, αλλά θα είχε σίγουρα μια βελτίωση και πιθανότατα παραπάνω βαθμούς από όσους έχει τώρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *