Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Ο νόμος του Μπομπονέρα

Η Μπόκα υποδέχτηκε χθες/σήμερα το βράδυ την Ουνιβερσιδάδ ντε Τσίλε στα πλαίσια του δεύτερου ημιτελικού για το Κόπα Λιμπερταδόρες. Οι Αργεντίνοι ήθελαν μια νίκη με καθαρό σκορ και μπήκαν πολύ δυνατά στο παιχνίδι, εκμεταλλευόμενοι κυρίως το γεγονός ότι η U είναι μια ομάδα που δεν ξέρει τι σημαίνει κλειστό παιχνίδι και ταμπούρι και ψάχνει πάντα μπροστά το γκολ. Έτσι, η Μπόκα βρήκε αρκετούς χώρους και έχοντας τον Παμπλίτο Μόουτσε σε… έξαλλη κατάσταση να τρέχει σαν να τον κυνηγάει ο διάβολος (και πολύ συχνά να βγαίνει με την μπάλα έξω, σαν τον Αρδίζογλου) δημιούργησε από νωρίς τις προϋποθέσεις για κάποιο γκολ. Το γκολ ήρθε στο 15′ όταν και ο Μόουτσε έβγαλε την σέντρα από τα δεξιά και ο Σίλβα με σεντερφορίσια κίνηση άνοιξε το σκορ.

Ακολούθησε ένα δύσκολο διάστημα για τους Χιλιανούς που δέχτηκαν πολλές επιθέσεις και ευτυχώς γι’ αυτούς είχαν τον τερματοφύλακα Τζόνυ Ερέρα σε καλή μέρα που τους έσωσε από το 2-0. Σιγά σιγά η ομάδα από το Σαντιάγο ισορρόπησε το παιχνίδι, κράτησε μπάλα και το ημίχρονο τελείωσε 1-0. Τα πράγματα όμως άλλαξαν και πάλι με τις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου όταν και η Μπόκα με τη βοήθεια του κόσμου (ανάμεσα στους θεατές ο Μαραντόνα, ο Παλέρμο, ο Τέβες και ο ντελ Πόρτρο) μπήκε πολύ δυνατά για να καθαρίσει το ματς και κατάφερε να κάνει το 2-0 τελικά με τον Σάντσες Μίνιο.

Το Μπομπονέρα πήρε φωτιά με τους οπαδούς της Μπόκα να το κάνουν Βροντάδο Χίου και τον αγώνα να διακόπτεται λόγω καπνού. Η Μπόκα θα μπορούσε να είχε πετύχει και τρίτο γκολ σε εκείνο το σημείο έχοντας ως κορυφαίους το μαύρο σκυλί του πολέμου Ερβίτι και τον Ρικέλμε που ήταν σε πολύ καλή μέρα (κάτι που μπορεί να διαπιστώσει κανείς από το πόσες φορές ο Χουάν Ρομάν φτύνει και χθες έφτυνε πολύ) ζητώντας μέχρι και κάρτες από τον διαιτητή και κάνοντας παρατηρήσεις στους φωτογράφους (!!)

Η μπόρα όμως πέρασε και από το 70κάτι και μετά η Μπόκα αποφάσισε ότι θα ήταν καλύτερα να μην ρισκάρει άλλο. Η Ουνιβερσιδάδ πήρε την κατοχή, ήταν όμως πολύ φλύαρη και δεν απείλησε επί της ουσίας. Το τελικό αποτέλεσμα ήταν το 2-0, ένα σκορ που δίνει στην Μπόκα το πλεονέκτημα σίγουρα, χωρίς όμως να έχει ξεκαθαρίσει τίποτα αφού η U έχει καταφέρει φέτος να ανατρέψει μέχρι και σκορ 4-1, ενώ έχει σκοράρει σε όλα τα παιχνίδια στην έδρα της και τα έχει κερδίσει όλα στη φάση των ομίλων. Ο επαναληπτικός αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

βιντεοθεραπεία, Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις, ποδόσφαιρο Λατινικής Αμερικής

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Κλαούντιο Κανίγια: ο τελευταίος ροκ σταρ του ποδοσφαίρου

Κάθε σούπερ ήρωας χρειάζεται δίπλα του τον βοηθό του, το sidekick του. Κάπως έτσι γνωρίσαμε στο Μουντιάλ τού 1990 μια φοβερή φιγούρα με μακριά ξανθά μαλλιά που έτρεχε πιο γρήγορα από την κάμερα και συμπλήρωνε το μεγαλείο του Μαραντόνα. Ο Κλαούντιο Πολ Κανίγια αγαπήθηκε και έζησε έντονα μια καριέρα με μεγάλες επιτυχίες, αλλά και μεγάλες […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τα 8 καλύτερα χαμόγελα του Μακόλει Κρισάντους

Οι πραγματικά μεγάλοι ξεχωρίζουν από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους και το ίδιο συμβαίνει και στο ποδόσφαιρο. Το βάδισμα του Κριστιάνο πριν την εκτέλεση του φάουλ, το κασκέτο του Τσεχ, η βγαλμένη γλώσσα μετά το γκολ του ντελ Πιέρο, το φίλημα της βέρας του Ραούλ και του Βασίλη Τσιάρτα. Στην Ελλάδα έχουμε την τιμή να φιλοξενούμε […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *