Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Τα τελευταία 90 λεπτά των ανατροπών

Έχοντας φτάσει στην τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος της Αργεντινής δεν είχε ξεκαθαρίσει σχεδόν τίποτα. Οι ισόβαθμες Άρσεναλ Σαραντί και Τίγκρε και η Μπόκα που ήταν δυο βαθμούς πίσω έδιναν μάχη για το πρωτάθλημα. Την ίδια στιγμή Μπάνφιλντ, Σαν Λορένσο, Ατλέτικο Ραφαέλα, Σαν Μαρτίν και Τίγκρε (ξανά) έδιναν μάχη για τη σωτηρία, τον υποβιβασμό και τα μπαράζ. Και όπως και στη Β’ Εθνική, είχαμε κι εδώ  εκπλήξεις από “αδιάφορες” ομάδες.

Πρώτα τέθηκαν εκτός μάχης Μπόκα και Μπάνφιλντ. Η φιναλίστ του Λιμπερταδόρες φάνηκε να μην πιστεύει ότι μπορεί να περάσει και Άρσεναλ και Τίγκρε, κατέβηκε με αναπληρωματικούς κυρίως και τα παράτησε σχετικά νωρίς στο παιχνίδι με τους Ολ Μπόις, αφού βρέθηκε πίσω στο σκορ μόλις στο 13′ και τελικά έχασε με 3-1. H δε τραγική Μπάνφιλντ (πρωταθλήτρια Απερτούρα το 2009) βρέθηκε μόλις στο 10′ πίσω στο σκορ και τελικά έχασε με 0-3 από την Κολόν σε ένα παιχνίδι που διακόπηκε εξαιτίας των επεισοδίων από τους οπαδούς που δεν άντεχαν τον διαφαινόμενο υποβιβασμό:

Το επόμενο θύμα φαινόταν ότι θα ήταν η συμπαθής Σαν Λορένσο, που βρέθηκε να χάνει στο κατάμεστο Νουέβο Γκασομέτρο εντός από την Σαν Μαρτίν με 0-1. Η ομάδα του Καρούσο Λομπάρντι έδειξε αποθέματα όμως και έφερε το παιχνίδι στο 1-1. Η Τίγκρε ανοίγει το σκορ και για λίγα λεπτά είναι πρωταθλήτρια. Η Άρσεναλ όμως κάνει κι αυτή το 1-0. Όλα έδειχναν ότι θα είχαμε ισοβαθμία και μπαράζ για το πρωτάθλημα, ενώ απ’ ότι φαινόταν η Τίγκρε θα έπαιζε μπαράζ και για τη σωτηρία.

Τα πράγματα όμως άλλαξαν στο Β’ ημίχρονο. Η Σαν Λορένσο πέτυχε την ολική ανατροπή, κερδίζοντας την είσοδό της στα μπαράζ. Την ίδια στιγμή η αδιάφορη Ιντεπεντιέντε έκανε το 1-2 στην έδρα της Τίγκρε και τα πανηγύρια στο Σαραντί ξεκινούσαν. Η Τίγκρε κατάφερε να ισοφαρίσει σε 2-2 και έπαιξε περίπου 10 λεπτά με παίκτη παραπάνω. Δεν κατάφερε όμως η ομάδα του Αρουαμπαρένα να πάρει τη νίκη, κατάφερε όμως να σωθεί οριστικά και χωρίς μπαράζ. Μια περίεργη ατμόσφαιρα, με τους παίκτες και τους οπαδούς να χαίρονται την επίτευξη του στόχου από την αρχή της σεζόν, τη σωτηρία δηλαδή, αλλά το τέλος του ονείρου που προέκυψε στην πορεία, την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ένα πρωτάθλημα που για 2η φορά μέσα σε λίγα χρόνια άγγιξε η Τίγκρε.

Έτσι, για πρώτη φορά στην ιστορία της η Άρσεναλ Σαραντί στέφθηκε πρωταθλήτρια Αργεντινής. H ομάδα του Χούλιο Γκροντόνα προέδρου της Ομοσπονδίας της Αργεντινής κατηγορήθηκε από πολλούς για εύνοια, ενώ δεν αρέσει το γεγονός ότι έχει πολύ λίγο κόσμο (μεταξύ αυτών και η επική γιαγιά της φωτογραφίας). Κατάφερε μόλις το 2002 να εμφανιστεί στην Α’ Εθνική και 10 χρόνια μετά παίρνει το πρωτάθλημα. Είχε μεσολαβήσει το Σουνταμερικάνα του 2007, η μεγαλύτερη στιγμή της ιστορίας της. Παρ’ όλα αυτά, στη φετινή Κλαουζούρα των πολλών χαμένων βαθμών έδειξε να είναι πιο σοβαρή από τους αντιπάλους της. Παρά το γεγονός ότι κέρδισε για πρώτη φορά την 5η αγωνιστική,  εκμεταλλεύτηκε την παρουσία των μεγάλων Μπόκα και Βέλεζ στο Λιμπερταδόρες και τον διπλό αγώνα της Τίγκρε για σωτηρία και πρωτάθλημα και στο τέλος σήκωσε αυτή την κούπα. Το εντυπωσιακό είναι, ότι πανηγύρια δεν υπήρχαν μόνο στο Σαραντί, αλλά και στην Τίγκρε με τους παίκτες να αποθεώνονται μέσα σε μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα.

Όσο για τον υποβιβασμό, μην πάρετε τηλέφωνο αυτές τις μέρες τον Βίγκο Μόρτενσεν. Η Σαν Λορένσο θα δώσει μπαράζ με την Ινστιτούτο και η Σαν Μαρτίν με την Ροζάριο Σεντράλ. Απευθείας έπεσαν Μπάνφιλντ και Ολίμπο.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

βιντεοθεραπεία, Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις, ποδόσφαιρο Λατινικής Αμερικής

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Η εκδίκηση του Ντιέγκο όταν τον είπαν χοντρούλη

Πολύ πριν ο Μαραντόνα γίνει αυτός που γνωρίζουμε όλοι, πολύ πριν ξεκινήσουν οι συζητήσεις για το αν ήταν ο καλύτερος όλων των εποχών, πριν λατρευτεί στη Νάπολη, πριν κερδίσει Μουντιάλ, ήταν ένας απλός κοινός θνητός. Ένας ταλαντούχος Αργεντινός πιτσιρικάς που έπαιζε σε μια μικρή ομάδα της χώρας, τους Αρχεντίνος Τζούνιορς. Με το παρατσούκλι ο “αφάνας” […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Φωτογραφίζοντας την Ρόμα

Όπως ακριβώς στην ‘La grande bellezza‘, μια από τις καλύτερες ταινίες της Οσκαρικής χρονιάς που διανύουμε, ο φιλόδοξος και ανερχόμενος συγγραφέας Τζεπ Γκαμπαρντέλα βρέθηκε κάποια στιγμή στη Ρώμη και αυτή τον κέρδισε κατά κράτος με τη νυχτερινή γοητεία και τη dolce vita αίσθηση της, την οποία αποτυπώνει στο φιλμ εξαιρετικά ο Πάολο Σορεντίνο, έτσι και […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

11 σχόλια σχετικά με το “Τα τελευταία 90 λεπτά των ανατροπών”

  1. Ο/Η Κική λέει:

    Στην πρώτη φωτογραφία ο δεύτερος απο δεξιά: Woooow!!!!!

  2. Ο/Η Elaith λέει:

    Καθεται ο δολιος ο συγγραφεας να σας επιμορφωσει ποδοσφαιρικα, αλλα που;
    Αλλου η προσοχη σας.

  3. Ο/Η mitsmanen λέει:

    Τετοια γραφετε και μετα σας τρολλαρει η φιλεναδα μας που ολοι την αγνοουν και της αρεσει…

  4. Ο/Η Veronica Lodge λέει:

    Μόνο ο Don Julio και η παρέα του γιόρτασαν αυτό το πρωταάθλημα…

  5. Ο/Η Elaith λέει:

    Κρίμα για την Τίγκρε ρε γαμώτο. Μου είναι αρκετά συμπαθής.
    Ελπίζω να σωθεί η Σαν Λορέ. Μου είναι συμπαθής σύλλογος σε γενικές γραμμές και μου αρέσει πολύ η ατμόσφαιρα στην έδρα της με τους οπαδούς να είναι κρεμασμένοι σαν τα τσαμπιά. Δεν βλέπεις όρια στις κερκίδες, μόνο ανθρώπους.

  6. Ο/Η Veronica Lodge λέει:

    και εγώ συμπαθώ τη San Lorenzo κυρίως για τους οπαδούς της,τρελοί με την ομάδα όπως ο Viggo,ελπίζω ο Dybala και η παρέα του να μην είναι σε καλή μέρα αν και θα ήταν ενδιαφέρον να δούμε τη Gloria στην primera.

  7. Ο/Η pgetsos λέει:

    Λατινικη Αμερικη: Γιατι που αλλου παιρνεις πρωταθλημα και υποβιβαζεσαι ταυτοχρονα? 😛

  8. Ο/Η charlie λέει:

    Έχω την εντύπωση ότι αν η Τίγκρε εμπλεκόταν σε μπαράζ παραμονής θα έχανε το δικαίωμα να πάρει το πρωτάθλημα/να το διεκδικήσει σε μπαράζ/να βγει στο Λιμπερταδόρες. Εκτός αν άλλαξαν φέτος τα πράγματα για 21345η φορά, αυτός ήταν ο κανονισμός. Δεν είναι ο 1ος απαράδεκτος εκεί, αλλά νομίζω ότι είναι ο πιο άδικος από όλους.

  9. Ο/Η Elaith λέει:

    Οχι δεν τα εχανε. Θα επαιζε πρωτα μπαραζ παραμονης και μετα τιτλου. αν επεφτε θα εχανε το Λιμπερταδορες ομως !

  10. Ο/Η charlie λέει:

    Το ξανακοίταξα
    “Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να συμμετέχουν στο Λιμπερταδόρες και το Σουνταμερικάνα ομάδες που πέφτουν απ’ ευθείας ή παίζουν στα μπαράζ”
    Κανονισμός #8 από τη φετινή προκήρυξη του πρωταθλήματος.

    Το απίστευτο είναι ότι το ίδιο ισχύει και στο Κόπα Αρχεντίνα: ο νικητής βγαίνει στο Σουνταμερικάνα εκτός αν πέφτει ή παίζει μπαράζ στην κατηγορία του (διότι ως γνωστόν παίζουν από 5 διαφορετικές κατηγορίες)

  11. Ο/Η Elaith λέει:

    Ναι τραγικό. Θα μπορούσε να πάρει το πρωτάθλημα, να πέσει, αλλά όχι να παίξει στο Λιμπερταδόρες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *