Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Η κούπα της παρηγοριάς

Σε μια χώρα που οι όροι διεξαγωγής του πρωταθλήματος αλλάζουν μόλις τρεις μέρες πριν την έναρξή του, δεν αποτελεί έκπληξη ότι ο τελικός του κυπέλλου γίνεται με κάποια… καθυστέρηση. Στην Αργεντινή λοιπόν αφού ξεκίνησε το πρωτάθλημα το προηγούμενο ΣΚ, αποφάσισαν να παίξουν και τον τελικό του κυπέλλου της προηγούμενης σεζόν.

Ούτε ένα χρόνο δεν κράτησε το κύπελλο, το οποίο ξεκίνησε στις 30 Αυγούστου του 2011 (!!) με τον αγώνα της Ρεάλ Μαδρίτης του Ρίο Γκράντε (!!) απέναντι στην Κουέρβος ντελ Φιν ντελ Μούντο (που στα ελληνικά μεταφράζεται “Τα Κοράκια του Τέλους του Κόσμου” (!!) ) για να ολοκληρωθεί χθες μετά από 204 παιχνίδια.

Ο τελικός της παρηγοριάς ήταν όνομα και πράγμα φέτος για το Κόπα Αρχεντίνα που επανήλθε μετά από 31 χρόνια γιατί έτσι τους ήρθε. Η Μπόκα που τέλειωσε μια χρονιά χάνοντας τόσο τον τελικό του Κόπα Λιμπερταδόρες, όσο και το πρωτάθλημα και ξεκίνησε το φετινό πρωτάθλημα με μια βαριά τριάρα από τη νεοφώτιστη Κίλμες, αντιμετώπιζε την Ράσινγκ την ομάδα “φαβορί για τίτλο που στο τέλος πάντα αποτυγχάνει”, έναν ιστορικό σύλλογο που έχει να δει χαρά για πάνω από 10 χρόνια.

Η Μπόκα τελικά με τα γκολ του Σαντιάγο Σίλβα (μετά από τραγικό λάθος) και του Λούκας Βιάτρι κέρδισε με 2-1 την Ράσινγκ που απλά μείωσε και κατέκτησε το πρώτο Κόπα Αρχεντίνα της νέας εποχής. Μαζί πήρε αρκετά πέσος, κέρδισε τη συμμετοχή της στο Κόπα Σουνταμερικάνα (θα αντιμετωπίσει την Ιντεπεντιέντε) και στο Κόπα Λιμπερταδόρες του χρόνου. Αντίθετα, η Ράσινγκ βυθίζεται και πάλι στην αγαπημένη της εσωστρέφεια.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

βιντεοθεραπεία, ποδόσφαιρο Λατινικής Αμερικής

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Ο ποδοσφαιριστής που αντιστάθηκε σ’έναν δικτάτορα

Η αίθουσα δεξιώσεων του Κέντρου Πολιτισμού ‘Γκαμπριέλα Μιστράλ’ στο Σαντιάγκο είναι γεμάτη. Στη μια πλευρά της είναι παρατεταγμένοι οι ποδοσφαιριστές της εθνικής ομάδας της Χιλής, που τις επόμενες ημέρες θα πετάξουν για τη Γερμανία, όπου θα λάβουν μέρος στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1974. Κάποια στιγμή η πόρτα ανοίγει και στην αίθουσα εισέρχεται, συνοδευόμενους από αρκετούς […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η εκδίκηση του Ντιέγκο όταν τον είπαν χοντρούλη

Πολύ πριν ο Μαραντόνα γίνει αυτός που γνωρίζουμε όλοι, πολύ πριν ξεκινήσουν οι συζητήσεις για το αν ήταν ο καλύτερος όλων των εποχών, πριν λατρευτεί στη Νάπολη, πριν κερδίσει Μουντιάλ, ήταν ένας απλός κοινός θνητός. Ένας ταλαντούχος Αργεντινός πιτσιρικάς που έπαιζε σε μια μικρή ομάδα της χώρας, τους Αρχεντίνος Τζούνιορς. Με το παρατσούκλι ο “αφάνας” […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

3 σχόλια σχετικά με το “Η κούπα της παρηγοριάς”

  1. Ο/Η mauro λέει:

    dn pauei na einai koupa omws!!

  2. Ο/Η Stefanos λέει:

    Η ΝIKE μέτρησε με έναν πρωτότυπο τρόπο την τρέλα των οπαδών της Μπόκα: http://youtu.be/7KTlZTE1fBw

  3. Ο/Η Elaith λέει:

    Σκέψου και εντός

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *