Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Τι είπες Νταβίντ;

Το πρώτο ντέρμπι της Ρίβερ με μια από τις μεγάλες 5 της Αργεντινής έγινε αυτή την Κυριακή, όταν κι οι Μιγιονάριος υποδέχτηκαν την Σαν Λορένσο του αγαπημένου Ρικάρντο Καρούσο Λομπάρντι. Η Ρίβερ που παρά τις αδυναμίες της προσπαθεί να παίξει ποδόσφαιρο, αντιμετώπισε την κυνική τακτική της ομάδας του Μποέδο που είχε παρκάρει το λεωφορείο μπροστά στην εστία. Το αποτέλεσμα ήταν το παιχνίδι να λήξει 0-0 με τους γηπεδούχους να είναι μες στα νεύρα για την τακτική του Λομπάρντι, αλλά και τον τερματοφύλακα Μιλιόρε που έκανε καθυστερήσεις και τον τραυματία. Με το αποτέλεσμα αυτό η Ρίβερ είναι 8η και η Σαν Λορένσο 12η.

http://www.youtube.com/watch?v=zgTgKJJrATw

Ο Ματίας Αλμέιδα (προπονητής της Ρίβερ) δήλωσε ότι η Σαν Λορένσο έπαιξε σαν ομάδα Β’ Εθνικής, ενώ ο Τρεζεγκέ είπε: “Περιμέναμε ότι η Σαν Λορένσο θα ρισκάρει λίγο περισσότερο. Ιστορικά μας έχει συνηθίσει σε άλλο τρόπο παιχνιδιού. Δεν ήθελαν να παίξουν ποδοσφαίρο, κλείστηκαν και σε κάποια στιγμές αμύνονταν με 8 και 9 παίκτες. Η Πλατένσε (σ.Σ. ομάδα που ξεκίνησε την καριέρα του ο Τρεζεγκέ) έπαιξε πιο επιθετικά όταν ήρθε στο Μονουμεντάλ. Η Σαν Λορένσο έπαιξε σαν την Πατρονάτο ή την Πούερτο Μαδρίν της Β’ Εθνικής”.

Φυσικά ο Ρικάρντο Καρούσο Λομπάρντι που πλακώνεται στους δρόμους, έχει προϊστορία με την Ρίβερ και δεν διστάζει να χρησιμοποιεί μέχρι και τα ball boys για να κερδίσει, δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη. Αρχικά απάντησε στον Αλμέιδα λέγοντας ότι το μεγαλείο ενός προπονητή δεν φαίνεται στο να πει ότι μια ομάδα παίζει σαν ομάδα Β’ Εθνικής, αλλά στο να καταλάβει πώς παίζει ο αντίπαλος. Μετά περιέλαβε τον Τρεζεγκέ λέγοντας: “Παίξαμε έντεκα με έντεκα, ας συνηθίσουν επιτέλους να παίζουν στην Α’ Εθνική. Δεν χαρίζουμε τίποτα σε κανέναν. Έχω κάνει μια ομάδα που παίζει φίζικαλ, αλλά δεν παίζουμε με 12, ούτε κλέβουμε κανέναν. Είμαι ικανοποιημένος από την εμφάνιση γιατί πρώτη φορά παίξαμε τακτικά σαν ομάδα. Ένας μεγάλος ποδοσφαιριστής όπως αυτός, θα έπρεπε να είχε κάνει τουλάχιστον ένα σουτ προς την εστία. Λένε ότι παίξαμε σαν ομάδα Β’ Εθνικής, αλλά αυτοί χάσανε από την Πατρονάτο, έφεραν ισοπαλία με την Μαδρίν και για το παιχνίδι με την Αλμιράντε Μπράουν, καλύτερα να μην μιλήσω…”

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ποδόσφαιρο Λατινικής Αμερικής

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Ωδή στον Ροζέριο Σένι

Στις 7 Σεπτεμβρίου του 2011 η Σάο Πάουλο υποδεχόταν στο Μορουμπί την Ατλέτικο Μινέιρο. Το παιχνίδι ήταν ουσιαστικά μια γιορτή για τους γηπεδούχους καθώς ο Ροζέριο Σένι, αρχηγός και ‘σημαία’ της Σάο Πάουλο, συμπλήρωνε 1000 συμμετοχές με τη φανέλα της. Επειδή γιορτή χωρίς μουσική είναι σαν ποδόσφαιρο χωρίς μπάλα από τα ηχεία του γηπέδου πριν την έναρξη του […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ήρωες που δεν ξέρουμε: Λουίς “Πούλγκα” Ροντρίγκες

Δυστυχώς ή ευτυχώς το σύγχρονο ποδόσφαιρο θέλει ποδοσφαιριστές αθλητές, γυμνασμένους, με αντοχές. Στη Ν. Αμερική όμως που ακόμα δείχνει να διατηρεί τις παραδόσεις, επιβιώνουν ακόμα παίκτες-μορφές που στην Ευρώπη δεν θα έβρισκαν θέση, αλλά εκεί λατρεύονται σαν μικρές θεότητες. Αυτό εδώ το κείμενο αποτελεί μια ωδή στον “Πουλγκίτα” Ροντρίγκες, έναν από τους τελευταίους ποδοσφαιριστές που […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

3 σχόλια σχετικά με το “Τι είπες Νταβίντ;”

  1. Ο/Η Veronica Lodge λέει:

    Δεν είναι τυχαίο που ο Viggo Mortensen αποκάλεσε τον Caruso Lombardi mini-Mourinho…

  2. Ο/Η Elaith λέει:

    Μίνι Σούλη Παπαδόπουλο θα τον έλεγα εγώ, αλλά ΟΚ.
    Ολάκερος Βίγκο το είπε !

  3. Ο/Η balkou λέει:

    H συνεντευξη του Βίγκο είχε μεγάλη φάση, αλλά είναι κομμάτι μυρουδιάς 🙂

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *