Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Το πρώτο άργησε λίγο

Στο βιβλίο της ιστορίας των θεαματικότερων ομάδων που έβγαλε ποτέ η Βραζιλία, κατά πάσα πιθανότητα η Κορίνθιανς του 2012 θα είναι υποσημείωση κάπου σε μια σελίδα. Στο βιβλίο των νικητών του Κόπα Λιμπερταδόρες όμως θα έχει μια μεγάλη σελίδα αφιερωμένη σε αυτή. Σε αυτήν την σελίδα θα αναφέρεται πώς φτιάχνεις μια ομάδα που δεν τρώει γκολ εύκολα, που ξέρει τι διάολο πρέπει να κάνει με την ρημάδα την μπάλα και πώς να εκμεταλλεύεται τις ευκαιρίες για να σκοράρει.

Η Τιμάο, η “μεγάλη ομάδα” του Σάο Πάολο και πιθανότατα ολόκληρης της Βραζιλίας είναι από σήμερα τα ξημερώματα η πρωταθλήτρια Ν. Αμερικής για πρώτη φορά στην ιστορία της. Κατέκτησε το Λιμπερταδόρες μάλλον πολύ πιο εύκολα απ’ ότι περίμενε μετά τις δύσκολες στιγμές που πέρασε στο Μπομπονέρα στο πρώτο παιχνίδι. Η Κορίνθιανς δεν μάγεψε με την απόδοσή της. Είχε τον έλεγχο στο 1ο ημίχρονο, την κατοχή και κυρίως κράτησε την Μπόκα πολύ μακρυά από την περιοχή της. Μια Μπόκα που είχε σε κάκιστη μέρα παίκτες σημαντικούς όπως ο Ρικέλμε και ο Σίλβα. Αντίθετα, η Κορίνθιανς είχε δυο σέντερ μπακ που δαγκώνανε (αυτός ο Λεάντρο Καστάν φαίνεται πολύ καλή κίνηση για την Ρόμα που τον έχει κλείσει), είχε αμυντικά χαφ που έβγαιναν πρώτα στην μπάλα και μπροστά είχε τον καραφλό διάβολο Έμερσον που σου δίνει την εντύπωση ότι είναι χοντρός, αλλά είναι ταχύτατος.

Το παιχνίδι παρά τα χάλια της Μπόκα έδειχνε ότι πήγαινε στα πέναλτι, αλλά εκεί μίλησε ένα λάθος της άμυνας της Μπόκα και μια μαγική πάσα του Ντανίλο που έδωσε έτοιμο γκολ στον Έμερσον. Το 1-0 ήταν γεγονός, το κολασμένο Πακαεμπού πήρε φωτιά και οι Βραζιλιάνοι άρχισαν να πιστεύουν ότι θα σηκώσουν για πρώτη φορά το κατσαρόλι. Η Μπόκα επί της ουσίας δεν αντέδρασε, έκανε μία όλη κι όλη φάση και τέθηκε οριστικά εκτός μάχης λίγο αργότερα, όταν ο έμπειρος “ελ φλάκο” Σκιάβι έκανε τραγικό λάθος και χάρισε το 2-0 στην Κορίνθιανς.

Τα υπόλοιπα λεπτά ήταν τυπικά, με το πανηγύρι να έχει ξεκινήσει στις κερκίδες. Ένα πανηγύρι που ολοκληρώνει το ονειρικό ταξίδι επιστροφής της Κορίνθιανς στα πράγματα. Μιας ομάδας που μεγαλοπιάστηκε, έκανε μεταγραφές επιπέδου Τέβες, Μαστσεράνο, μπλέχτηκε στο σκάνδαλο με την MSI και τελικά έπεσε στη Β’ Εθνική το 2008. Επέστρεψε όμως, κατέκτησε πέρσι το πρωτάθλημα Βραζιλίας και από σήμερα είναι πρώτη σε όλη τη Ν. Αμερική. Η ομάδα του Άιρτον Σένα, για την οποία έχουν γυριστεί ταινίες, η ομάδα που ιδρύθηκε από ανθρώπους χαμηλότερων κοινωνικών τάξεων μια που το ποδόσφαιρο στη Βραζιλία ήταν αρχικά προνόμια της ελίτ έφτασε επιτέλους στην ύψιστη θέση του ποδοσφαίρου. Και σε λίγο καιρό θα τα δώσει όλα για να ανέβει στην κορυφή του κόσμου. Άλλωστε με τον μαυροφορεμένο κόουτς που μοιάζει με μαφιόζο, όλα είναι πιθανά.

ΥΓ Για το αντίο του Ρικέλμε θα τα πούμε αναλυτικά σε άλλο θέμα. Σήμερα γιορτάζει η Τιμάο…

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

βιντεοθεραπεία, Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις, ποδόσφαιρο Λατινικής Αμερικής

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Η Ποδοσφαιρομάνα Παραδεισένια Κοιλάδα της Χιλής

Με αφορμή το κείμενο του duendes για τον Κάρλος Καζέλι, ήθελα να κάνω μια αναφορά, μάλλον φόρο τιμής, στην πόλη στην οποία έχει γεννηθεί το ποδόσφαιρο στη Χιλή. Και φυσικά αυτή δεν είναι η πρωτεύουσα, Σαντιάγο, όπως καταλαβαίνετε. Η Χιλή είναι γνωστή (ποδοσφαιρικά μιλάμε πάντα) για τις ομάδες των μεταλλωρύχων της, όμως το ποδόσφαιρο, όπως […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Το πέναλτι με τα δύο πόδια

Υπήρξε ένας από τους ιστορικότερους παίκτες της Μπόκα. Ο Μαρτίν Παλέρμο μπορεί να μην είχε ποτέ την ποιότητα άλλων φορ της Αργεντινής, αλλά έγραψε τη δική του ιστορία. Κι η ιστορία αυτή είναι γεμάτη διάφορες περίεργα συμβάντα, λες και οι συμπτώσεις και τα περίεργα γεγονότα τον κυνηγούσαν πάντα. Όπως η ιστορία με τα πόσα γκολ […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

7 σχόλια σχετικά με το “Το πρώτο άργησε λίγο”

  1. Ο/Η charlie λέει:

    Ο 33χρονος Έμερσον έχει μια ιστορία λίγο σαν παραμύθι: με καριέρα βασικά στην… Ιαπωνία και μετά στα Κατάρ και στα Εμιράτα έπρεπε να φτάσει πέρσι να πάρει μεταγραφή στην Κορίνθιανς, να παίξει εκεί βασικός (ποτέ δεν είχε παίξει 33 ματς σε μια χρονιά στη Βραζιλία!!!) να την οδηγήσει στο πρωτάθλημα και φέτος στο Λιμπερταδόρες.

  2. Ο/Η Elaith λέει:

    Και όχι μόνο, καθώς είχε μπλεξίματα και με τον νόμο όταν πήρε εκεί την υπηκοότητα και έπαιξε στην εθνική. Έχει κάνει μαϊμουδιές με τη χρονολογία γεννησης αν δεν κάνω λάθος και τον τσιμπήσανε.
    Μεγάλη μορφή.

  3. Ο/Η Veronica Lodge λέει:

    Φεύγει ο Riquelme :'( …

  4. Ο/Η Elaith λέει:

    Για πες κανένα κουτσομπολιό εσύ που τα ξέρεις

  5. Ο/Η Veronica Lodge λέει:

    Δεν ξέρω τίποτα ακριβώς,ο Mariano Closs χτες κατηγόρησε το Falcioni και τον Angelici,τον πρόεδρο της boca, για την απόφαση του Riquelme και μάλλον έχει δίκιο!Είναι γνωστό ότι ο Riquelme και ο Angelici είχαν από παλιά πολύ κακές σχέσεις οπότε η ήττα στο Libertadores ήταν απλά η αφορμή.Κρίμα πάντως,ο Román είναι ο αγαπημένος μου παίκτης,ήλπιζα να τελειώσει την καριέρα του στη boca όπως ο Martín!

  6. Ο/Η Elaith λέει:

    Με τον κόουτς είναι γνωστό ότι δεν έχουν καλές σχέσεις. Πάντως αγαπημένος σου παίκτης, αλλά όλο τρώγεται κι αυτός. Με συμπαίκτες, με προπονητές.
    ΟΚ για τον Αngelici δεν έχω άποψη…

  7. Ο/Η Veronica Lodge λέει:

    ναι είναι αλήθεια ότι ο Román δεν είναι καθόλου εύκολος άνθρωπος αλλά από την αρχή ο Angelici δεν τον ήθελε στη boca,είχαν πολύ κακές σχέσεις και για να είμαι ειλικρινής για αυτό το λόγο δε με χαροποίησε ιδιαίτερα η εκλογή του ως προέδρου,ήξερα ότι θα δημιουργούνταν προβλήματα δεδομένου και του χαρακτήρα του riquelme!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *